Επεκτείνει την υδροδότηση στην κατεχόμενη Αμμόχωστο το ψευδοκράτος

Υπεγράφη «πρωτόκολλο συνεργασίας» μεταξύ του «δήμου» κατεχόμενης Αμμοχώστου και της «κυβέρνησης» του ψευδοκράτους, που προνοεί νέα χάραξη του δικτύου ύδρευσης για τη συνοικία «Anadolu» στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, καθώς και την υδροδότηση του κατεχόμενου λιμανιού της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πυρά Ακανσόι σε Τατάρ για το Κυπριακό-«Η κύρια πηγή όλων των προβλημάτων στα κατεχόμενα είναι το Κυπριακό»

Σύμφωνα με την «Χαλκίν Σεσί», όπως μετέδωσε το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, με την ολοκλήρωση του έργου, που αναμένεται περί τις αρχές του 2025, η συνοικία «Anadolu», η οποία υδροδοτείται από διάτρηση και υποφέρει από λειψυδρία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, θα υδροδοτείται από την Τουρκία, με την κατασκευή ενός νέου δικτύου ύδρευσης.

Επίσης, θα τοποθετηθεί γραμμή δικτύου προς το λιμάνι της Αμμοχώστου, του οποίου, λόγω έλλειψης δικτύου οι ανάγκες καλύπτονται με νερό που μεταφέρεται με βυτιοφόρα, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες στρατιωτικών και πολιτικών πλοίων.

Εκτιμάται ότι θα τοποθετηθούν 1.700 μέτρα αγωγού για τη συνοικία «Anadolu» και 2.100 μέτρα για το λιμάνι Αμμοχώστου, ενώ θα εγκατασταθούν και πυροσβεστικοί κρουνοί, όπως αναφέρεται.

Σύμφωνα με το «πρωτόκολλο», τα υλικά θα παρασχεθούν από την «κυβέρνηση», ενώ ο έλεγχος και η εργασία θα γίνονται από το «δήμο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ξεκάθαρο μήνυμα Γεραπετρίτη για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-«Θα συνεχίζει κανονικά»
Σημαντικότερη η συμφωνία για το Βυθοτεμάχιο 6, υπό προϋποθέσεις παραγωγή σε 2,5 χρόνια-Τα επόμενα βήματα
Επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο θα πραγματοποιήσει η Πρόεδρος της Βουλής
Η ΕΕ θέλει εποικοδομητική σχέση με Τουρκία-Βρίσκεται σε διαδικασία ενίσχυσης
Κόλλησε η βελόνα του Τατάρ στα «κυριαρχικά δικαιώματα»-Εκθείασε τον κατοχικό στρατό
Ενοχλημένοι οι Τούρκοι από την επίσκεψη Κόμπου στη Συρία
Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Έλληνας ΥΠΕΞ-Στην ατζέντα και το Κυπριακό
Στις 17 και 18 Μαρτίου η άτυπη διευρυμένη συνάντηση για το Κυπριακό-Εντατικές προετοιμασίες της Ε/Κ πλευράς
Επιστολή ψευδοκράτους στα ΗΕ-Ισχυρίζεται «παραβιάσεις εναέριου χώρου» από ΚΔ και Ελλάδα
Μύλος με τις θέσεις στη σχολική εφορία του Δήμου Δρομολαξιάς-Μενεού, δριμεία επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ