Πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο μέσω Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας ΕΕ

Ανθρωπιστική βοήθεια με φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό απέστειλε η Γαλλία στον Λίβανο μετά από αίτημα των αρχών της χώρας μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, ανακοίνωσε ο Επίτροπος αρμόδιος για τη Διαχείριση Κρίσεων, Γιάνες Λέναρτσιτς, μια μέρα μετά την ανακοίνωση της Κομισιόν πως αυξάνει την ανθρωπιστική στήριξη στη χώρα.

Σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) ο κ. Λέναρτσιτς αναφέρει πως η βοήθεια έφτασε το βράδυ της Κυριακής στον Λίβανο για τη στήριξη των πολιτών που επηρεάστηκαν από την πρόσφατη κλιμάκωση των εχθροπραξιών.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ ανέφερε σε δική του ανάρτηση πως η ανθρωπιστική κατάσταση στον Λίβανο επιδεινώνεται γρήγορα καθώς σε μερικές μέρες έχουν εκτοπιστεί περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι και χαιρέτισε την αποστολή της βοήθειας.

«Η αυξημένη ανθρωπιστική βοήθεια επείγει, καθώς οι διπλωματικές προσπάθειες για να δοθεί τέλος στον πόλεμο συνεχίζονται», πρόσθεσε ο κ. Μπορέλ, ο οποίος το πρωί συγκάλεσε άτυπη τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ για σήμερα το απόγευμα.

Την Κυριακή η Κομισιόν είχε ανακοινώσει τη διάθεση επιπρόσθετων 10 εκατομμύρια ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια για όσους επηρεάζονται από την κλιμάκωση των εχθροπραξιών, με στόχο να καλυφθούν επείγουσες ανάγκες για την ασφάλεια και προστασία των πολιτών, την παροχή τροφίμων και τη διασφάλιση της υγειονομικής περίθαλψης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μυστήριο με το μαυρισμένο μάτι του Μασκ στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου με τον Τραμπ
Τελεσίγραφο Ισραήλ σε Χαμάς-Ή δέχεται την πρόταση των ΗΠΑ για τη Γάζα ή θα εξοντωθεί
Το Αν. Δικαστήριο ΗΠΑ δίνει προσωρινά στην κυβέρνηση άδεια να ανακαλέσει νομικό καθεστώς 500.000 μεταναστών
New York Times: Κεταμίνη, ecstasy και κοκτέιλ φαρμάκων έπαιρνε ο Μασκ, για να... βγάζει τη μέρα
Τα προξενεία θα ξεκινήσουν πρόσθετους ελέγχους σε όσους έχουν αιτηθεί βίζα για να επισκεφθούν το Χάρβαρντ
Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη και πάπα Λέοντα στο Βατικανό
Τον Ε. Ιμάμογλου επισκέφθηκε στη φυλακή ο εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία
Πιθανή συνάντηση Τραμπ-Πούτιν-Ζελένκσι με οικοδεσπότη Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη
Ο Τραμπ λέει ότι η Κίνα παραβίασε πλήρως τη συμφωνία με τις ΗΠΑ για τους δασμούς
Κλιμάκωση στον πόλεμο λέξεων μεταξύ του Γάλλου προέδρου Μακρόν και της κυβέρνησης Νετανιάχου