Πυρά Ακανσόι σε Τατάρ για το Κυπριακό-«Η κύρια πηγή όλων των προβλημάτων στα κατεχόμενα είναι το Κυπριακό»

Ο Γενικός Γραμματέας του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP), Ασίμ Ακάνσοϊ, σε δηλώσεις του ανάφερε ότι «οι σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ δεν μπορούν να διαχωριστούν από το Κυπριακό».

Σύμφωνα με την«Γενί Ντουζέν», όπως μετέδωσε το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο κ. Ακάνσοϊ είπε ακόμα ότι η κύρια πηγή όλων των προβλημάτων στα κατεχόμενα είναι το Κυπριακό και η ανικανότητα της «κυβέρνησης». Πρόσθεσε πως η «χώρα» θα μπορούσε να τύχει πολύ καλύτερης διαχείρισης.

Σημειώνοντας ότι οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ δεν μπορούν να διαχωριστούν από το Κυπριακό, ο κ. Ακάνσοϊ δήλωσε ότι η ΕΕ θα πρέπει να είναι πολύ πιο συγκεντρωμένη και να θυμάται τις ευθύνες της.

Είπε ακόμα ότι τα κράτη μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένων της Κίνας και της Ρωσίας, που είναι μέλη της οργάνωσης BRICS, υποστηρίζουν μια ομοσπονδιακή λύση του Κυπριακού ο Ακάνσοϊ, πως δεν υπάρχει λόγος να μην υπάρχει ελπίδα και ότι συνεχίζουν τις προσπάθειές τους στο υψηλότερο επίπεδο.

Αναφέροντας ότι η διαίρεση του νησιού αποτελεί κίνδυνο για όλα τα μέρη, ο κ. Ακάνσοϊ δήλωσε ότι αυτό επηρεάζει αρνητικά όλους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καλούν εκπρόσωπο του Netflix στην τουρκική Εθνοσυνέλευση για να της τα ψάλλουν για το «Famagusta»

Δειτε Επισης

Δουλεύουν για τα ψηφοδέλτια οι Οικολόγοι-Έστησαν ομάδες εργασίας, συναντήσεις με άτομα και σύνολα
Μ. Μενελάου: Στόχος να οδηγηθούμε στο σημείο επανέναρξης μιας πολιτικής διαδικασίας στο Κυπριακό
Την Τρίτη στο Λονδίνο και την Τετάρτη στις Βρυξέλλες η Ολγκίν-Θα συναντηθεί με Ντάουτι και Χαν
Απαντά σε Ανόλικ ο Στεφάνου-«Το ΑΚΕΛ είναι απέναντι σε ιδεολογήματα μισάνθρωπα, δεν δέχεται καμιά κριτική το Ισραήλ»
Για «παραπλανητική εκστρατεία» στην Κύπρο με αναφορές σε αρχηγό κόμματος κάνει λόγο Πρέσβης του Ισραήλ
Διαβουλεύσεις Κυβέρνησης με ΗΕ για καθορισμό ημερομηνίας της πολυμερούς κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουλίου
Για «μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις» Ελλάδας-Κύπρου κάνει λόγο η Τουρκία με φόντο το τουρκολιβυκό μνημόνιο
Πρώτες πράξεις Βουλευτικών στον ΔΗΣΥ-Συνάντηση με υποψήφιους… υποψήφιους και κατευθυντήριες γραμμές
Προτάσεις νόμου για αλλαγές στις δημοσκοπήσεις από Γιακουμή-Εισηγείται να σταματούν ένα μήνα πριν τις εκλογές
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο την ερχόμενη Πέμπτη ο Χριστοδουλίδης-Προετοιμασία πριν την διευρυμένη