Μέχρι 6 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για την β΄ άτυπη ομάδα εργασίας για το Χαλλούμι

Την υποβολή αιτήσεων για την επιλογή των μελών της δεύτερης συνέλευσης της άτυπης ομάδας εργασίας της Επιτροπής για το Χαλλούμι/Hellim δέχεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως τις 6 Οκτωβρίου 2024.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκρότησε μια άτυπη ομάδα εργασίας για το Χαλλούμι/Hellim τον Ιούλιο του 2022, κατόπιν πρόσκλησης υποβολής υποψηφιοτήτων η οποία προκηρύχθηκε για την επιλογή των μελών της πρώτης συνέλευσης της εν λόγω ομάδας εργασίας. Μετά τη λήξη της διετούς θητείας της πρώτης συνέλευσης της άτυπης ομάδας εργασίας, η Επιτροπή προσκαλεί πλέον τα ενδιαφερόμενα άτομα να υποβάλουν αίτηση για να γίνουν μέλη της δεύτερης συνέλευσης της ομάδας εργασίας.

Σημειώνεται ότι όλες οι λεπτομέρειες και οι πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι διαθέσιμες στην πρόσκληση υποβολής αιτήσεων και στον κανονισμό της ομάδας.

Επισημαίνεται ότι οι αιτήσεις πρέπει να αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ~REFORM-HH-PDO-WG@ec.europa.eu και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 6 Οκτωβρίου 2024.

Προστίθεται ότι στο πλαίσιο της άτυπης ομάδας εργασίας γίνεται ανταλλαγή πληροφοριών, εμπειριών και ορθών πρακτικών μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών σχετικά με τη συμμετοχή τους στο σύστημα ΠΟΠ για το Χαλλούμι/Hellim και επανεξετάζεται η λειτουργία του συστήματος επιθεώρησης για το Χαλλούμι/Hellim. Η ομάδα εργασίας επιδιώκει ενεργά να δημιουργήσει ευκαιρίες για τη στήριξη της δικοινοτικής συνεργασίας.

Όπως εξηγείται, η ομάδα εργασίας αποτελείται από δέκα μέλη κατ’ ανώτατο όριο, εκ των οποίων ίσος αριθμός προέρχεται από την ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή κοινότητα. Αναφέρεται ότι τα μέλη είναι άτομα που διορίζονται για να εκπροσωπούν ένα κοινό συμφέρον, όπως εκπρόσωποι εμπορικών επιμελητηρίων, οργανώσεων γεωργών ή γαλακτοκομείων που ασχολούνται με την παραγωγή Χαλλουμιού/Hellim, σχετικών επαγγελματικών συμφερόντων και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών. Η ομάδα εργασίας θα συνεδριάζει περιοδικά.

Σημειώνεται ότι οι δράσεις της ομάδας εργασίας υποστηρίζονται από το πρόγραμμα βοήθειας για την τουρκοκυπριακή κοινότητα, το οποίο έχει ως στόχο να διευκολύνει την επανένωση της Κύπρου, ενθαρρύνοντας την οικονομική ανάπτυξη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, ενώ προστίθεται ότι οι εργασίες της πρώτης συνέλευσης της ομάδας εργασίας συνέβαλαν στη βελτίωση των σχέσεων και της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η ξηρασία απειλεί έως το 15% της παραγωγής στην ευρωζώνη
Μαρτυρίες γυναικών για το τραύμα της εισβολής στην Κύπρο θα ακούσει επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ κρατών μελών στην έρευνα και καινοτομία εστίασε ο Ν.Δαμιανού
Ανησυχίες λόγω μείωσης του πληθυσμού της κυπριακής μέλισσας
Δριμεία επίθεση Φαίδωνα σε Τυχικό-«Τραγικά ανεπαρκής, έκανε κακοδιοίκηση»
Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Πάφου για Τυχικό
Αισιοδοξία Ιωάννου για ορεινές κοινότητες-«Στόχος η μόνιμη εγκατάσταση νεαρών οικογενειών στα ορεινά»
Απαντά στην πρόθεση Τυχικού να μεταβεί στο Άγιο Όρος ο Αρχιεπίσκοπος-Εξηγήσεις για τη στάση απέναντι στον Μόρφου
Η απάντηση ΥΠΑΝ για εκδήλωση Πρεσβείας Ισραήλ σε σχολείο-«Να μην εκμεταλλευόμαστε για πολιτικούς σκοπούς»
Πάνω από 6.000 ασθενείς στάλθηκαν στο εξωτερικό για θεραπεία από το 2020-Στα 140 εκατομμύρια το κόστος