Δυσφορία ΥΠΑΜ για αναφορές Νεοφυτίδη για διευκολύνσεις-Ρυθμίσεις για την… λιποταξία Τζούλιου

Oι τελευταίες καταγγελίες του προέδρου του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών, Σπύρου Νεοφυτίδη σε βάρος του Υπουργείου Άμυνας, τόσο για το θέμα της επαναφοράς μέρους των διευκολύνσεων για τους στρατεύσιμους ποδοσφαιριστές, όπως και για το θέμα του Δημητριανού Τζούλιου, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί «λιποτάκτης», έχουν προκαλέσει την έντονη ενόχληση του Υπουργείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Άμυνας, είχε συνάντηση με τον κ. Νεοφυτίδη για το θέμα των διευκολύνσεων των στρατεύσιμων ποδοσφαιριστών και καθορίστηκε πλάνο το οποίο ακολουθείται. Όπως εξήγησε αρμόδια πηγή, το εν λόγω πλάνο θα αναδιαμορφωθεί στις 9 Σεπτεμβρίου, όταν θα ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος και θα επανακαθοριστούν οι διευκολύνσεις.

Το πρόβλημα προκύπτει λόγω του γεγονότος ότι για κάθε ομάδα καθορίζεται ανώτατος αριθμός ποδοσφαιριστών που μπορούν να λαμβάνουν διευκολύνσεις, ωστόσο, λόγω των μεταγραφών που γίνονται (σ.σ. μέχρι 9 Σεπτεμβρίου), κάποιοι αλλάζουν ομάδες κι ως εκ τούτου ενδεχομένως σε κάποιες να μένουν κενές θέσεις και σε άλλες ο αριθμός των ποδοσφαιριστών να ξεπερνά το όριο που είχε τεθεί.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε η ίδια πηγή, όλα θα αλλάξουν τις επόμενες μέρες, όταν θα παρακαθίσουν σε νέα συνάντηση με τον ΠΑΣΠ και τον ΚΟΑ για το θέμα, ώστε να γίνει η ανάλογη αναπροσαρμογή.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Νεοφυτίδης, είχε εκφραστεί έντονα κατά του Υπουργείου Άμυνας και του ΚΟΑ, σημειώνοντας πως «δολοφονούνται 68 αθλητές στην Κύπρο. Αυτό αποτελεί ντροπή για την κυπριακή κυβέρνηση και την κυπριακή κοινωνία. Έχουμε δώσει εντολή στο νομικό μας τμήμα και αναμένουμε γνωμάτευση και καθοδήγηση ώστε να διαφυλάξουμε πλέον τα νομικά δικαιώματα των μελών μας».

Θέση του Υπουργείου, είναι ότι αποκοπές έγιναν για ποδοσφαιριστές της τρίτης κατηγορίας, αφού αντί για τρεις διευκολύνσεις, δίδονται πλέον δύο για κάθε ομάδα. Παρόλα αυτά, η ίδια πηγή διαμήνυσε ότι θα επιχειρηθεί να λυθεί το πρόβλημα και να ικανοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα αιτήματα που υπάρχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απίστευτη καταγγελία Νεοφυτίδη-«Κήρυξαν λιποτάκτη τον Τζούλιου»

Ρυθμίζουν την… λιποταξία Τζούλιου

Την ίδια ώρα, σε ότι αφορά στην δεύτερη καταγγελία που έγινε από τον κ. Νεοφυτίδη, ότι το Υπουργείο κήρυξε λιποτάκτη ποδοσφαιριστή της Ανόρθωσης, Δημητριανό Τζούλιου, ο οποίος δόθηκε δανεικός στην Τορίνο, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα βρίσκεται σε τροχιά ρύθμισης.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Νεοφυτίδης, είχε αναφέρει πως, «ο Τζουλίου που έφυγε για μεταγραφή στην Ιταλία και την Τορίνο, λόγω κάποιων διαδικασιών και λαθών που έγιναν από το ΓΕΕΦ, ήρθαν να τον κηρύξουν λιποτάκτη. Αν είναι δυνατόν».

Σημείωσε ακόμα ότι «για έναν ποδοσφαιριστή που τους ενημέρωσε γραπτώς ότι φεύγει, πάει μεταγραφή και πήρε την άδειά του 22 ημέρες. Δεν μπορεί να έρθει για την Εθνική ομάδα. Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα».

Θέση του Υπουργείου είναι πως το θέμα είναι υπόψιν του Υπουργού Άμυνας και του διευθυντή του Υπουργείου, οι οποίοι επικοινώνησαν με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, αλλά και με την οικογένειά του, για να ρυθμιστεί το ζήτημα και να μην προκύψουν οποιαδήποτε άλλα προβλήματα, γύρω από το θέμα.

Το Υπουργείο, φαίνεται να αναγνώρισε ότι προέκυψε λανθασμένος χειρισμός επί του ζητήματος κι ως εκ τούτου λειτούργησε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για να επιλύσει το πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έξαλλος με ΥΠΑΜ και ΚΟΑ ο Νεοφυτίδης για διευκολύνσεις σε ποδοσφαιριστές-«"Δολοφονούνται" 68 αθλητές»

Δειτε Επισης

Υπενθυμίζει η ΚΟΠ μετά τις βολές Χαρτσιώτη-Μπαρούτι η κατάσταση μετά τα επεισόδια στο Άλφαμέγα
Ενστάσεις για την προσωποκράτηση των τεσσάρων-Την Τρίτη η απόφαση
Τον σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν φάρμακα για άλογα-Πρόστιμο €1.500 στον οδηγό
Στην Κύπρο Αμερικανοί ειδικοί για καταπολέμηση οικονομικού εγκλήματος
Απορρίπτει τα περί στημένης διακοπής η Αστυνομία-«Δεν είναι θέμα αδυναμίας»
Απευθείας επίθεση Υπουργείου Δικαιοσύνης σε ΚΟΠ-«Να σταματήσει να κρύβεται»
Έμφραγμα μυοκαρδίου κατέδειξε η νεκροτομή του άτυχου Άλκη
Απάντησε για την φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων σε στέγη ηλικιωμένων η Ευαγγέλου-«Λύση ανάγκης»
Βγάζει offside την Αστυνομία η ΚΟΠ-«Καμία σχέση τα επεισόδια με το μέτρο απαγόρευσης φιλάθλων»
ΒΙΝΤΕΟ: Καταγγελία για ξυλοδαρμό οπαδού σε αμαξίδιο από ΜΜΑΔίτες