Μετράμε αντίστροφα για το Let's Do It! Cyprus 2024!

Η προετοιμασία για το Let’s Do It! Cyprus 2024 –η μεγαλύτερη περιβαλλοντική εκστρατεία και ταυτόχρονη εθελοντική δράση στη Κύπρο– έχει ήδη ξεκινήσει. Το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος αγκαλιάζει τον θεσμό για άλλη μια χρονιά, θέτοντας τον θεσμό υπό την αιγίδα του.

Το οργανωτικό κομμάτι της έναρξης της εκστρατείας έχει αναλάβει το Περιβαλλοντικό και Κοινωνικό Δίκτυο «Together Cyprus». Ανάμεσα στους υποστηρικτές της προσπάθειας βρίσκονται πληθώρα δημόσιων φορέων όπως είναι η Ένωση Δήμων Κύπρου, η Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου και το Τμήμα Δασών.

Η δράση Let’s Do It! Cyprus αποτελεί μέρος της παγκόσμιας εκστρατείας Let’s Do It! World, που στόχο έχει να απαλλάξει τις φυσικές περιοχές του κόσμου από τα σκουπίδια και να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέματα που αφορούν την προστασία, τη διατήρηση και την αειφόρο διαχείριση του χερσαίου και θαλάσσιου περιβάλλοντος. Η εν λόγω εκστρατεία είναι η μεγαλύτερη εθελοντική κίνηση πολιτών που οργανώνεται στον κόσμο, η οποία γεννήθηκε το 2008 στην Εσθονία. Σήμερα, στην εκστρατεία συμμετέχουν πάνω από 211 χώρες και 91 εκατομμύρια εθελοντές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στόχος της εκστρατείας είναι η συμμετοχή και η ενημέρωση όσο μεγαλύτερου ποσοστού του πληθυσμού είναι εφικτό, έτσι ώστε το μήνυμα να φτάσει σε ολόκληρη την Κύπρο και να είναι ηχηρό σε όλο τον κόσμο. Γι’ αυτό, η ενεργοποίηση και η ενημέρωση του κάθε πολίτη, αποτελούν κύριες προτεραιότητες, για μια Κύπρο πιο καθαρή και όμορφη.

Ο Impact Manager της εκστρατείας, Πάρης Κοσμά σχολίασε πως «Το Let’s Do It! Cyprus, έχει καθιερωθεί ως η μεγαλύτερη γιορτή περιβαλλοντικού εθελοντισμού στην χώρα μας. Με τις σύγχρονες περιβαλλοντικές κρίσεις και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παγκόσμια κοινότητα, το Let’s Do It! Cyprus ενεργοποιεί την κοινωνία του τόπου μας, και τονίζει ότι η αλλαγή που θέλουμε είναι στο χέρι μας».

Η Συνέντευξη Τύπου για την εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί στις 15.10.24 στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, στις 10:45 π.μ. με ανοιχτή πρόσκληση σε όλο το κοινό που θέλει να παρευρεθεί.

2

Η Τελετή Λήξης της εκστρατείας θα διεξαχθεί στις 3.11.24 στις 9 π.μ. με αφετηρία το εκκλησάκι δίπλα από τον Ερυθρό Σταυρού στον Δήμο Στροβόλου, στο πλαίσιο του 1ου Αειφόρου Φεστιβάλ Πεδιαίου Ποταμού που διοργανώνεται από το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος σε συνεργασία με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού (CSTI), με τη συμμετοχή 14 Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, 10 Κρατικών Υπηρεσιών, 27 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων, του ραδιοφωνικού σταθμού Κανάλι 6 και άλλων φορέων. Ο καθαρισμός θα γίνει κατά μήκους του Πεδιαίου Ποταμού ενώ θα υπάρχουν, παράλληλα, πολλές άλλες δράσεις για όλους τους εθελοντές.

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος, υπογραμμίζοντας τη σημασία της εκστρατείας, επισημαίνει ότι, «είναι μια πρωτοβουλία που κινητοποιεί τους πολίτες να λάβουν δράση για ένα καθαρότερο περιβάλλον. Μέσα από τον εθελοντισμό και τη συνεργασία καλλιεργείται η αίσθηση της συλλογικής περιβαλλοντικής ευθύνης και ενδυναμώνονται οι πολίτες, οι φορείς και οι κοινότητες να συμβάλουν ουσιαστικά, όχι μόνο στη συλλογή απορριμμάτων, αλλά, κυρίως, στην πρόληψη της ρύπανσης και την εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών, καθημερινά».

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα παραμείνουν ανοιχτές για όλο το κοινό μέχρι και τις 25 Οκτωβρίου 2024 ενώ η Τετάρτη 16.10.24 θα είναι η τελευταία μέρα για συμμετοχή όσο αφορά την παράδοση δωρεάν υλικών καθαρισμού.

#Let’s Do It! Cyprus #stoxerisou #2024

Δειτε Επισης

Εγκαινιάστηκε το νέο κατάστημα της AstroBank στο Δάλι
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοινώνει την πρόσκληση του DiscoverEU για νέους και νέες 18 ετών
Σπουδαία συμπεράσματα και χρήσιμη καθοδήγηση για ορθή επικοινωνία ευρωπαϊκών έργων
Mental Echoes - Collective Exhibition
Pafilia Property Developers – εμβληματικά έργα σε Κύπρο και Ελλάδα
Η στρατηγική δέσμευση της Coca-Cola για «Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα»
Πρόσκληση προς Εμπειρογνώμονες για τον Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024
Διοργανώνεται στην Κύπρο η Υπουργική Σύνοδος MED9 για την Ενέργεια
SkillsCyprus 2024: Πρόσκληση Συμμετοχής στον 8ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων
«Matchy Matchy Bandanas» για την στήριξη του καταφυγίου Simba Animal Aid – Cyprus Dog Shelter