Κατατέθηκαν νέα sms στο Συνοδικό από συνομιλίες με Ησαΐα-«Τα γράφω στα αρχι...ερατικά μου ενδύματα»

Την ώρα που η δικαστική διαδικασία, ενώπιον του Κακουργιοδικείου βρίσκεται σε εξέλιξη και εν αναμονή της επόμενης δικάσιμου, τα βλέμματα στρέφονται προς το Συνοδικό, με τους μοναχούς να επιδιώκουν την προσκόμιση νέων στοιχείων. Για μια ακόμα φορά, δείχνουν την πρόθεση τους να φθάσουν μέχρι τέλους, στέλνοντας το μήνυμα πως από όλη αυτή την κατάσταση που μολύνει την Εκκλησία, θα βγουν όλοι χαμένοι.

Η πλευρά των μοναχών απέστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μέλη της Συνόδου υλικό με φωτογραφίες, επιταγές και γραπτά μηνύματα, τα οποία φαίνεται να αντάλλαζαν με τον Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα.

Ανάμεσα στο υλικό που στάλθηκε από τους μοναχούς είναι και μια φωτογραφία που απεικονίζει τον Ησαΐα σε κότερο, με μαγιό, να απολαμβάνει τις καλοκαιρινές του διακοπές, ενώ απέστειλαν αποδείξεις από ταξιδιωτικό γραφείο, καθώς επίσης και επιταγές με τα ποσά των πέντε και δεκατριών χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα, τα οποία φέρεται να έστελναν προς την Μητροπολίτη.

Επιπρόσθετα, στους Συνοδικούς στάλθηκαν και φωτογραφίες με μηνύματα, εκ των οποίων στην μία φαίνεται η κατ΄ ισχυρισμό συνομιλία του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου με τον Μητροπολίτη, οι οποίοι συζητούν για διάφορα σχόλια που διατυπώνονταν για κάποιες ενέργειες τους, με τον Μητροπολίτη να απαντά, «αυτά τα περί σχολιασμού τα γράφω στα ΑΡΧΙ...ερατικά μου ενδύματα...» , ενώ ο Νεκτάριος φέρεται να απαντά με γέλια και να αναφέρει πως προχωρούν ακάθεκτοι.

*Πιο κάτω η φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα social media

cats

Σε μια άλλη συνομιλία, ο γέροντας της Μονής μαθαίνει ότι ο Μητροπολίτης είναι άρρωστος και τον ρωτά αν χρειάζεται φάρμακα, για να λάβει την απάντηση πως, τα «φάρμακα» θα τα χρειαστεί στις 6 του μήνα, εννοώντας - σύμφωνα με τους ισχυρισμούς - τα χρήματα που θα του έδινε ο Νεκτάριος.

Αυτά τα στοιχεία μαζί με άλλα, είναι εις γνώση των Συνοδικών, κάτι που φέρει όλους προ των ευθυνών τους, καθώς τα όσα έχουν παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ενώπιον του Συνοδικού, προσβάλλουν την Εκκλησία στην ολότητα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εν αναμονή της επιστημονικής γνωμάτευσης το Συνοδικό-Δεν αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες μέρες

Όπως ανέφερε σε προηγούμενο δημοσίευμα ο REPORTER, κατά τη διάρκεια των αντεξετάσεων των μαρτύρων ενώπιον του Συνοδικού, προχώρησε σε ευθεία επίθεση κατά του Μητροπολίτη προσκομίζοντας στοιχεία, τα οποία αφορούν ηθικά παραπτώματα και άλλων ιερωμένων, ενώ σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, ο Αρχιμανδρίτης Πορφύριος, ο οποίος εκτελούσε χρέη συνηγόρου, έκανε λόγο για ολική κάθαρση της Εκκλησίας, ακόμη και αν η μπάλα πάρει και τους ίδιους.

Υπενθυμίζεται επιπλέον, πως ο εμπειρογνώμονας που επέλεξε το Δικαστήριο έδωσε το πόρισμα του, το οποίο θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της υπόθεσης. Εξάλλου, το αίτημα για κλήτευση και δεύτερου εμπειρογνώμονα από πλευράς των μοναχών δεν έγινε αποδεκτό από τους Συνοδικούς και ως εκ τούτου δεν θα κληθεί.

Πάντως, το Συνοδικό κάλεσε σε απολογία τους μοναχούς την ερχόμενη Τετάρτη, ωστόσο, παραμένει άγνωστο εάν οι συνοδικοί θα δεχθούν την προσκόμιση επιπλέον στοιχείων ή αν οι μοναχοί θα κάνουν πράξη τις αναφορές περί δημοσιοποίησης κάποιων εκ των στοιχείων που κατέχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Πήρε αναβολή η δίκη των Αρχιμανδριτών-Προστέθηκαν νέες κατηγορίες

Δειτε Επισης

Δεν πρόλαβε να αναλάβει ο Αρναούτης και έστησαν ήδη ηλεκτρονική απάτη με το όνομά του
Περισσότερες πράξεις για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας ζήτησε ο Πρόεδρος από Αρναούτη και Σταύρου
Κατατέθηκαν νέα sms στο Συνοδικό από συνομιλίες με Ησαΐα-«Τα γράφω στα αρχι...ερατικά μου ενδύματα»
Νεκρός 57χρονος που κατέπεσε από το μπαλκόνι της κατοικίας του
Κόπηκε στην άσφαλτο το νήμα της ζωής της 56χρονης Ελένης Πεκρή
Ζητούν ανάληψη πολιτικής ευθύνης τα κόμματα μετά την παύση Αρχηγού και Υπαρχηγού της Αστυνομίας
Σήμερα η τελετή διαβεβαίωσης νέου Αρχηγού και Υπαρχηγού Αστυνομίας
Η ηλεκτρική καρέκλα του Αρχηγού-Οι παύσεις, οι παραιτήσεις και όσοι επιβίωσαν μέχρι την αφυπηρέτηση
Τέλος της εβδομάδας η απόφαση Συνοδικού για υπόθεση Αββακούμ-Έτοιμη η γνωμοδότηση του δεύτερου εμπειρογνώμονα
Επέστρεψε στις Κεντρικές ο «Κομμωτής»