Λύτρωση εκφράζει ο Φρέντι Μπελέρης για την αποφυλάκισή του

Νιώθω μια λύτρωση μετά την αποφυλάκισή μου αλλά ο δικαστικός αγώνες συνεχίζεται, δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο Φρέντι Μπελέρης μετά την αποφυλάκισή του αφού παρέμεινε 16 μηνές στη φυλακή.

Παράλληλα προανήγγειλε «θα προσφύγω σε όλες τις βαθμίδες της αλβανικής δικαιοσύνης μολονότι δεν της έχω εμπιστοσύνη και θα καταλήξω στο διεθνές δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής της ΝΔ ευχαρίστησε «τον τον πρωθυπουργό και τον κόσμο που με πίστεψε» ενώ όσον αφορά τις αντιδράσεις στη Χειμάρρα είπε ότι «ο κόσμος είναι συγκινημένος, είναι από τις λίγες φορές στην ιστορία του που δεν νιώθει μόνος του, έχει δίπλα στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ελεύθερος ο Φρέντι Μπελέρης μετά από 16 μήνες στη φυλακή

Όσον αφορά τους στόχους του ως ευρωβουλευτής, ο κ. Μπελέρης είπε «θα ήθελα να ρίξω φως στα προβλήματα της Αλβανίας για να γίνει η χώρα αυτή μέλος της ΕΕ γιατί εγώ δεν ειμαι εκδικητικός, να γίνει μέλος επειδή το αξίζει και όχι χαριστικά».

Όπως σημείωσε «στην Χειμάρρα είχαμε επαναληπτικές εκλογές και οι συμπολίτες μου έχουν ένα ίσθημα αδικίας για ό,τι συνέβη το 2023. Οι επαναληπτικές εκλογές ήταν μια φάρσα, όλο το κράτος και παρακράτος ήταν στη Χειμάρρα για να εκλεγεί ο εκλεκτός του Ράμα. Στην Αλβανία του Ράμα το κράτος δικαίου δεν γίνεται σεβαστό και αυτό είναι ένα πρόβλημα».

Πρόσθεσε, τέλος, για τον Έντι Ράμα ότι «είναι κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού εδώ αυτός, τον αρχηγό της Αντιπολίτευσης τον έχει προφυλακίσει χωρίς καν κατηγορία, ενώ ασφαλώς είναι σφιχταγκαλιασμένος και με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία διάκριση των εξουσιών στην Αλβανία».

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 50χρονος στην Ακράτα που απειλούσε τη σύζυγό του-Τον πήγαν σε ψυχιατρική κλινική, αλλά απέδρασε
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου-Χρήση φαρμακευτικής ουσίας δείχνουν οι τοξικολογικές εξετάσεις
Σε ύφεση η σεισμική δραστηριότητα σε Σαντορίνη, Αμοργό, Ίο και Ανάφη
Επικοινωνία Μητσοτάκη και Ζελένσκι-«Καμία απόφαση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία»
Δημογλίδου για Βασίλη Καλογήρου-«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε στοιχείο που να μας οδηγεί ξεκάθαρα σε έγκλημα»
Καταγγελία για ομαδικό βιασμό 22χρονης στη Χαλκίδα-Την εξανάγκασαν να κάνει χρήση ναρκωτικών
Απαντήσεις για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ–Το στοιχείο που προκαλεί προβληματισμό
Πόρισμα Hellenic Train για Τέμπη-«Η έκρηξη και η πυρκαγιά ήταν μια ατυχής σύμπτωση»
Αγώνας δρόμου για τα στοιχεία που θα δείξουν τη διαδρομή τουΚαλογήρου-Στο μικροσκόπιο και ο ιατρικός του φάκελος
Νέοι διάλογοι αμέσως μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη-«Έχουμε τρακάρει, το τρένο έχει πάρει φωτιά»