Ενήμερες οι κατοχικές αρχές για τον «Κομμωτή» μέσω δικοινοτικής-Έρευνες το πρωί σε περιοχή της Λευκωσίας

Οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας ενημέρωσαν από την πρώτη στιγμή την τουρκοκυπριακή πλευρά για το θέμα της απόδρασης του ισοβίτη Δώρου Θεοφάνους, γνωστός ως «Κομμωτής», όπως ανέφεραν στο ΚΥΠΕ πηγές ενήμερες για την υπόθεση της απόδρασης.

Επεσήμαναν μάλιστα, πως η ενημέρωση έγινε «μέσω των υφιστάμενων καναλιών επικοινωνίας». Η επικοινωνία έγινε με στόχο να υπάρξει ενημέρωση για την περίπτωση που ο δραπέτης περάσει από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα, προκειμένου να προσπαθήσει να διαφύγει στο εξωτερικό από εκεί, σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, οι έρευνες το πρωί επικεντρώθηκαν σε συγκεκριμένη περιοχή στην επαρχία Λευκωσίας, αφού υπήρχε πληροφορία ότι ο «Κομμωτής» βρισκόταν σε κάποιο σημείο της εν λόγω περιοχής, ωστόσο παρά τις έρευνες που έγιναν δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του.

Οι Αρχές πάντως, εκτιμούν με βάση και το στίγμα που δίνει το κινητό του, ότι βρίσκεται στις ελεύθερες περιοχές, ωστόσο δεν αποκλείεται να βρει τρόπο να περάσει στα κατεχόμενα, δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετά γκρίζα σημεία, ιδίως σε περιοχές της Λευκωσίας.

Ως εκ τούτου, η Αστυνομία γνωρίζοντας ότι ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός της, αφού έχουν περάσει ήδη πάνω από 72 ώρες, επιχειρεί να εντοπίσει τον δραπέτη, στη βάση των πληροφοριών που φθάνουν ενώπιόν της, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, από τις μέχρι τώρα προσπάθειες.

Για εντοπισμό του συνδράμουν εξάλλου drone και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της Αστυνομίας, που επιστρατεύτηκαν σε μία προσπάθεια να συλληφθεί και να τεθεί ξανά υπό κράτηση.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας, ο Θεοφάνους, είχε αποδράσει από το πατρικό του στα Χολέτρια την περασμένη Πέμπτη, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης επίσκεψης σε συγγενικά του πρόσωπα και αφού διέλαθε της προσοχής τριών μελών της ΜΜΑΔ και τεσσάρων δεσμοφυλάκων που τον συνόδευαν. Ακολούθως, με τη βοήθεια 26χρονου φίλου του, ο οποίος συνελήφθη και παραδέχθηκε εμπλοκή του στην υπόθεση, μετέβη στην Λεμεσό, όπου αποβιβάστηκε από το όχημα του, στην περιοχή του Ύψωνα.

Για τον «Κομμωτή, υπήρχαν πληροφορίες πως το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, βρισκόταν σε συγκεκριμένο σημείο στη Λεμεσό, με την Αστυνομία να φθάνει κοντά στη σύλληψη του. Μάλιστα, είχε υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση και στήθηκε επιχείρηση για σύλληψη του, η οποία μάλιστα θεωρείτο θέμα ωρών.

Τελικά, παρά τα δεδομένα και την μεγάλη κινητοποίηση, με την συνδρομή πάνοπλων μελών της Αστυνομίας, ο ισοβίτης άφησε με... άδεια χέρια τους αστυνομικούς, αφού κατάφερε να ξεφύγει από το σημείο, για το οποίο επαναλαμβάνεται υπήρχαν συγκεκριμένες πληροφορίες.

Στο μεταξύ, για την υπόθεση είχε συλληφθεί επίσης ο 68χρονος πατέρας του Θεοφάνους και ένας 43χρονος Σύρος φίλος του, οι οποίοι αρνήθηκαν εμπλοκή στην υπόθεση. Μάλιστα, οι δικηγόροι που τους εκπροσωπούσαν, Αλέξανδρος Αλεξάνδρου και Χλόη Κωνσταντίνου, έφεραν ένσταση στην κράτησή τους και στάθηκαν στις αντικρουόμενες πληροφορίες της Αστυνομίας. Και αυτό διότι, από την μια πληροφοριοδότης, τον οποίο οι Αρχές έκριναν αξιόπιστο, έκανε λόγω για σχέδιο διαφυγής μέσω κατεχομένων με προορισμό την Κολομβία και από την άλλη, άλλος πληροφοριοδότης, που επίσης χαρακτηρίστηκε αξιόπιστος, ανέφερε πως κατασκευάστηκε κρύπτη στην οικία του, όπου θα κρυβόταν για ένα δύο μέρες, χωρίς όμως αυτή να εντοπιστεί.

Σημειώνεται πως ο Σύρος, παρουσίασε άλλοθι και παρέπεμψε στις διακινήσεις του κατά τον ουσιώδη χρόνο, ενώ η δικηγόρος του, κ. Κωνσταντίνου, υπέδειξε πως δεν υπάρχει μαρτυρία πως που σχετίζεται με τον ισοβίτη. Από την άλλη, ο κ. Αλεξάνδρου, τόνισε στο Δικαστήριο πως η Αστυνομία επικαλείται την κρύπτη, χωρίς όμως να εντοπιστεί από τις έρευνες, ενώ έκανε λόγω για αλλότρια κίνητρα πίσω από την σύλληψη του πατέρα του «Κομμωτή».

Το Δικαστήριο στην απόφαση του, χαρακτήρισε τις μαρτυρίες της Αστυνομίας «απογυμνωμένες», λέγοντας περαιτέρω πως με βάση τα όσα παρουσιάστηκαν από την πλευρά της, δεν δημιουργούν εύλογη υπόνοια σύνδεσης των υπόπτων με την απόδραση του ισοβίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Όχημα βγήκε εκτός αυτοκινητοδρόμου και κατέληξε σε δέντρο-Δύο τραυματίες, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο
Ενήμερες οι κατοχικές αρχές για τον «Κομμωτή» μέσω δικοινοτικής-Έρευνες το πρωί σε περιοχή της Λευκωσίας
Ιερόσυλοι έκλεψαν σκεύη από εκκλησία-Έκκληση ιερέα για επιστροφή τους
Αυτές είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου
Συνέλαβαν νεαρό με κάνναβη-Υπό τριήμερη κράτηση
Πέρασαν 72 ώρες, αλλά παραμένει άφαντος ο «Κομμωτής»-Σφίγγει ο κλοιός για την Αστυνομία
Εξαφανίστηκε από το χώρο διαμονής της η 17χρονη Petya
ΒΙΝΤΕΟ: Παρανάλωμα του πυρός όχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Καταστράφηκε ολοσχερώς
Σεισμός 3,9 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κύπρο-Αισθητός σε Λεμεσό και Πάφο
Τα προσκλητήρια του γάμου, η απόδραση του ισοβίτη και το μεγάλο μας... τσίρκο