Έκαναν πίσω για τη διαμαρτυρία οι δεσμοφύλακες-Θα έχουν συνάντηση με Χαρτσιώτη

Δεύτερες σκέψεις έκαναν το Κλαδικό Συμβούλιο Δεσμοφυλάκων ΙΣΟΤΗΤΑΣ και ο Κλάδος Προσωπικού Φυλακών ΠΑΣΥΔΥ, σε ό,τι αφορά την εκδήλωση διαμαρτυρίας για την απομάκρυνση του Αναπληρωτή Διευθυντή των Φυλακών, Χάρη Φιλιππίδη, την ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μετέβαινε στον χώρο των Κεντρικών Φυλακών, μαζί με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, για να αποδώσουν τιμή στους ήρωες της πατρίδας στα Φυλακισμένα Μνήματα.

Όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση προς τα μέλη τους οι δύο συντεχνίες, «τα Κλαδικά Συμβούλια των συντεχνιών ΙΣΟΤΗΤΑ και ΠΑΣΥΔΥ σας ενημερώνουν ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, κ. Μάριου Χαρτσιώτη, μαζί μας. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Υπουργός υπέβαλε θερμή παράκληση την αναβολή της προγραμματισμένης για αύριο, 1η Οκτωβρίου 2024, εκδήλωσης διαμαρτυρίας στις Κεντρικές Φυλακές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τουλάχιστον ατυχής η διαμαρτυρία δεσμοφυλάκων εν μέσω τιμών για τους ήρωες της πατρίδας...

«Ταυτόχρονα, ο κ. Χαρτσιώτης δεσμεύτηκε για τον άμεσο καθορισμό συνάντησης με τα Κλαδικά Συμβούλια της ΙΣΟΤΗΤΑΣ και της ΠΑΣΥΔΥ, με αντικείμενο τη διαμόρφωση ενός συγκεκριμένου οδικού χάρτη με χρονοδιαγράμματα για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν το Τμήμα Φυλακών και την ικανοποίηση των πάγιων αιτημάτων του προσωπικού», ανέφεραν.

Εκτιμώντας την κίνηση του Υπουργού ως μια ένδειξη καλής θέλησης και πρόθεσης για έναν ειλικρινή και γόνιμο διάλογο, τα Κλαδικά Συμβούλια αποφάσισαν να ανταποκριθούν θετικά και να αναβάλουν την αυριανή κινητοποίηση, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε όλους τους συναδέλφους ότι τα Κλαδικά μας Συμβούλια παραμένουν προσηλωμένα στην προάσπιση των συμφερόντων σας και τη διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας.

Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι θα παραδοθεί υπόμνημα από τις δύο συντεχνίες, το οποίο θα μεταβιβαστεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με όλα τα αιτήματα του προσωπικού. Υπάρχει θετική διάθεση για συνάντηση των Κλαδικών Συμβουλίων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που μας απασχολούν», πρόσθεσαν.

«Θα σας τηρούμε ενήμερους για τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα των συνομιλιών με την πολιτική ηγεσία», κατέληξαν οι δύο συντεχνίες.

Δειτε Επισης

Κατασχέθηκαν 80 κιλά κάνναβη και χιλιάδες ευρώ-Χειροπέδες σε 28χρονο (pics)
Ποσότητα καπνικών προϊόντων κατασχέθηκε στις Αγγλισίδες
Έπεσε «μαύρο» στο ΡΙΚ λόγω απεργίας των υπαλλήλων για μη καταβολή συντάξεων
Καθίζηση οδοστρώματος στον δρόμο Λεμεσού-Πλατρών λόγω διαρροής νερού
Προ των πυλών η επόμενη φάση του πολέμου-Πληθαίνουν οι πληροφορίες για επικείμενη κλιμάκωση
Πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης τον Οκτώβριο επιβεβαίωσαν τα Ηνωμένα Έθνη
Έκαναν πίσω για τη διαμαρτυρία οι δεσμοφύλακες-Θα έχουν συνάντηση με Χαρτσιώτη
Δεν έβρισκαν το κινητό του «Κομμωτή» στις Φυλακές και τελικά... τους το υπέδειξε ο ίδιος-Τον κάλεσαν σε «συνάντηση»
Είχε διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του και πήγε στην πρεσβεία της χώρας του να βγάλει χαρτιά
Βρετανοί βουλευτές έκαναν δωρεάν ταξίδια στα κατεχόμενα και ακολούθως ερωτήματα υπέρ του ψευδοκράτους