Τουλάχιστον ατυχής η διαμαρτυρία δεσμοφυλάκων εν μέσω τιμών για τους ήρωες της πατρίδας...

Το να θέλει να διαμαρτυρηθεί κάποιος, για οποιοδήποτε λόγο, είναι συνταγματικό του δικαίωμα και η επιθυμία του είναι απόλυτη σεβαστή.

Η διαμαρτυρία που αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν το πρωί της Τρίτης οι συντεχνίες ΙΣΟΤΗΤΑ και ΠΑΣΥΔΥ, είναι όμως εκτός τόπου και χρόνου, κυρίως για τον χρόνο που επέλεξαν να την κάνουν.

Παρόλο που διαμαρτυρήθηκαν ήδη σήμερα για την απομάκρυνση του Αναπληρωτή Διευθυντή των Φυλακών, Χάρη Φιλιππίδη, μετά την ρεζίλικη απόδραση του «Κομμωτή», αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν και την Τρίτη. Μόνο που αυτή η Τρίτη δεν είναι η οποιαδήποτε Τρίτη. Είναι η επέτειος της ανεξαρτησίας μας.

Και στον χώρο των Κεντρικών Φυλακών δεν θα προσέλθει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (συνοδευόμενος, μάλιστα, από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας!) για να συζητήσει τα προβλήματα των Φυλακών, αλλά για να τιμήσει τους ήρωές μας, που βρίσκονται θαμμένοι στα Φυλακισμένα Μνήματα.

Έχουν κάθε δικαίωμα να διαφωνούν με την απομάκρυνση του αναπληρωτή Διευθυντή στον οποίο ο Πρόεδρος - ορθώς - απέδωσε ευθύνες επειδή ένας ισοβίτης απέδρασε και κυκλοφορούσε ελεύθερος, έχουν κάθε δικαίωμα να αναλαμβάνουν συνδικαλιστική δράση και κάθε δικαίωμα να προβάλλουν αξιώσεις και αιτήματα.

Όλα αυτά είναι στοιχεία υγειούς Δημοκρατίας. Αλλά δεν έχουν κανένα δικαίωμα να προσπαθούν να επισκιάσουν την απόδοση τιμής στους ήρωες της πατρίδας. Η επιλογή να διαμαρτυρηθούν την ώρα που Πρόεδρος, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της Ελλάδας, θα μεταβούν στα Φυλακισμένα Μνήματα, είναι τουλάχιστον ατυχής!

Δειτε Επισης

Δεν τον έφτανε η Αστυνομία, ήθελε τον έλεγχο και των Φυλακών και τελικά ιδού τα αποτελέσματα...
«Ήταν ένα κλασικό, κυπριακό, οικογενειακό τραπέζι, με σούβλες, μπίρες και όλοι μια παρέα...»
Η διαχρονική υποτίμηση των εγκλημάτων κατά των γυναικών από την Αστυνομία
Τους έφυγε ο κομμωτής και ασχολούνται με τρίχες
Ο… Παττακός στην κυπριακή Βουλή
Ο Τρυφωνίδης σε ρόλο αστυνομικού
Καμία τρύπα δεν είναι πιο μεγάλη από την τρύπα της ασφάλειας σε ένα κράτος
Ο Μαυρίδης θέλει να βάλει πρόστιμο στους βουλευτές που αργούν
Το μόνο που έπρεπε να δηλώσει ο Αρχηγός είναι την παραίτησή του
To αδίκημα της... καταπιεστικής συμπεριφοράς Λοϊζίδη σε Αρχηγό και ο αλά καρτ ζήλος για τις πειθαρχικές