Διπλωματικές παραστάσεις Κυβέρνησης για συλλήψεις Ε/κ στην Δερύνεια-Τους κατηγόρησαν για τρομοκρατία

Tα διπλωματικά μέσα ενεργοποιήθηκαν για τις παράνομες ενέργειες του ψευδοκράτους, στην Κάτω Δερύνεια, όπου ο κατοχικός στρατός συνέλαβε, ως τρομοκράτες, Ελληνοκύπριους, οι οποίοι μετέβησαν στην περιοχή για εκδήλωση μνήμης, το περασμένο Σάββατο.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι οι συγκεκριμένες προκλήσεις θα αντιμετωπιστούν, μέσω της διπλωματικής οδού.

«Ήδη, το Υπουργείο Εξωτερικών προβαίνει σε συγκεκριμένες ενέργειες για αυτές τις παράνομες ενέργειες από πλευράς του κατοχικού καθεστώτος και μέσω τής διπλωματικής οδού, πρωτίστως με την ΕΕ, αλλά και με τα ΗΕ, θα αντιμετωπίσουμε και αυτές τις προκλήσεις».

Σημειώνεται πως οι Ελληνοκύπριοι, ανάμεσα στους οποίους και ο δήμαρχος Παραλιμνίου, Γιώργος Νικολέττος και ο αντιδήμαρχος Δερύνειας, Νίκος Λίλλης, είχαν μεταβεί στο χώρο, για συμβολική εκδήλωση, ωστόσο μέλη της «αστυνομίας», προχώρησαν στη ορισμένων προσώπων, που ήταν παρόν στην εκδήλωση.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το περασμένο Σάββατο, ο Δήμος Παραλιμνίου, «την κατεχόμενη περιοχή της Κάτω Δερύνειας είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί σήμερα ο Δήμαρχος Παραλιμνίου - Δερύνειας κ. Γιώργος Νικολέττος. Ο Δήμαρχος συνοδεύτηκε από τον Αντιδήμαρχο Δερύνειας κ. Νίκο Λίλη και από μέλη της Επιτροπής Αδούλωτη Κάτω Δερύνεια και πρόσφυγες από την Κάτω Δερύνεια».

Οι πρόσφυγες, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ενημέρωσαν τον Δήμαρχο για το ιστορικό της κατεχόμενης ενορίας τους η οποία βρίσκεται περιφραγμένη πίσω από συρματόπλεγμα στον δρόμο που ενώνει το οδόφραγμα της Δερύνειας με την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου. Μετά την επίσκεψη οι πρόσφυγες της Κάτω Δερύνειας τοποθέτησαν λουλούδια στο συρματόπλεγμα που περιφράσσει τις κατεχόμενες οικίες τους».

Δειτε Επισης

Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους
Για αποζημιώσεις ε/κ περιουσιών και ενέργεια μίλησε στον παράνομο Bayrak ο Ουστέλ
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
Οι λόγοι για έλλειψη επαγγελματιών οδηγών στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Μεταφορών
Στην Επιτροπή Παιδείας το καθεστώς εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου
Έξω από Προεδρικό και Σπίτι Ευρώπης στις 3/10 οι αγελαδοτρόφοι
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
Στα κατεχόμενα λειτουργούν 22 «πανεπιστήμια» με 80.000 ενεργούς φοιτητές
Ζητούν απαντήσεις από ΠτΔ και ΕΕ για τους κανονισμούς για το χαλλούμι οι αγελαδοτρόφοι
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»