Περιοδεία ΠτΔ σε όλες τις επαρχίες-«Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έχουμε περισσότερο κόσμο στην ύπαιθρό»

Περιοδεία σε όλες τις επαρχίες, ξεκινώντας από την ύπαιθρο, προκειμένου να συζητήσει με τους τοπικούς παράγοντες, μετά και την υλοποίηση της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανακοίνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, από το Τρόοδος.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης που διοργάνωσε η Πρώτη Κυρία στην Προεδρική Κατοικία στο Τρόοδος, ο Πρόεδρος δήλωσε ότι η αναγέννηση της υπαίθρου είναι ανάμεσα στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης. «Για να μπορούμε να το πετύχουμε χρειάζεται μια ολιστική προσέγγιση, που αφορά το να υπάρχουν τα δεδομένα, ειδικότερα για νεαρά ζευγάρια, να επιστρέψουν στην ύπαιθρό μας».

Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε, ανακοινώθηκε και το στεγαστικό σχέδιο, «σαφώς ενισχυμένο και αναβαθμισμένο», ενώ είπε ότι αυτός είναι και ο λόγος που η Κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην παιδεία και στην υγεία, «γιατί τα παιδιά και οι οικογένειες που ζουν στην ύπαιθρο πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και τα ίδια δικαιώματα σε αυτούς τους δύο τομείς, και το τρίτο οι επιχειρήσεις μας, για να μπορούν να εργάζονται».

«Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί έχουν γίνει σε αυτό το διάστημα αρκετά έργα και θα γίνουν ακόμη περισσότερα», ανέφερε.

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα «θα ξεκινήσουμε μια περιοδεία σε όλες τις επαρχίες, μετά και την υλοποίηση της στρατηγικής αυτοδιοίκησης στους νέους συνδυασμούς που υπάρχουν και θα ξεκινήσω αυτές τις επαφές, πρώτα ερχόμενος στην ύπαιθρο μας, για να συζητήσω με όλους τους τοπικούς παράγοντες και να προχωρήσουμε με ακόμη πιο συγκεκριμένες και περισσότερες ανακοινώσεις για να δούμε πώς δημιουργούμε τις συνθήκες για να έχουμε περισσότερο κόσμο στην ύπαιθρό μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Σωρεία καταγγελιών για περιπτώσεις ΑμεΑ που μένουν εκτός αγοράς εργασίας-«Υπάρχει κυνηγητό»
Κατέρχονται σε 24ωρη στάση εργασίας οι εργαζομενοι στο ίδρυμα «Άγιος Λάζαρος»-Φωνές για τη συλλογική σύμβαση
Παραμένει στο προσκήνιο η σκόνη-Έρχονται βροχές και καταιγίδες μέχρι το Σάββατο
Αυστηροποιείται η νομοθεσία για τις επικίνδυνες οικοδομές-Οι αλλαγές που προωθούνται
Τεράστια τα κενά στην διαχείριση της παιδικής κακοποίησης-Επιτακτική ανάγκη η εκπαίδευση εμπλεκομένων
Ζητούν δομές και εξατομικευμένες θεραπείες για άτομα με αυτισμό οι γονείς-Τα κυριότερα αιτήματά τους
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ
«Η 1η Απριλίου κορυφαία στιγμή της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας »
Υπέβαλε αίτηση για ίδρυση παραρτήματος στην Ελλάδα το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Αυξημένη αισιοδοξία για τον τουρισμό το 2025-Οι θετικές ενδείξεις και ο στόχος της Κυβέρνησης