Επανέρχεται η Ελεγκτική Υπηρεσία, απαντά στον ΠτΔ-«Όπως πιστοποιούν διεθνείς οργανισμοί, είμαστε ήδη στο 2024»

Συνεχίζουν να ανταλλάσσουν πυρά Ελεγκτική Υπηρεσία και Κυβέρνηση, μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για μετατροπή της Ελεγκτικής Υπηρεσίας σε Ελεγκτικό Συμβούλιο, με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη να επανέρχεται και να τοποθετείται επί των δηλώσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος υπέδειξε πως η Υπηρεσία θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί και πως δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό.

Δίνοντας συνέχεια, η Ελεγκτική Υπηρεσία σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ, ανέφερε πως «η Ελεγκτική Υπηρεσία ουδεμία σχέση έχει με αυτήν του 1960. Όπως πιστοποιούν διεθνείς οργανισμοί, είμαστε ήδη στο 2024».

Επισημαίνει παράλληλα πως, «η Κυβέρνηση, χωρίς καμία διαβούλευση, εξήγγειλε, υλοποίησε, ενέκρινε και ανακοίνωσε αλλαγές που μας αφορούν και που συνιστούν οπισθοδρόμηση από τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Απαντά στον Γενικό Ελεγκτή ο Χριστοδουλίδης-«Τίποτα προσωπικό, όσοι αντιδρούν πρώτα να μας ακούσουν»

Σημειώνεται ότι, σε δηλώσεις του νωρίτερα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είχε δώσει απάντηση στην έντονη αντίδραση του Γενικού Ελεγκτή, τονίζοντας πως δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό, καλώντας παράλληλα όσους αντιδρούν, πρώτα να ακούσουν.

Ερωτηθείς για τα περί φίμωσης που καταλογίστηκαν στην Κυβέρνηση από πλευράς Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε «δεν φιμώνουμε κανένα», υποδεικνύοντας ότι «αυτό το κράτος ιδρύθηκε το 1960. Ε, δεν μπορεί να λειτουργεί το 2024 με όρους του 1960».

Περαιτέρω ανέφερε πως, «λέμε όλοι με περηφάνεια πως είμαστε κράτος μέλος της ΕΕ. Αυτά τα πρύτυπα, υπάρχουν συστάσεις διεθνείς και ευρωπαικές. Είναι ένα ρυθμιστικό πρόγραμμα. Αυτοί που αντιδρούν, πρώτα να μας ακούσουν, να συζυτήσουν μαζί μας και εμείς θα ακούσουμε τις απόψεις τους. Είμαστε εδώ αλλά το κράτος μας πρέπει να μετεξελιχθεί, να εκσυγχρονιστεί».

Επιπρόσθετα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης είπε πως σε πολλά θέματα λειτουργούμε με όρους του 1960 και είναι για αυτό το λόγο που δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε, ως οφείλουμε, και στις ανάγκες των πολιτών.

«Είμαστε στο 2024. Πρέπει να προχωρήσει το κράτος, να εκσυγχρονιστεί, σε όλους τους θεσμούς. Δεν είναι τίποτα προσωπικό. Είναι αναμενόμενες οι αντιδράσεις. Γενικότερα ως άνθρωποι πάντα αντιδρούμε στις αλλαγές, στον εκσυγχρονισμό αλλά όταν μας ακούσουν είμαι σίγουρος πως ότι οι όποιες ανησυχίες τους θα καθησυχαστούν», ανέφερε ο Πρόεδρος.

Καταληκτικά, τόνισε πως οι τολμηρές μεταρρυθμίσεις ανακοινώθηκε στις 29 Ιανουαρίου 2024, ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχουν σχέση με οτιδήποτε άλλο, ενώ υπέδειξε πως «το κράτος πρέπει να προχωρήσει, δεν μπορεί να είναι στάσιμο».

Δειτε Επισης

Μπορούσε ή δεν μπορούσε, ήθελε ή δεν ήθελε η Αστυνομία να αποτρέψει τα τεκταινόμενα στο Άλφαμεγα;
Πώς απαντά για τρύπες στα μέτρα της Αστυνομίας ο Χαρτσιώτης-Εγχειρίστηκε τραυματίας αστυνομικός
Δηλώνουν έτοιμοι για συνέχιση του πολέμου στη Χαμάς-«Συσσώρευση εμπειριών, στρατολογήθηκαν νέες γενιές»
Νέα φερόμενη απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ-Συνελήφθη από το FBI 58χρονος
Επιδρομή της Ρωσίας με drones στο Κίεβο-Καταρρίψεις από αντιαεροπορικά συστήματα
Ισχυροί άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας στο μενού του καιρού
Στο εδώλιο της Βουλής Αστυνομία και ΥΚΕ για την υπόθεση με τις ανήλικες-Η ώρα των εξηγήσεων
Η πλατφόρμα του δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να έρθουν σε επαφή με την αγορά εργασίας
Λάθη, συγκυρία ή το παιγνίδι ήταν στημένο κι από πριν ξεπουλημένο;
Ζήτησε έκθεση γεγονότων για τα επεισόδια στο Αλφαμέγα ο Χαρτσιώτης-Τρεις αστυνομικοί τραυματίες