Άνοιξε νέο μέτωπο το Ισραήλ-Εξαπέλυσε μαζική αεροπορική επίθεση στο λιμάνι των Χούθι

Το Ισραήλ έπληξε την Κυριακή εγκαταστάσεις στο λιμάνι της Χοντέιντα, στην Υεμένη, όπως μετέδωσαν αρχικά μέσα ενημέρωσης και κατόπιν επιβεβαίωσαν οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF).

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, στις επιδρομές, περίπου 1.800 χιλιόμετρα από το Ισραήλ, συμμετείχαν δεκάδες αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών αεροσκαφών, ανεφοδιασμού και κατασκοπευτικών αεροπλάνων.

Τα πλήγματα είχαν στόχους τοποθεσίες που χρησιμοποιούνται από τους Χούθι για στρατιωτικούς σκοπούς στη Χοντέιντα και στο κοντινό λιμάνι Ρας Ίσα στη δυτική Υεμένη, τονίζει ο IDF.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος των ισραηλινών επιθέσεων ήταν αποθήκες πετρελαίου, καθώς και εγκαταστάσεις στο ίδιο λιμάνι της Χοντέιντα, το οποίο ελέγχουν από το 2021 οι Χούθι.

Τα μέσα ενημέρωσης της Υεμένης ανέφεραν πάνω από δέκα επιθέσεις στη Χοντέιντα, η οποία είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Υεμένης και αποτελεί το σημαντικότερο λιμάνι της στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Η ισραηλινή επίθεση στοχεύει την πόλη Χοντέιντα», ανάρτησαν επίσης λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης.

Η Χοντέιντα είναι ζωτικής σημασίας για τη διακίνηση τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης στον πληθυσμό της Υεμένης, ο οποίος εξαρτάται εν πολλοίς από τις εισαγωγές.

Τα ισραηλινά πλήγματα στην Υεμένη έρχονται μία ημέρα μετά την αναχαίτιση, από τις ισραηλινές δυνάμεις, πυραύλου που εκτόξευσαν οι Χούθι με στόχο το Ισραήλ.

Η πυραυλική επίθεση του Σαββάτου προκάλεσε συναγερμό σε όλο το κεντρικό Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του Τελ Αβίβ. Από την επίθεση εκείνη δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Νέα κοινοτάρχης Άλασσας η Ξένια Κωνσταντίνου-Εκλέχθηκε με οκτώ ψήφους διαφορά
Έκρυψε στη μηχανή του αυτοκινήτου παράνομα καπνικά από τα κατεχόμενα-Επιβλήθηκε πρόστιμο σε 69χρονο (pics)
Έξαλλος με Πούτιν ο Τραμπ-«Αν δεν υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία, έρχονται δασμοί στο ρωσικό πετρέλαιο»
Χαιρέτησε την απόφαση της Ελλάδας που θα τιμά την 1η Απριλίου η Πρόεδρος της Βουλής
Άγριος ξυλοδαρμός πέντε πετοσφαιριστών του Παφιακού σε νυχτερινό κέντρο-Με κατάγματα οι δύο
Ζητά να κατεβάσει τα όπλα η Χαμάς ο Νετανιάχου-«Θα επιτρέψουμε στους αρχηγούς της να φύγουν από τη Γάζα»
Έντονα καιρικά φαινόμενα στον αυτοκινητόδρομο παρά το Ζύγι-Συσσώρευση νερού στο οδόστρωμα
Αναζητεί είκοσι νεαρούς για τις συμπλοκές στη Λεμεσό η Αστυνομία-Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες τους
Αντιστρέφει τα πυρά στο ΑΚΕΛ η Κυβέρνηση-«Επί διακυβέρνησης τους χρειάστηκαν κοινωνικά παντοπωλεία»
Υπενθύμιση των αξιών μας χαρακτήρισε την 1η Απριλίου ο Ιωαννίδης-«Άρρηκτοι οι δεσμοί Ελλάδος και Κύπρου»