Στο κελί για οκτώ ημέρες ο 20χρονος ύποπτος για την απόπειρα φόνου στην Αγία Νάπα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης για οκτώ μέρες εναντίον νεαρού ηλικίας 20 ετών για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόπειρας φόνου και άλλων σοβαρών αδικημάτων, εναντίον γυναίκας που φέρεται να διαπράχθηκε το Σάββατο 31 Αυγούστου στην επαρχία Αμμοχώστου.

Σε ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας της Αστυνομίας αναφέρεται ότι «την 31η Αυγούστου καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου από γυναίκα ηλικίας 23 ετών, ότι, ενώ βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διαμένει στην επαρχία Αμμοχώστου, δέχθηκε επίθεση από άντρα, τον οποίο είχε γνωρίσει λίγο προηγουμένως. Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της 23χρονης ο άνδρας την κτύπησε και προσπάθησε να την στραγγαλίσει με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόπειρα φόνου εναντίον 23χρονης στην Αμμόχωστο-20χρονος προσπάθησε να την στραγγαλίσει

Προστίθεται πως «όταν η 23χρονη επανάκτησε τις αισθήσεις της κάλεσε σε βοήθεια. Παριστάμενα πρόσωπα την εντόπισαν και, αφού κλήθηκε ασθενοφόρο, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες».

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, «προέκυψε μαρτυρία εναντίον του 20χρονου εναντίον του οποίου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης και καταζητείτο. Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Αστυνομίας Κύπρου και της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων και κατόπιν ενημέρωσης από το ΤΑΕ Αμμοχώστου, ο 20χρονος εντοπίστηκε την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου, εντός των Βρετανικών Βάσεων και συνελήφθη».

Ο νεαρός, που είναι Βρετανός υπήκοος, οδηγήθηκε χθες Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου ενώπιον του Δικαστηρίου των Βρετανικών Βάσεων, όπου ακολουθήθηκε η ενδεδειγμένη δικαστική διαδικασία για παράδοση του στις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου μετέβησαν στις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου όπου και παρέλαβαν και συνέλαβαν τον 20χρονο, βάσει δικαστικού διατάγματος που είχε εκδοθεί εναντίον του.

Σήμερα ο νεαρός οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για οκτώ ημέρες.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ δεν θα μειώσουν μονομερώς τους δασμούς στην Κίνα, το 80% ήταν ένα νούμερο που πέταξε ο Τραμπ
Σοβαρό τροχαίο στη Λεμεσό-Όχημα συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα
Υπέβαλε υποψηφιότητα για τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΔΕΚ ο Παύλος Αναστασίου
Δεν αποδέχεται την πρόταση Υπ. Παιδείας για αξιολόγηση εκπαιδευτικών η ΟΕΛΜΕΚ-Δημοψήφισμα στις 29 Μαΐου
Ν. Υπηρεσία για καταδίκη Ουγγαρέζων: Πρώτη υπόθεση που κρίθηκε με βάση άρθρο 303Α του Ποινικά Κώδικα
Άλλα αντ' άλλων από Τατάρ για την καταδίκη στις Ουγγαρέζες για σφετερισμό-Κάνει λόγο για «υποκριτική πολιτική»
Δεκαπεντάχρονος απουσιάζει από την οικία του στη Λάρνακα (pic)
Δίνει διευκρινίσεις για το καθεστώς των μελών η ΕΔΕΚ-Δέχεται αιτήματα η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων
Αντικρούει τους ισχυρισμούς εκπροσώπου της Τουρκίας για δύο κράτη ο Χατζηράφτης-«Κυριαρχία KΔ σε όλο το νησί»
Εισήγηση για οικονομική αυτονόμηση των σχολείων-«Θα παρέχονται κονδύλια ανάλογα με το μέγεθος τους»