Από χρόνου η απόφαση Επ. Μεταφορών για αναθεώρηση της νομοθεσίας περί ναυσιπλοΐας

Για τη νέα χρονιά μετατέθηκε σήμερα, με απόφαση της Επιτροπής Μεταφορών, η κατ' άρθρον συζήτηση του νομοσχεδίου και των αναθεωρημένων κανονισμών που ετοίμασε το Υφυπουργείο Ναυτιλίας για εκσυγχρονισμό του πλαισίου λειτουργίας και επιθεώρησης των σκαφών αναψυχής και απόκτησης άδειας χειριστή για χειριστές όλων των σκαφών αναψυχής.

Κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου σήμερα ενώπιον της Επιτροπής, διατυπώθηκαν εισηγήσεις για τροποποιήσεις του κειμένου από διάφορες κρατικές υπηρεσίες, ενώ οι επηρεαζόμενοι ανέφεραν ότι δεν κλήθηκαν σε διαβούλευση από το Υφυπουργείο, για τον καταρτισμό του κειμένου του νομοσχεδίου.

Ο Θέμης Ευρυβιάδης, επικεφαλής του Τομέα Επιτήρησης του Ελέγχου Κυκλοφορίας Σκαφών και παράκτιας αντιρύπανσης του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, σημείωσε ότι διαβούλευση έγινε, αλλά ενδεχομένως να άλλαξαν κάποια δεδομένα στο διάστημα που μεσολάβησε, καθώς η ετοιμασία του κειμένου καθυστέρησε δύο χρόνια, λόγω έλλειψης προσωπικού, όπως εξήγησε ο ίδιος. Σημείωσε, χαρακτηριστικά, ότι η σύνταξη του νομοσχεδίου ξεκίνησε από τέσσερις λειτουργούς, οι οποίοι σήμερα δεν είναι την υπηρεσία και εξέφρασε την πρόθεση να προχωρήσει το Υφυπουργείο σε νέο γύρο διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Βουλευτής της ΔΗΠΑ, Μαρίνος Μουσιούττας, αποφασίστηκε να δοθεί χρόνος τριών μηνών, ούτως ώστε οι διάφορες πλευρές να διαβουλευτούν ξανά και θα επανέρθει το θέμα στην Επιτροπή στις αρχές Ιανουαρίου, για να προχωρήσει η εξέταση και η ψήφιση του νομοσχεδίου

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι εστίες στο κέντρο της Λευκωσίας βάζουν φρένο στη «φυγή» φοιτητών προς τα κατεχόμενα
Βγαίνουν μπροστά οι επτά φαρμακοποιοί-«Συνταγματική υποχρέωση οι εφημερίες και όχι μέσο κερδοσκοπίας»
Εμμένουν οι γιατροί, δεν κάνουν πίσω για την απεργία-Βολές κατά ΟΚΥπΥ, κάλεσμα σε υπουργό Υγείας
Σε επιτόπου αξιολόγηση της φοιτητικής εστίας του Δήμου Πάφου προχώρησε ο Φαίδωνος
Για κινητά, κλιματιστικά και στολές συζήτησαν μεταξύ άλλων ΥΠΑΝ και ΠΣΕΜ
Σε απλοποίηση διαδικασιών στην Κοινή Αγροτική Πολιτική επιμένει η Κύπρος
Έχει εντοπιστεί το 52% των αγνοουμένων-Ταυτοποιήθηκαν 1.047 από τους 2.002
O ΕΟΑ Λεμεσού στηρίζει την ύπαιθρο και τα χωριά της Λεμεσού
Στο 342% της κανονικής η βροχόπτωση εντός Σεπτεμβρίου
Ανεξήγητες διαφοροποιήσεις στις τιμές εισαγωγής καυσίμων διαπιστώνει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών