Στα κατεχόμενα για παράνομη επίσκεψη την Παρασκευή ο Τούρκος Αντιπρόεδρος

Στα κατεχόμενα για παράνομη επίσκεψη, κατά την οποία θα επιθεωρήσει τις εργασίες σε διάφορα αναπτυξιακά έργα, θα βρίσκεται στις 6-7 Σεπτεμβρίου, ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Τζεβντέτ Γιλμάζ.

Σύμφωνα με την «Κίπρις Πόστασι», σε δηλώσεις του στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι TRT Haber, και απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Γιλμάζ επανάλαβε τη στήριξη της χώρας του προς τους Τουρκοκύπριους, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το ψευδοκράτος θα καταστεί «αναγνωρισμένη χώρα».

Είπε, ακόμα, ότι 50 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στο νησί "επικρατούν συνθήκες ειρήνης" και «αυτό πρέπει όλος ο κόσμος να το δει».

Κατά τα 50 αυτά χρόνια, σύμφωνα με τον κ. Γιλμάζ, η τ/κ κοινότητα έχει προχωρήσει αλλά «θα πρέπει να γίνουν και άλλα». Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος είπε ότι θα μεταβεί στα κατεχόμενα για επαφές και επί τόπου επιθεωρήσεις έργων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 50χρονος στην Ακράτα που απειλούσε τη σύζυγό του-Τον πήγαν σε ψυχιατρική κλινική, αλλά απέδρασε
Σε κρίσιμη κατάσταση ο Πάπας Φραγκίσκος-Ενημέρωση από το Βατικανό
Γυναίκα έχει ταξιδέψει σε 60 χώρες–Για ποιο μέρος δεν θέλει ούτε να ακούσει
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου-Χρήση φαρμακευτικής ουσίας δείχνουν οι τοξικολογικές εξετάσεις
Σε ύφεση η σεισμική δραστηριότητα σε Σαντορίνη, Αμοργό, Ίο και Ανάφη
ΒΙΝΤΕΟ: Φέρεται να φώναξε «Αλλαχού Άκμπαρ» ο δράστης πριν την επίθεση στη Γαλλία
Eπίθεση σε αγορά στη Γαλλία με ένα νεκρό και πολλούς τραυματίες
Εκλογές στη Γερμανία-Τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση της Bild
Με γραπτό κείμενο θα απευθυνθεί στους πιστούς την Κυριακή ο Πάπας Φραγκίσκος
Η Ζιζέλ Πελικό, μία από τις Γυναίκες της Χρονιάς του περιοδικού Time