Και σύμμαχος και αντίπαλος του Προέδρου στο Ανώτατο ο Πολυβίου με οδηγό το... μαύρο ταξί

Σε αθλητικούς όρους, αν ένας ποδοσφαιριστής αφήσει εντύπωση κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, ανακηρύσσεται ως MVP του παιχνιδιού. Αν υπήρχε κάτι αντίστοιχο στους δικαστικούς όρους, τότε ο ΜVP στην επίσημη πρώτη ενώπιον του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου που εξετάζει αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν θα ήταν άλλος από τον δικηγόρο Πόλυ Πολυβίου.

Και αυτό διότι, ο κ. Πολυβίου εμφανίστηκε ως δικηγόρος του Προέδρου, αναφορικά με την αναπομπή του νόμου για το Πόθεν Έσχες του Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα. Δηλαδή, θα είναι στο αντίπαλο στρατόπεδο από αυτό της Βουλής.

Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, ο νομικός εμφανίστηκε ως δικηγόρος του αντιπάλου, δηλαδή της Βουλής, την οποία ωστόσο θα εκπροσωπήσει σε άλλη αναφορά του Προέδρου, στην οποία φέρει ένσταση. Γεγονός που έκλεψε τις εντυπώσεις κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ενώπιον του Ανωτάτου.

Ο κ. Πολυβίου ωστόσο, θέλησε ο ίδιος να σχολιάσει πως στην μια αναφορά θα είναι αντίπαλος της Βουλής και στην άλλη σύμμαχος.

Όπως είπε, το γραφείο του ακολουθεί την αρχή του «μαύρου ταξί» στην Αγγλία, όπου όποιος μπει μέσα, έχει το δικαίωμα να πάει όπου θέλει, εξού και εκπροσωπεί στην μια αναφορά τον Πρόεδρο και στην άλλη την Βουλή. Μάλιστα, με χιουμοριστικό ύφος, ανέφερε πως «είμαστε διαθέσιμοι να εκπροσωπήσουμε και το Ανώτατο Δικαστήριο», με τον Πρόεδρο του Ανωτάτου να απαντά «ελπίζουμε να μην χρειαστεί».

Δειτε Επισης

«Μας είπε ‘σας παρακαλώ φέρτε γάλα και ψωμί να κάνουμε στα μωρά να φάνε’… Πολλές οι περιπτώσεις»
Ανήλικοι αθλητές δεσμεύονται σε ομάδες λόγω κενού στη νομοθεσία-«Βλάπτονται τα δικαιώματα των παιδιών»
Το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου στο κατώφλι της Βουλής-Αναγκαία η επιτάχυνση των διαδικασιών
Ο «προεκλογικός» των κατεχομένων, το ρίνγκ Τατάρ-Ερχιουμάν και τα τουρκογενή πλήγματα
Ο Οδυσσέας ως αναδυόμενη αντιπολιτευτική δύναμη απέναντι στις αδυναμίες του συστήματος
ΒΙΝΤΕΟ: Επί ποδός οι Αρχές για πυρκαγιά στην επαρχία Λευκωσίας
Συνελήφθη ο ύποπτος για τους πυροβολισμούς στην πανεπιστημιούπολη της Φλόριντα
Κύπρος και Ελλάδα χρειάζονται στήριξη για την ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν βγαίνει δημόσια η ΕΕ»
Τέσσερις επιβεβαιωμένοι τραυματίες στη Φλόριντα-Το Πανεπιστήμιο ενεργοποίησε σύστημα έκτακτης ανάγκης
ΒΙΝΤΕΟ: Συναγερμός σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ-Άγνωστος άνοιξε πυρ