Καταγράφηκαν δυο μετασεισμοί μετά τον κύριο σεισμό των 4,9 Ρίχτερ

Δύο μετασεισμοί καταγράφτηκαν μέχρι στιγμής μετά τον σεισμό μεγέθους 4,9 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης Χριστόδουλο Χατζηγεωργίου, ο οποίος σημείωσε μιλώντας στο ΚΥΠΕ ότι ο σεισμός εντάσσεται στην φυσιολογική σεισμική δραστηριότητα της Κύπρου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Χατζηγεωργίου ανέφερε για το σεισμό, ο οποίος έγινε έντονα αισθητός στις επαρχίες Πάφου και Λεμεσού αλλά και στην υπόλοιπη Κύπρο, με επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, 18 χιλιόμετρα νότιο-δυτικά της Πάφου και εστιακό βάθος 13 χιλιόμετρα, ότι πρόκειται για μια περιοχή που διαχρονικά δίνει σεισμούς.

Ενδεικτικά σημείωσε πως τα τελευταία τριάντα χρόνια καταγράφηκαν οκτώ σεισμοί της τάξης του 4,5 – 5,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.  

Είναι συνέχισε, μια περιοχή που ουσιαστικά ενώνεται το κυπριακό τόξο με το ρήγμα μετασχηματισμού που είναι νότια της Πάφου μέχρι τις βόρειες ακτές που είναι δυτικά της Πόλης Χρυσοχούς.

Πρόκειται σημείωσε ο κ. Χατζηγεωργίου για σεισμό, που εντάσσεται στην φυσιολογική σεισμική δραστηριότητα της Κύπρου.

Ερωτηθείς σχετικά ο Διευθυντής του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανέφερε πως ο κόσμος θα πρέπει να είναι ενήμερος για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνει από ένα σεισμό και να ενημερώνεται από την αρμόδια αρχή που είναι η Πολιτική Άμυνα και τα ενημερωτικά φυλλάδια.

Στις περιπτώσεις που θα έχουμε σεισμό μεγαλύτερου μεγέθους αυτό που θα πρέπει να έχουμε κατά νου μας είναι να προστατεύουμε τον εαυτό μας, είπε, προσθέτοντας πως «αν σώσουμε τον εαυτό μας τότε μπορούμε να βοηθήσουμε και άλλους».

Την ώρα του σεισμού, είπε, «προέχει να επιβιώσουμε εμείς οι ίδιοι», αφού όπως σημείωσε «δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για να κάνουμε κάτι άλλο και η αντίδραση μας πρέπει να είναι άμεση».

ΔΙΑΒΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Σκάνδαλο στα κατεχόμενα-Συνδέουν τον υιό Φιντάν με δολοφονηθέντα βαρόνο
«Ήταν η ζωντανή ιστορία του Κορμακίτη»-Κηδεύτηκε η αιωνόβια εγκλωβισμένη Σπιρτού
Φοβερό τροχαίο στα κατεχόμενα με δυο νεκρούς και εννέα τραυματίες
Aποσύρθηκαν καλλυντικά προϊόντα από την ευρωπαϊκή αγορά
Η Κύπρος κατέγραψε το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό πλεονάσματος στην Ε.Ε-Μείωση και στο δημόσιο χρέος
Έναρξη δημόσιας διαβούλευσης για προτεινόμενο σχέδιο Κανονισμών αξιολόγησης εκπαιδευτικών
Ιερέας σε χωρίο της Λευκωσίας τσακώθηκε με τον ψάλτη, τα βρόντηξε και έφυγε αφήνοντας τη λειτουργία στη μέση
Η Πρεσβεία της Αγίας Έδρας στην Κύπρο ανοίγει βιβλίο συλλυπητηρίων για τον Πάπα
Αίθριος αλλά με σκόνη στην ατμόσφαιρα ο καιρός-Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία