Λύπη για καθυστέρηση ανέγερσης ειδικού σχολείου «Απ. Λουκάς» εκφράζει η ΠΟΕΔ

Τη λύπη της για την καθυστέρηση που αφορά στην ανέγερση και παράδοση του Ειδικού Σχολείου «Αποστόλου Λουκά» στη Λεμεσό, εκφράζει σε ανακοίνωση της τη ΠΟΕΔ, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση «έστω και την ύστατη το ΥΠΑΝ και τις αρμόδιες υπηρεσίες να παρέμβουν, έτσι ώστε άμεσα όλες οι σοβαρές κτηριακές εκκρεμότητες να προχωρήσουν, χωρίς άλλη καθυστέρηση».

«Τα παιδιά θα εισέλθουν τη Δευτέρα σε ένα σχολείο, που δεν θα ανταποκρίνεται στις εκπαιδευτικές τους ανάγκες», σημειώνεται.

Όπως αναφέρεται, η ανάγκη για συνεχή αναβάθμιση ή/και επέκταση των σχολικών υποδομών είναι κάτι που επιζητούμε και επιβάλλεται να γίνεται και «αναγνωρίζουμε το γεγονός ότι κάθε χρόνο βρίσκονται σε εξέλιξη έργα που αφορούν στην αναβάθμιση των σχολικών υποδομών και σε αρκετές περιπτώσεις συνεχίζονται και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς».

«Σε κάθε περίπτωση, όμως, τα έργα πρέπει να γίνονται με σωστό προγραμματισμό, χωρίς να παρεμποδίζεται η ομαλή λειτουργία των σχολείων και η εκπαιδευτική διαδικασία. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να υπάρχει ασφάλεια τόσο για τους/τις μαθητές/τριες όσο και για το εκπαιδευτικό/βοηθητικό προσωπικό», προστίθεται.

Η ΠΟΕΔ αναφέρει τέλος ότι «το δικαίωμα σε ποιοτική εκπαίδευση είναι αδιαμφισβήτητο και δεν επιτρέπονται οι όποιες εκπτώσεις. Αδιαμφισβήτητο είναι επίσης και το δικαίωμα των εκπαιδευτικών να εργάζονται σε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, οι οποίες θα τους επιτρέπουν να ασκούν χωρίς εμπόδια και με ασφάλεια το λειτούργημά τους».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υποβλήθηκαν 7.734 αιτήσεις στην «επιτροπή ακινήτων»-Αποφασίστηκε αποζημίωση 467.060.546 στερλινών
Εργαστήρια με θέμα τον αυτισμό πραγματοποίησε το ΥΠΑΝ
Για «αδιαφορία» στην τήρηση νομοθεσίας για θεσμό Επιτρόπου Εποπτείας ΓεΣΥ κάνει λόγο η Ισότητα
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Αντιδρούν για το χαλλουμι και ετοιμάζουν συνάντηση οι αγελαδοτρόφοι-«Ευνοείται η παραγωγή στα κατεχόμενα»
Υπάλληλοι καθυστερούν να μεταβούν στη δουλειά-Τι καταγράφει έκθεση της Ελεγκτικής για τον ΟΚΥΠΥ
Συζήτησαν αλλαγές για την Τ.Α. Σιζόπουλος και Γιωρκάτζιης
Ζήτησε άμεσα τα στοιχεία στελέχωσης των Συμπλεγμάτων ο ΥΠΕΣ
Οκτώ τυχεροί κέρδισαν αλλά δεν εξαργύρωσαν τα λαχεία τους-Επιστρέφουν στο κράτος τα χρήματα εντός Νοεμβρίου
Στη Γενεύη η Επ. Νομοθεσίας για αξιολόγηση Κύπρου για Οικονομικά, Κοινωνικά και Πολιτιστικά Δικαιώματα