Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών ξεκίνησε το Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των επισκεπτών στο Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος!», το οποίο διοργανώθηκε το Σάββατο με πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής της δράσης, σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Γραφείο Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, στην Προεδρική Κατοικία στο Τρόοδος, η οποία άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της στο ευρύ κοινό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία από τις 11 π.μ. να δοκιμάσουν παραδοσιακά εδέσματα και να αγοράσουν προϊόντα και χειροτεχνήματα που τιμούν την παράδοση της Κύπρου στα ειδικά περίπτερα που στήθηκαν στο προαύλιο της Προεδρικής Κατοικίας, με στόχο την ανάδειξη των μικρών επιχειρήσεων του τόπου.

PameTroodos

Η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε μεταξύ 1 μ.μ. και 2 μ.μ. περιόρισε ως ένα βαθμό τη ροή της προσέλευσης των επισκεπτών, οι οποίοι έσπευσαν να βρουν προστασία κάτω από υπόστεγα του ευρύτερου συγκροτήματος της Προεδρικής Κατοικίας, αλλά και εντός των περιπτέρων της έκθεσης.

pametroodos1

Το «παρών» στο φεστιβάλ έδωσε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον χώρο και να ανταλλάξουν απόψεις με τους εκθέτες ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης, η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων Μαριλένα Ραουνά, ο Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Τουρισμού Κώστας Κωσταντίνου και άλλοι υπηρεσιακοί αξιωματούχοι.

Σημειώνεται πως μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις προϊόντων θα διατεθεί για στήριξη Συμβουλίων Κοινοτικής Ευημερίας της υπαίθρου.

roodos17

Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη μέχρι τις 5:00 μ.μ., ενώ για καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών προσφέρεται δωρεάν μεταφορά από την Πλατεία Τροόδους.

Δειτε Επισης

Υποβλήθηκαν 7.734 αιτήσεις στην «επιτροπή ακινήτων»-Αποφασίστηκε αποζημίωση 467.060.546 στερλινών
Εργαστήρια με θέμα τον αυτισμό πραγματοποίησε το ΥΠΑΝ
Για «αδιαφορία» στην τήρηση νομοθεσίας για θεσμό Επιτρόπου Εποπτείας ΓεΣΥ κάνει λόγο η Ισότητα
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Αντιδρούν για το χαλλουμι και ετοιμάζουν συνάντηση οι αγελαδοτρόφοι-«Ευνοείται η παραγωγή στα κατεχόμενα»
Υπάλληλοι καθυστερούν να μεταβούν στη δουλειά-Τι καταγράφει έκθεση της Ελεγκτικής για τον ΟΚΥΠΥ
Συζήτησαν αλλαγές για την Τ.Α. Σιζόπουλος και Γιωρκάτζιης
Ζήτησε άμεσα τα στοιχεία στελέχωσης των Συμπλεγμάτων ο ΥΠΕΣ
Οκτώ τυχεροί κέρδισαν αλλά δεν εξαργύρωσαν τα λαχεία τους-Επιστρέφουν στο κράτος τα χρήματα εντός Νοεμβρίου
Στη Γενεύη η Επ. Νομοθεσίας για αξιολόγηση Κύπρου για Οικονομικά, Κοινωνικά και Πολιτιστικά Δικαιώματα