Εντοπίστηκαν 37 σοροί σε ομαδικό τάφο στα κατεχόμενα-«Το θέμα των αγνοουμένων δεν πρέπει να πολιτικοποιείται»

Έχουν εντοπιστεί 1.051 από τους 2.002 αγνοούμενους και το θέμα των αγνοουμένων δεν πρέπει να πολιτικοποιείται, είπε σε δηλώσεις του στο παράνομο «πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΚ», ο Χακκί Μουφτουζαντέ, το τ/κ μέλος της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ), σύμφωνα με τη διαδικτυακή «Κίπρις Πόστασι».

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο κ. Μουφτουζαντέ είπε ότι πρόσφατα διενεργήθηκαν ανασκαφές σε ομαδικό τάφο στο κατεχόμενο χωριό Αλόα και βρέθηκαν 37 σοροί, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται στο δημοσίευμα η ακριβής χρονική περίοδος.

«Οι σοροί ανασύρθηκαν ως αποτέλεσμα σχολαστικής εργασίας και στάλθηκαν στο εργαστήριο της ΔΕΑ στη νεκρή ζώνη. Αφού ολοκληρωθούν οι ανθρωπολογικές αναλύσεις, θα ληφθούν δείγματα από τα λείψανα για εξέταση DNA και θα αποσταλούν στο συμβεβλημένο εργαστήριο στην Αμερική. Το εργαστήριο στις ΗΠΑ είναι ένα από τα κορυφαία εξοπλισμένα εργαστήρια στον κόσμο. Τα τεστ DNA υποβάλλονται σε πολύ λεπτομερή μελέτη, ειδικά όταν εντοπίζονται αγνοούμενοι με μέλη της οικογένειας που βρίσκονται κοντά στην ηλικία τους, και η παράδοση στις οικογένειες πραγματοποιείται αφού επιτευχθεί ποσοστό ακρίβειας 99,8% σε όλα τα τεστ DNA. Η ανεύρεση των αγνοουμένων είναι μια μακρά και επίπονη διαδικασία», σημείωσε.

Δήλωσε επίσης ότι ως αποτέλεσμα της συμφωνίας που έχει συναφθεί, οι ανασκαφές πραγματοποιούνται σε 10 «στρατιωτικές» περιοχές κάθε χρόνο με τη σειρά και πρόσθεσε ότι οι ανασκαφές αυτές συνεχίζονται χωρίς κανένα πρόβλημα, όπως είπε.

Αναφερόμενος σε ορισμένες δηλώσεις Ελληνοκυπρίων αξιωματούχων σχετικά με το θέμα των αγνοουμένων, υπενθύμισε ότι υπήρχε συμφωνία μεταξύ των δύο ηγετών ότι το θέμα των αγνοουμένων δεν θα πολιτικοποιείται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί του Τζόκερ για τα επτά εκατομμύρια ευρώ
Ρίγος από τη δήλωση της Χαρίτας Μάντολες στο Ευρωκοινοβούλιο-«Οι κραυγές, οι φωνές είναι μέσα στα αυτιά μου δεν μπορώ να τις ξεχάσω»
Αυτός είναι ο 26χρονος Αζέρος «κατάσκοπος»-«Άριστα εκπαιδευμένος, τηρούσε όλους τους συνωμοτικούς κανόνες»
Πώς οι ΗΠΑ έβαλαν τις βάσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν-Τι ήταν το «Atoms for Peace»
Αποκατάσταση παροχής ρεύματος λόγω πρότερης βλάβης στον Σταθμό Βασιλικού
Δεν θέλει καμία επαφή με Χαν ο Τατάρ-«Εσωτερική ρύθμιση της ΕΕ, εμμονικός ο Χριστοδουλίδης»
Χάος για χιλιάδες επιβάτες που έχουν αποκλειστεί στο αεροδρόμιο της Ντόχα
Παρέδωσε από τις 3 Ιουνίου τα κλειδιά της Μητρόπολης ο Τυχικός-Ζητά ξανά την απόφαση της Συνόδου
Καταγγελίες για άλλες δύο υποθέσεις τραυματισμών από ΤΑΚΑΤΑ-Αξιολογεί τις αναφορές η Ερευνητική Επιτροπή
Μεγάλες ποσότητες ακατάλληλων προϊόντων με νικοτίνη σε περίπτερα-Προειδοποιούν οι Φαρμακευτικές