Δεν τον έφτανε η Αστυνομία, ήθελε τον έλεγχο και των Φυλακών και τελικά ιδού τα αποτελέσματα...

Ο Στέλιος Παπαθεοδώρου, αποτελεί παρελθόν από την Αστυνομία, καθώς ο Πρόεδρος, αφού του έδωσε αρκετές ευκαιρίες, αποφάσισε την καρατόμηση του. Αν επρόκειτο για ένα ατυχές περιστατικό στην πορεία του, ενδεχομένως η τύχη του να ήταν διαφορετική. Ωστόσο, δεν ήταν το πρώτο, αντιθέτως στα τέσσερα χρόνια πορείας του ως Αρχηγός, εξαιτίας αστοχιών της Αστυνομίας, την νύφη πλήρωσαν υπουργοί. Εντούτοις, ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης, έσπασε το μοτίβο, καταφέρνοντας πρώτος να «φάει» τον Αρχηγό, αφού είχε και μια σειρά από λόγους, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, για να ζητήσει την απομάκρυνση του Στέλιου Παπαθεοδώρου.

Στην τετραετή θητεία του, ο πρώην Αρχηγός μετράει αρκετές αστοχίες, που έπληξαν το κύρος ολόκληρου του Σώματος Ασφάλειας που μετατράπηκε σε Σώμα... Ανασφάλειας. Σε αυτό, συνέβαλε η έξαρση του οργανωμένου εγκλήματος, με τον Παπαθεοδώρου στο παρασκήνιο να ρίχνει το μπαλάκι της ευθύνης - τότε - στις Κεντρικές Φυλακές. Εξάλλου αρκετοί είναι αυτοί που γνωρίζουν τις πληροφορίες που διέρρεαν (σ.σ εννοείται και πάλι στο παρασκήνιο) με ταχύτητα φωτός από την Αστυνομία, σε βάρος των Φυλακών, επί Διεύθυνσης Άννας Αριστοτέλους, της οποίας όλοι γνωρίζουν πως δεν ήταν υποστηριχτής, εξού και η στάση του τότε στις καταγγελίες σε βάρος μέλους του.

Εξού και ο Παπαθεοδώρου, ήταν το πρόσωπο που πρότεινε τον διάδοχο της, που προερχόταν από τις τάξεις της Αστυνομίας. Ωστόσο τα πράγματα μετά άλλαξαν, αφού οι Φυλακές δεν θα μπορούσαν να πλέον να αποτελούν η διέξοδος του Αρχηγού, αφού στη θέση βρισκόταν μέλος του, με τον οποίο υπήρχε συνεργασία, σύμφωνα με τα διαφημιστικά σποτ του Αρχηγού. Πρακτική που ακολούθησε και με τον επόμενο αναπληρωτή Διευθυντή, Χάρη Φιλιππίδη.

Με απλά λόγια, ο Αρχηγός ήταν από αυτούς που στήριζε με σθένος, πως πρέπει να επιβληθεί... τάξη στις Φυλακές και η Αστυνομία θα πρέπει να έχει ενεργό ρόλο, ώστε να αποτρέπονται εγκλήματα.

Εντούτοις, επί εποχής Αστυνομίας, τα τελευταία δύο χρόνια και με βάση το ημερολόγιο, καταγράφηκαν πέραν των δέκα υποθέσεων που είχαν σχέση με εγκλήματα με την εμπλοκή Φυλακών, ενώ το αποκορύφωμα ήταν η απόδραση του ισοβίτη. Δηλαδή, χάρη σε αυτή την συνεργασία και τα μέτρα που λαμβάνονταν, όντως υπήρξε ένα είδους εκσυγχρονισμού, σε διάφορα επίπεδα, αφού μεταξύ άλλων, για δεκαέξι χρόνια δεν υπήρξε απόδραση ισοβίτη....

Τραγική ειρωνεία... Ήθελε να «καθαρίσει» τις Φυλακές και τελικά τον «καθάρισαν»!

Δειτε Επισης

Δεν τον έφτανε η Αστυνομία, ήθελε τον έλεγχο και των Φυλακών και τελικά ιδού τα αποτελέσματα...
«Ήταν ένα κλασικό, κυπριακό, οικογενειακό τραπέζι, με σούβλες, μπίρες και όλοι μια παρέα...»
Η διαχρονική υποτίμηση των εγκλημάτων κατά των γυναικών από την Αστυνομία
Τους έφυγε ο κομμωτής και ασχολούνται με τρίχες
Ο… Παττακός στην κυπριακή Βουλή
Ο Τρυφωνίδης σε ρόλο αστυνομικού
Καμία τρύπα δεν είναι πιο μεγάλη από την τρύπα της ασφάλειας σε ένα κράτος
Ο Μαυρίδης θέλει να βάλει πρόστιμο στους βουλευτές που αργούν
Το μόνο που έπρεπε να δηλώσει ο Αρχηγός είναι την παραίτησή του
To αδίκημα της... καταπιεστικής συμπεριφοράς Λοϊζίδη σε Αρχηγό και ο αλά καρτ ζήλος για τις πειθαρχικές