Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι Κούρρη-Ξυλούρικου, διαμαρτυρήθηκαν κατά μοτοσικλετιστών

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής κάτοικοι των χωριών του συμπλέγματος Κούρρη-Ξυλούρικου, διαμαρτυρόμενοι για τις μεγάλες ταχύτητες που αναπτύσσουν δια μέσου των κοινοτήτων τους, μοτοσικλετιστές που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο Τριμίκλινης – Αγίας Ειρήνης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Μάμα Λεμεσού και οι κάτοικοι έκλεισαν συμβολικά για 15 λεπτά τον κύριο δρόμο. Καταγγέλλουν ότι μοτοσικλετιστές αναπτύσσουν πολλές φορές ταχύτητες πέραν των 250 χιλιομέτρων την ώρα, σε δρόμους όπου το όριο ταχύτητας είναι μόνο 50.

Σε δηλώσεις τους οι κοινοτάρχες των επηρεαζόμενων χωριών ανέφεραν ότι πολλοί μοτοσικλετιστές ανεβάζουν βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διαγωνίζονται μεταξύ τους ποιος θα καταφέρει να οδηγήσει την απόσταση Τριμίκλινης – Αγίας Ειρήνης σε επτά λεπτά. «Απόσταση που για να γίνει με κανονική ταχύτητα χρειάζεται πέραν των 20 λεπτών» όπως αναφέρουν.

«Δεν έχουμε τίποτε με τους μοτοσικλετιστές και κυρίως αυτούς που οδηγούν με βάση τον οδικό κώδικα. Το φαινόμενο πρέπει να σταματήσει καθώς πέραν της ηχορύπανσης, κινδυνεύουμε καθημερινά από μοτοσικλετιστές που αναπτύσσουν τέτοιες ταχύτητες. Προσπαθείς να μπεις στον κύριο δρόμο,  είτε με το αυτοκίνητο σου, είτε να διασταυρώσεις, κοιτάζεις, βλέπεις το δρόμο καθαρό και ξαφνικά εμφανίζεται μια μοτοσικλέτα μπροστά σου. Είναι επικίνδυνο. Πρόκειται για κατοικημένες περιοχές» αναφέρουν σε δηλώσεις τους κάτοικοι. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο έχουν συμβεί θανατηφόρα και σοβαρά τροχαία δυστυχήματα, σε κάποια από τα οποία ενεπλάκησαν μοτοσικλετιστές.

Οι επηρεαζόμενοι κάτοικοι ζητούν ενίσχυση της αστυνόμευσης και καταγγελία των παραβατών, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τα μέτρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Διαμαρτυρήθηκαν για την παύση Τυχικού στην Πάφο-«Θέλουμε πίσω τον Μητροπολίτη μας»
Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο
Τρία αδελφάκια ανάμεσα στους 12 νεκρούς από τη ρωσική αεροπορική επιδρομή κατά της Ουκρανίας
Εντοπίστηκαν ναρκωτικά και μεγάλο χρηματικό στη Λεμεσό-Προχώρησε σε συλλήψεις η Αστυνομία
K. Ιωάννου: Κύρια προτεραιότητα η στήριξη της υπαίθρου και των ορεινών περιοχών
Χειροπέδες σε 50 αλλοδαπούς που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο-Αναχωρούν από τη Δημοκρατία 23
Πάει και το ΑΚΕΛ έξω από Προεδρικό στη διαμαρτυρία για Γάζα-Απαιτεί ακύρωσης της εκδήλωσης ΥΠΑΝ και Πρεσβείας Ισραήλ
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του ο 45χρονος Μάριος Δημητρίου (pic)
Το νομοσχέδιο για Brain Gain και τα χρέη αθλητικών σωματείων ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών
Έντονη απογοήτευση για κυβερνητική πολιτική εξέφρασαν συνταξιούχοι στην Πάφo