Ερχιουμάν: Η επιλογή είναι μεταξύ ομοσπονδίας και αδιεξόδου, όχι λύσης δύο κρατών

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), Τουφάν Έρχιουρμαν, σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόνισε ότι τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καθορίζουν ως λύση για το Κυπριακό τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία βασισμένη στην πολιτική ισότητα.

«Τα ψηφίσματα του ΣΑ των ΗΕ λένε ότι η φόρμουλα λύσης στην Κύπρο είναι η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία βασισμένη στην πολιτική ισότητα», ανέφερε ο κ. Έρχιουρμαν. «Είναι φυσικά δυνατόν να μην αρέσουν αυτά τα ψηφίσματα ή να μην συμμορφώνεται κάποιος με αυτά. Αλλά ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ δεν έχει εξουσιοδότηση πέρα από αυτά τα ψηφίσματα», πρόσθεσε.

«Δηλαδή, όσο δεν αλλάζουν τα ψηφίσματα του ΣΑΗΕ, δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ να συζητήσει ή να προωθήσει κάτι άλλο πέρα από τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία βασισμένη στην πολιτική ισότητα», ανέφερε.

«Επομένως, όσο δεν αλλάζουν αυτά τα ψηφίσματα, η προώθηση μιας φόρμουλας εκτός της ομοσπονδίας, ανεξάρτητα από το αν ο συνομιλητής σας είναι ειλικρινής ή όχι, σας καθιστά πλευρά του αδιεξόδου αντί της λύσης. Παρεμπιπτόντως, δεν έχω ακούσει ακόμη κάποιον να λέει: 'Μην ανησυχείτε, θα διασφαλίσω την αλλαγή των ψηφισμάτων του ΣΑ των ΗΕ σε σύντομο χρονικό διάστημα!'», ανέφερε. 

Ο κ. Έρχιουρμαν συνέχισε λέγοντας: «Άρα, το σωστό ερώτημα δεν είναι ομοσπονδία ή λύση δύο κρατών. Το σωστό ερώτημα είναι: Ομοσπονδία ή αδιέξοδο».

«Συνεπώς, αν λέτε το αδιέξοδο είναι λύση, δεν πρέπει να το αποφεύγετε. Πρέπει να το πείτε ξεκάθαρα και να αφήσετε την κρίση στον λαό. Αυτό είναι το καλύτερο», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ερχιουμάν: Η επιλογή είναι μεταξύ ομοσπονδίας και αδιεξόδου, όχι λύσης δύο κρατών
Τέλη Νοεμβρίου η δεύτερη διακυβερνητική σύνοδος Κύπρου και Ελλάδας
Συνεχίζουμε τον αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση επαναβεβαίωσε η ΠτΔ στα εγκαίνια έκθεσης στην Αθήνα
Οι συλλήψεις για σφετερισμό συνεχίζουν να συζητούνται εκτενώς στα κατεχόμενα
Πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης τον Οκτώβριο επιβεβαίωσαν τα Ηνωμένα Έθνη
Επικαιροποίησαν την απόφαση τους για GSI οι ρυθμιστικές αρχές
Βρετανοί βουλευτές έκαναν δωρεάν ταξίδια στα κατεχόμενα και ακολούθως ερωτήματα υπέρ του ψευδοκράτους
Υποδέχθηκε τη Σακελλαροπούλου ο ΠτΔ-«Άριστες οι σχέσεις, αλλά πάντα μπορούμε να κάνουμε περισσότερα»
Στην τελική ευθεία οι προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις αξιωματούχων
Ενημέρωσε το ΑΚΕΛ για τα επόμενα βήματα για ηλεκτρική διασύνδεση και Βασιλικό ο Υπουργός Ενέργειας