Καθησυχάζει ο Υπουργός Υγείας για την αποχή των φαρμακείων-Ψάχνουν λύση στο πρόβλημα

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Υπουργός Υγείας, αναφορικά με την αποχή των φαρμακοποιών, οι οποίοι αποφάσισαν να κατεβάσουν ρολά κατά τις βραδινές ώρες και στις αργίες.

Σε δηλώσεις του μετά το μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός, ανέφερε πως, «σας διαβεβαιώ ότι το θέμα τυγχάνει χειρισμού από τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες και θα βρεθεί μια λύση. Ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί και σε καμία περίπτωση δεν θα μείνει χωρίς φάρμακα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Από 1η Οκτωβρίου η αποχή φαρμακείων σε αργίες και βράδια-Συγκλήθηκε έκτακτο συμβούλιο φαρμακευτικής

Υπενθυμίζεται ότι, οι φαρμακοποιοί εξέφρασαν την πρόθεσή τους, να απέχουν από τα καθήκοντά τους, από την 1η Οκτωβρίου, που αρχίζει το χειμερινό ωράριο, διότι εννέα φαρμακεία σε όλη την Κύπρο γιατί έχουν εξασφαλίσει «interim order» από το Δικαστήριο, με αποτέλεσμα να αποβαίνει σε βάρος του διημερεύοντος φαρμακείου.

Σημειώνεται ότι όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Πλούταρχος Γεωργιάδης τα φαρμακεία που έχουν εξασφαλίσει interim order, μπορούν να ανοίγουν και να κλείνουν όποια ώρα θέλουν, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το Δικαστήριο, οι οποίες τρέχουν την τελευταία διετία, χωρίς μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.

Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον REPORTER, ανέφερε πως, ο Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος θεσπίζει τις διημερεύσεις, οι οποίες μαζί με το συμβούλιο φαρμακευτικής υπογράφονται από τον εκάστοτε υπουργό Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Απόφαση με παρενέργειες-Κατεβάζουν ρολά βράδια και αργίες τα φαρμακεία

Όπως εξήγησε, «υπάρχει ένα διάταγμα που εκδόθηκε από τον Υπουργό, το οποίο είναι υπεύθυνο για τα ωράρια και για τις διημερεύσεις, οι οποίες ξεκινούν μετά το τέλος των ωραρίων. Δεν μπορεί να περιμένουμε να βγει απόφαση από Δικαστήριο, για κάποιους συναδέλφους, οι οποίοι δεν είπαν τι θέλουν (για τις διημερεύσεις), εφεσίβαλαν το διάταγμα του Υπουργού και το Δικαστήριο τους έδωσε Interim order για να μην κάνουν ωράρια».

Δίδοντας περισσότερες διευκρινίσεις, ο κ. Γεωργιάδης, σημείωσε πως «το Interim order δίδεται για συγκεκριμένο διάστημα μέχρι να βγει απόφαση του Δικαστηρίου. Εμείς περιμένουμε για δύο χρόνια και κάνουμε διημερεύσεις και ένα διπλανό τους φαρμακείο έχει interim order για να ανοίγει όποτε θέλει. Αυτό δεν είναι σωστό».

Όπως υπέδειξε, «πρέπει να βγει απόφαση Δικαστηρίου, να ξέρουμε τι γίνεται με τα ωράρια για να μπουν σε διημερεύσεις. Πρέπει να καταλάβει το Υπουργείο και τα Δικαστήρια ότι δεν είμαστε επιχειρήσεις, είμαστε λειτουργοί υγείας για το καλό των ασθενών, οπόταν είναι ένα λειτούργημα για να ξέρει ο κόσμος. που πρέπει να πάει και που πρέπει να αποταθεί τις ώρες που είναι κλειστά τα φαρμακεία».

Σημειώνεται πως μετά τις εξελίξεις συγκλήθηκε έκτακτο συμβούλιο φαρμακευτικής από τις φαρμακευτικές υπηρεσίες, άρα το Υπουργείο έκανε αυτό που πρέπει να κάνει και ότι πρέπει να αλλάξει είναι από τα Δικαστήρια.

Δειτε Επισης

Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους
Για αποζημιώσεις ε/κ περιουσιών και ενέργεια μίλησε στον παράνομο Bayrak ο Ουστέλ
Οι λόγοι για έλλειψη επαγγελματιών οδηγών στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Μεταφορών
Στην Επιτροπή Παιδείας το καθεστώς εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου
Έξω από Προεδρικό και Σπίτι Ευρώπης στις 3/10 οι αγελαδοτρόφοι
Στα κατεχόμενα λειτουργούν 22 «πανεπιστήμια» με 80.000 ενεργούς φοιτητές
Ζητούν απαντήσεις από ΠτΔ και ΕΕ για τους κανονισμούς για το χαλλούμι οι αγελαδοτρόφοι
Υπογράφονται οι συμφωνίες Κύπρου και Ελλάδας για τις μεταμοσχεύσεις
ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ: Παράνομη η πρόταση Δημάρχου Λ/σου για Park & Ride, υποστηρίζει
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού-Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές