Πήρε θέση για το GSI ο Μητσοτάκης-«Το έργο θα γίνει αν εξασφαλιστεί οικονομική βιωσιμότητα»

Στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου αναφέρθηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι αν εξασφαλιστεί η οικονομική του βιωσιμότητα το έργο θα γίνει. 

"Θεωρώ ότι είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, πολύ πιο σημαντικό για την Κύπρο, γιατί σπάει ουσιαστικά την ενεργειακή της απομόνωση", σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης ερωτηθείς για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Όπως ανέφερε, η ελληνική Κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την κυπριακή Κυβέρνηση και τις ρυθμιστικές Αρχές, αναφορικά με την οικονομική βιωσιμότητα του έργου.

"Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αν εξασφαλιστεί η οικονομική βιωσιμότητα του έργου, το έργο θα γίνει. Και οι όποιοι γεωπολιτικοί κίνδυνοι θα ξεπεραστούν", κατέληξε ο ίδιος.

Στα ευρύτερα ζητήματα, παρουσίασε ως δύο μεγάλους στόχους της Κυβέρνησης ως το 2027 την αύξηση των μισθών και την αναβάθμιση του ΕΣΥ.

Υποστηρίζοντας ότι επί διακυβέρνησής του, η Ελλάδα δεν θα επιστρέψει σε «πραγματικότητα μεγάλων ελλειμμάτων», ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η χώρα που οραματίζεται ο ίδιος «θα πατάει σε στέρεες βάσεις με ανεργία κάτω από 8%, μέσο μισθό στα 1500 ευρώ, τον κατώτατο στα 950 ευρώ, με πιο ψηφιοποιημένο δημόσιο, με καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους».

Παράλληλα, εξήγγειλε μεγάλες αναβαθμίσεις στο ΕΣΥ, μιλώντας για ένα σύστημα υγείας που θα είναι «αντάξιο των πολιτών» και στο οποίο θα υπάρξουν καλύτερες αμοιβές γιατρών.

Ακόμα, αναφέρθηκε στο ζήτημα της ακρίβειας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα μείζον πρόβλημα που απασχολεί κατά προτεραιότητα την Κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στις κυβερνητικές παρεμβάσεις, υποστήριξε ότι τους τελευταίους μήνες παρατηρείται μια σταθεροποίηση και μια αποκλιμάκωση των τιμών. Σημείωσε επίσης ότι μέριμνα της κυβέρνησης είναι η στήριξη του εισοδήματος των πολιτών «ως καλύτερη άμυνα απέναντι στην ακρίβεια».

Ερωτηθείς για τα σενάρια μετάβασής του σε αξίωμα της Ευρώπης πριν την ολοκλήρωση της τετραετίας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός απέκλεισε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, ξεκαθαρίζοντας ότι θα παραμείνει στην Πρωθυπουργία της χώρας μέχρι το 2027.

Σε ερώτηση σχετικά με τις εξελίξεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή, όπως διαμορφώνεται η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, δεν «υπάρχει άλλη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης πέραν της δικής μας». «Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αφασία» και το «ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που λέει “όχι” σε όλες τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε φέρει στη Βουλή», πρόσθεσε.

Τέλος, αναφορικά με το πρόσωπο που θα προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε να μπει σε οποιαδήποτε ονοματολογία πριν από τον Ιανουάριο που θα ανοίξει η σχετική συζήτηση. «Σέβομαι και τιμώ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ζητώ από όλους να σεβαστούμε τον θεσμό», κατέληξε ο ίδιος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η Κύπρος έχει τη δυνατότητα να απορροφήσει συνολικά κονδύλια ύψους €3,193 δισ.
Για ηλεκτρονική διακυβέρνηση συζήτησαν αξιωματούχοι της Τουρκίας στα κατεχόμενα
Η Βουλή εισάγει διεθνή πρότυπα χειρισμού βίας και παρενόχλησης στον χώρο εργασίας
Συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες για σπάσιμο αδιεξόδου στο Κυπριακό ζήτησε ο Στεφάνου στις Βρυξέλλες
«Η Κομισιόν έτοιμη να παράσχει υποστήριξη αν επαναληφθούν διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό»
Νίκος Χριστοδουλίδης και Κυριάκος Μητσοτάκης στο 2ο Greece-Cyprus Summit
Η ExxonMobil ξεκινά γεωτρήσεις στα τεμάχια 5 και 10 περί τα μέσα Ιανουαρίου
Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία-«Πρέπει να προβάλουμε απευθείας πτήσεις και εμπόριο»
Δείπνο προς τιμήν του Τατάρ από τον Τούρκο Πρέσβη στις Βρυξέλλες
Στα τέλη Ιανουαρίου τοποθετεί την πενταμερή ο Τατάρ-Μίλησε για συμμετοχή ΗΒ «σε χαμηλότερο επίπεδο»