Επικρίνει τις εξαγγελίες για θεσμικές αλλαγές ο ΔΗΣΥ, αλλά δεν αποκλείει την υποστήριξή τους

Με αντιπολιτευτική διάθεση τοποθετήθηκε ο ΔΗΣΥ για το πακέτο θεσμικών αλλαγών που ενέκρινε την Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο. Χωρίς σε οποιοδήποτε σημείο να εκφράζει διαφωνία με το περιεχόμενό τους, η Πινδάρου επικρίνει την Κυβέρνηση ότι εξαγγέλλει προθέσεις, αντί να ετοιμάζει και να φέρνει στη Βουλή νομοσχέδια προς διαβούλευση και παρουσιάζει ως πρωτοποριακές ιδέες για τις οποίες ήδη κατατέθηκαν προτάσεις νόμου.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΔΗΣΥ ανέφερε πως «αντί η Κυβέρνηση να εξαγγέλλει και να ξαναεξαγγέλει προθέσεις και κατευθύνσεις σε συνεδρίες του Υπουργικού Συμβουλίου, καλύτερα να ετοιμάσει τα νομοσχέδια, κάνοντας την κατάλληλη διαβούλευση».

«Είναι επίσης περίεργο να γίνονται εξαγγελίες και να παρουσιάζονται ως πρωτοποριακές για θέματα που ήδη κατατέθηκαν προτάσεις νόμου, όπως η αυτόματη εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους, η ψήφος στα 17 και οι συντάξεις», πρόσθεσε το κόμμα.

«Σε κάθε περίπτωση όταν τα νομοσχέδια ετοιμαστούν, εγκριθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο και κατατεθούν στη Βουλή θα τα εξετάσουμε μαζί με τις προτάσεις νόμου», κατέληξε ο ΔΗΣΥ, αφήνοντας, ουσιαστικά, ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποστηρίξει κάποια από αυτά, δεδομένου ότι δεν εξέφρασε καμία διαφωνία επί της ουσίας.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο μία σειρά από νομοθετήματα που θα προωθηθούν, τα οποία βρίσκονται σε διάφορα στάδια της διαδικασίας ετοιμασίας τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Κόντρα μεταξύ Κυβέρνησης και ΔΗΣΥ-«Η απώλεια δύο συνανθρώπων μας δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για τους κυβερνώντες»
Απαντά και στο ΑΚΕΛ η Κυβέρνηση-«Ο Στεφάνου σπεύδει να ανταγωνιστεί τον ΔΗΣΥ και το ΕΛΑΜ στον λαϊκισμό»
Πυρά και από Στεφάνου σε Κυβέρνηση-«Η τραγωδία κονιορτοποίησε τις δηλώσεις και αποκάλυψε την ανικανότητα της»
Απαντά σε ΔΗΣΥ η Κυβέρνηση-«Ευελπιστεί ότι θα κεφαλαιοποιήσει πολιτικά μια τέτοια φυσική καταστροφή»
Άνοιξε ο χορός των πολιτικών αντιδράσεων-«Να αναληφθούν οι ευθύνες όσο ψηλά κι αν βρίσκονται»
Στιούαρτ: Κρίσιμη στιγμή για την Κύπρο, πρόθεση ήταν να συνεχίσει να υπάρχει μια διαδικασία και ένα μομέντουμ
Απάντησε στις επικρίσεις ο Πρόεδρος-«Θα γίνει αξιολόγηση της κατάστασης, τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν»
Σε ώθηση στη διαπραγματευτική διαδικασία μετά την άτυπη της Νέας Υόρκης ελπίζει το ρωσικό ΥΠΕΞ
Στέλνει αεροσκάφη για βοήθεια στις πυρκαγιές στη Λεμεσό το Ισραήλ-Συνεννόηση Κόμπου με Σάαρ
Προχωρά με πλήρη κάλυψη των ζημιών από την καταστροφική πυρκαγιά η Κυβέρνηση