Με ΕΕ και ΟΗΕ απαντά η Κυβέρνηση στις προκλήσεις κατοχικού καθεστώτος

Το Υπουργείο Εξωτερικών προβαίνει σε συγκεκριμένες ενέργειες για να απαντήσει στις παράνομες ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος, με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα πράττει το κατοχικό καθεστώς εναντίον Ελληνοκυπρίων, όπως συλλήψεις ή την απαγόρευση εισόδου στα κατεχόμενα, έπειτα από πρόσφατα περιστατικά, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε, μιλώντας την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ότι το Υπουργείο Εξωτερικών "προβαίνει σε συγκεκριμένες ενέργειες για αυτές τις παράνομες ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος και μέσω της διπλωματικής οδού και με την Ευρωπαϊκή Ένωση πρωτίστως, αλλά και με τα Ηνωμένα Έθνη, για να αντιμετωπίσουμε και αυτές τις προκλήσεις".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αναθεώρηση εισοδηματικών κριτηρίων για στεγαστικά σχέδια και «brain gain» ενώπιον Υπουργικού
Πάει Βελιγράδι και Ποντγκόριτσα ο Χριστοδουλίδης ενόψει την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ
Το μυστήριο με τον διορισμό Ολγκίν, τα μηνύματα υποτέλειας Ερντογάν στους Τ/κ και οι νέες προκλήσεις
Προτεραιότητα της Κυβέρνησης η πλήρη ένταξη της Κύπρου στο χώρο Σένγκεν
Με αφαλατώσεις από Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα αντιμετωπίσει η Κύπρος το υδατικό
Πυρά Ερχίουρμαν σε Τατάρ για το Κυπριακό-«Πρώτη φορά δεν διεξάγει διαπραγματεύσεις για συνολική επίλυση
Διαβεβαιώσεις Πάλμα για την ασφάλεια και σταθερότητα στο λαό-«Προβαίνουμε σε όλες τις δέουσες ενέργειες»
Διαστρεβλώνει ξανά την ιστορία ο Τατάρ-«Αποτέλεσμα βούλησης των τ/κ για κυριαρχία» η εισβολή του 1974
Ισχυρίζονται ότι παραποιήθηκε η ιστορία για την εισβολή και επιμένουν στο αφήγημά τους για το Κυπριακό οι Τούρκοι
Πάει στα κατεχόμενα να τους «δειχτεί» για την μαντίλα ο Ερντογάν-«Όταν δεν τους βάζεις όρια, δεν γνωρίζουν τη θέση τους»