Αγόρασαν κινητά με κλοπιμαίες κάρτες στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο

Στη σύλληψη νεαρού, 23 ετών, προέβη την Παρασκευή η Αστυνομία στη Λεμεσό σε σχέση με υπόθεση κλοπής και απόσπασης χρημάτων με πλαστές παραστάσεις. Ο ύποπτος μαζί με άλλα πρόσωπα φέρεται να αγόρασαν κινητά τηλέφωνα με κλοπιμαίες πιστωτικές κάρτες.

Η σύλληψη του έγινε κατορθωτή όταν αναγνωρίστηκε από υπάλληλο εταιρείας από την οποία αγοράστηκαν τα τηλέφωνα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 5 Ιουνίου, έγινε διαδικτυακή παραγγελία σε κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων για την αγορά έξι συσκευών από τρεις διαφορετικούς χρήστες, αξίας περίπου οκτώ χιλιάδων ευρώ. Οι χρήστες πλήρωσαν με τρεις διαφορετικές κάρτες ξένων τραπεζών, οι συναλλαγές των οποίων διεκπεραιώθηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα. Τα τηλέφωνα παρέλαβαν την ίδια μέρα δύο άτομα. Ένα μήνα μετά το κατάστημα ενημερώθηκε ότι οι κάρτες με τις οποίες πληρώθηκαν τα τηλέφωνα είναι κλοπιμαίες, έτσι τα χρήματα επιστράφηκαν στους δικαιούχους των λογαριασμών.

Την περασμένη Πέμπτη το κατάστημα δέχθηκε διαδικτυακή παραγγελία για τηλέφωνο αξίας 1320 ευρώ. Χθες μετέβησαν για να το παραλάβουν δύο άτομα. Υπάλληλος του καταστήματος αναγνώρισε στο πρόσωπο του ενός, έναν εκ των δύο αντρών που παρέλαβαν τα τηλέφωνα τον περασμένο Ιούνιο, τα οποία πληρώθηκαν με κλοπιμαίες τραπεζικές κάρτες. Αμέσως ενημέρωσε την Αστυνομία, μέλη της οποίας έσπευσαν στο κατάστημα. Οι Αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον άντρα που αναγνώρισε ο υπάλληλος, ο δεύτερος όμως κατάφερε να απομακρυνθεί από το κατάστημα πριν γίνει αντιληπτός.

Όπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για νεαρό, 23 ετών, ο οποίος διαμένει μόνιμα στην Κύπρο. Το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού και τέθηκε υπό εξαήμερη κράτηση. Τα μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού που διερευνούν την υπόθεση προσπαθούν να εντοπίσουν το άτομο που βρισκόταν μαζί με τον συλληφθέντα στο κατάστημα και τυχόν συνεργάτες τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Ρίχνει την ευθύνη στην ΚΟΠ ο Πρόεδρος-«Τους προειδοποιήσαμε για όλα αυτά, αλλά συνεχίζουν να κρύβονται»
Προτάσεις για τη βία στα γήπεδα κατέθεσε η Ισότητα-«Γλίτωσαν καθαρά από τύχη τα χειρότερα» οι τρεις Αστυνομικοί
Καταδικάζει τα επεισόδια στο ΑΕΛ-Απόλλων ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών Κύπρου
Υπενθυμίζει η ΚΟΠ μετά τις βολές Χαρτσιώτη-Μπαρούτι η κατάσταση μετά τα επεισόδια στο Άλφαμέγα
Ενστάσεις για την προσωποκράτηση των τεσσάρων-Την Τρίτη η απόφαση
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Τον σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν φάρμακα για άλογα-Πρόστιμο €1.500 στον οδηγό
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Εκβιάζουν πολίτες με δήθεν πορνογραφικό βίντεο-Ζητούν χρήματα για να μην το δημοσιεύσουν
Στην Κύπρο Αμερικανοί ειδικοί για καταπολέμηση οικονομικού εγκλήματος