Ποσότητα καπνικών προϊόντων κατασχέθηκε στις Αγγλισίδες

Σημαντικές ποσότητες καπνικών προϊόντων και μετρητά εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τη Δευτέρα στις Αγγλισίδες. Για την υπόθεση συνελήφθη και κρατείται ένας άνδρας, προκειμένου να εμφανιστεί την Τρίτη στο Δικαστήριο προς εξασφάλιση διατάγματος κράτησής του.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων, τη Δευτέρα, λειτουργοί του Τμήματος ειδοποιήθηκαν από την Αστυνομία και συγκεκριμένα τον Ο.Π.Ε. Λευκωσίας ότι, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών και σχετική έρευνα σε υποστατικό στο χωριό Αγγλισίδες της επαρχίας Λάρνακας, εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες καπνικών προϊόντων.

«Κατά την άφιξη των Τελωνειακών λειτουργών στο σημείο εντοπίστηκαν, καταμετρήθηκαν και κατασχέθηκαν 985 κούτες τσιγάρων των 200 τεμαχίων η κάθε μία, 345 κούτες θερμαινόμενων τσιγάρων, 56 κιλά και 615γρ. καπνού για στριφτό τσιγάρο, 8 κιλά και 250 γρ. καπνού για ναργιλέ και 637 γρ. καπνού για πίπα, τα οποία δεν έφεραν την σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα, αλλά ούτε και το χαρακτηριστικό ασφαλείας και τον μοναδικό κωδικό ιχνηλασιμότητας, ενδείξεις ότι ήταν αδασμοφορολόγητα», επισημαίνεται. 

Επιπρόσθετα, μετά από έρευνα στο όχημα του υπόπτου, ανευρέθηκαν μετρητά ύψους €19.430, τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με το όχημα. Σημειώνεται ότι οι δασμοί και φόροι που αναλογούν στην πιο πάνω ποσότητα καπνικών ξεπερνούν το ποσό των €57.000.

«Ο ύποπτος, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν το Τμήμα Τελωνείων με παρόμοια αδικήματα, συνελήφθη και οδηγήθηκε στο κρατητήριο για να εμφανιστεί αύριο στο Δικαστήριο προς εξασφάλιση διατάγματος κράτησής του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

LIVE: Εντολές εκκένωσης σε περιοχές της Βηρυτού έδωσε ο ισραηλινός στρατός
Ποσότητα καπνικών προϊόντων κατασχέθηκε στις Αγγλισίδες
Έπεσε «μαύρο» στο ΡΙΚ λόγω απεργίας των υπαλλήλων για μη καταβολή συντάξεων
Καθίζηση οδοστρώματος στον δρόμο Λεμεσού-Πλατρών λόγω διαρροής νερού
Προ των πυλών η επόμενη φάση του πολέμου-Πληθαίνουν οι πληροφορίες για επικείμενη κλιμάκωση
Πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης τον Οκτώβριο επιβεβαίωσαν τα Ηνωμένα Έθνη
Έκαναν πίσω για τη διαμαρτυρία οι δεσμοφύλακες-Θα έχουν συνάντηση με Χαρτσιώτη
Δεν έβρισκαν το κινητό του «Κομμωτή» στις Φυλακές και τελικά... τους το υπέδειξε ο ίδιος-Τον κάλεσαν σε «συνάντηση»
Είχε διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του και πήγε στην πρεσβεία της χώρας του να βγάλει χαρτιά
Βρετανοί βουλευτές έκαναν δωρεάν ταξίδια στα κατεχόμενα και ακολούθως ερωτήματα υπέρ του ψευδοκράτους