Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Σημαντική η στήριξη της Τουρκίας για συνέχιση της ύπαρξη των Τ/κ»

Σημαντική για να συνεχίσει την ύπαρξή του ο τουρκοκυπριακός «λαός» στο νησί με την ταυτότητα, την κουλτούρα και τις εθνικές του αξίες είπε ότι είναι η στήριξη της Τουρκίας, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, μιλώντας την Τρίτη σε συνέδριο που διοργάνωσε για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο η «συντεχνία δημοσίων υπαλλήλων» .

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κίπρις», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, στην ομιλία του, ο κ. Τατάρ ανάφερε ότι αυξήθηκε η σημασία του ψευδοκράτους στη «γαλάζια πατρίδα» τα τελευταία χρόνια και ότι η Τουρκία είναι η μεγαλύτερη και ισχυρότερη χώρα της περιοχής και έχει δικαίωμα λόγου.

Ισχυρίστηκε ακόμα ότι το Κυπριακό δεν μπορεί να λυθεί χωρίς την Τουρκία σημειώνοντας ότι «οι Τούρκοι της Κύπρου είναι αναπόσπαστο κόμματι του μεγάλου τουρκικού έθνους. Δεν είμαστε μόνοι. Είναι κοινή υπόθεσή μας και αυτή η υπόθεση. Διαχειριζόμαστε αυτό το ζήτημα με την Τουρκία».

Σημειώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση και ειδικά στο Κυπριακό, τόσο ο ίδιος όσο και ο «πρωθυπουργός» και η «κυβέρνηση» συζητούν με την Τουρκία τις λεπτομέρειες, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι η «νέα εθνική πολιτική» είναι η πολιτική των «δύο κρατών» και επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι όταν υπάρξει λύση σε ομοσπονδιακό πλαίσιο η Κύπρος θα γίνει νησί της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα αποσυρθεί ο τουρκικός στρατός από εδώ.

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ είπε ότι η Τουρκία πάντα τους δίνει κουράγιο και αποτελεί φως για τους ίδιους, λέγοντας ότι μετά την έκκληση του Τούρκου Προέδρου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για αναγνώριση της ανεξαρτησίας του κατοχικού καθεστώτος, το ψευδοκράτος κατέστη παρατηρητής στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τον Τατάρ αποφάσισε να στηρίξει στις «προεδρικές εκλογές» το Κόμμα Αναγέννησης
Έβαλε στόχο την εξουσία το ΕΛΑΜ-Τέσσερα βήματα ενόψει Βουλευτικών υπέδειξε ο Χρίστου
Το χαλλούμι από τα κατεχόμενα θα φτάσει στην ευρωπαϊκή αγορά το 2026, σύμφωνα με το τ/κ επιμελητήριο
Ζητούν κλείσιμο οδοφραγμάτων ως «αντίποινα» για τις διώξεις σφετεριστών στα κατεχόμενα
Επανέλαβε πως δεν γίνονται επαναπροωθήσεις μεταναστών ο Νικόλας Ιωαννίδης
Σε διαμαρτυρία κατά του Ισραήλ καλούν κόμματα και οργανώσεις
Toυς στόχους της Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ ανέλυσε στον Φιλανδό ομόλογό της η Ραουνά
Όλα εντάξει με τις υποψηφιότητες Αναστασίου και Διομήδους-«Δεδομένο το κάλεσμα στους αποστασιοποιημένους»
Πλακώθηκαν και για το SAFE Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ-Αλληλοκατηγορίες για επικίνδυνες εξελίξεις και… αδιάβαστους
Υπέβαλε υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΔΕΚ ο Νίκος Αναστασίου με μηνύματα για τις Βουλευτικές