Δεν πρόλαβε να αναλάβει ο Αρναούτης και έστησαν ήδη ηλεκτρονική απάτη με το όνομά του

Η Αστυνομία ενημερώνει εκ νέου τους πολίτες ότι συνεχίζεται η απάτη με παραπλανητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) που αποστέλλονται μαζικά και παρουσιάζουν ψευδώς την Αστυνομία Κύπρου ως αποστολέα.

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα αποστέλλονται από πλαστές ηλεκτρονικές διευθύνσεις και περιλαμβάνουν επιστολές που φέρουν λογότυπα της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αστυνομίας Κύπρου. Στα ηλεκτρονικά μηνύματα και επιστολές παρουσιάζεται ψευδώς ως αποστολέας, ο νέος Αρχηγός Αστυνομίας κ. Θεμιστός Αρναούτης, ενώ φέρουν ψευδώς την υπογραφή του. Ονοματίζονται επίσης οργανισμοί όπως η Europol και η Interpol, καθώς και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στα ηλεκτρονικά μηνύματα και επιστολές αναφέρεται ότι οι παραλήπτες είναι εμπλεκόμενοι σε υποθέσεις διαφόρων ποινικών αδικημάτων, όπως αδικήματα διαδικτύου και παιδικής πορνογραφίας.

Η Αστυνομία ενημερώνει το κοινό ότι, τα μηνύματα αυτά είναι πλαστά και σε καμία περίπτωση τέτοιας μορφής μηνύματα θα αποστέλλονταν από την Αστυνομία Κύπρου προς πολίτες ή και οργανισμούς. Τα μηνύματα αυτά συνιστούν προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών. Το κοινό καλείται όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην ανταποκρίνεται σε περίπτωση λήψης τέτοιων μηνυμάτων.

Συστήνεται όπως σε περίπτωση λήψης τέτοιων μηνυμάτων, πολίτες ενημερώνουν την Αστυνομία και όπως αποφεύγουν οποιαδήποτε επικοινωνία ή συναλλαγή μέσω των κακόβουλων αυτών μηνυμάτων και των ύποπτων διευθύνσεων που αναφέρονται σε αυτά.

Για σκοπούς επιβεβαίωσης οποιασδήποτε εκκρεμότητας με την Αστυνομία, το κοινό προτρέπεται όπως επικοινωνεί με τα γνωστά κανάλια επικοινωνίας που διαθέτει η Αστυνομία, όπως είναι και οι κατά τόπους Αστυνομικοί Σταθμοί.

απατη αρναουτης

Δειτε Επισης

Σε «τύχη και σύμπτωση» αποδίδει ο Χαρτσιώτης τον εντοπισμό ναυαγίου-Απορρίπτει τις αναφορές ΜΚΟ για pushback o Πάλμας
«SOS για 23 άτομα σε κίνδυνο, φόβοι για PushBack»-Από το πρωί της Κυριακής ενημερώθηκε το ΚΣΕΔ από την «Alarm Phone»
Επτά οι σοροί που ανασύρθηκαν από το ναυάγιο ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο-Ψάχνουν ακόμη τους αγνοούμενους
Ποινή φυλάκισης σε αστυνομικό-Προσπάθησε να μεταφέρει μετανάστες από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές
Ποινή φυλάκισης οκτώ χρόνων σε 43χρονος για εμπρησμό καταστήματος
Τεράστια επιχείρηση για το ναυάγιο ανοικτά του Κάβο Γκρέκο-Ανασύρθηκαν τρεις νεκροί, έρευνες για αγνοούμενους
Ναυάγιο ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο-Πληροφορίες για νεκρούς
Ζητά εποπτεία των κρατικών υπηρεσιών για υλοποίηση των καταδικαστικών αποφάσεων ΕΔΑΔ η Βουλή
Αναζητείται άνδρας για διάρρηξη οικίας στην Δερύνεια (pic)
Δόθηκε στην κυκλοφορία η λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λάρνακα μετά από τροχαίο