Επαφές Ερτουγρούλογλου στη Νέα Υόρκη-Συναντήθηκε με Λακρουά

Με τον Βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ, αρμόδιο για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις, Ζαν Πιερ Λακρουά, είχε στο κτίριο των ΗΕ ο «υπεξ» του ψευδοκράτους, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, με τον οποίο συζήτησε για «τις δραστηριότητες και τις επιχειρήσεις της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ερτουγρούλογλου παρευρέθηκε και μίλησε στην ετήσια συντονιστική συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ), που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της 79ης ΓΣ των ΗΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του «υπεξ» στα κατεχόμενα, ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον ΓΓ του ΟΙΣ, Hastain Brahim Taha για την υποστήριξη και τη συνεργασία και επέστησε την προσοχή στους συνεχιζόμενους πολέμους και στις τρομοκρατικές επιθέσεις σε πολλά μέρη του μουσουλμανικού κόσμου. Δήλωσε ότι «οι Παλαιστίνιοι αδερφοί μας βιώνουν σήμερα παρόμοιο πόνο που βίωσαν οι Τουρκοκύπριοι στην Κύπρο μεταξύ 1963-74 και ως εκ τούτου τα συναισθήματα των μουσουλμάνων στην Παλαιστίνη τα αισθανόμαστε ολόψυχα και στην 'τδβκ'».

Για το Κυπριακό επανέλαβε τις θέσεις της τ/κ πλευρας για λύση δύο κρατών κι ευχαρίστησε τον Τούρκο Πρόεδρο για την ομιλία του στην ΓΣ του ΟΗΕ και τη στήριξη προς τους Τ/κ.

Στο μεταξύ, ο ειδικός εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Γκιουνες Ονάρ είχε συναντήσεις με τον Αναπληρωτή Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Γαλλίας στην Νέα Υόρκη, Jay Dharmadhikari, τον Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Günter Sautter, τον Μίροσλαβ Γέντζια, Βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ και τον Αναπληρωτή Μόνιμο Αντιπρόσωπο του Ηνωμένου Βασιλείου, James Kariuki.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ευκαιρία συνεργασίας ΕΕ και ΗΕ το Κυπριακό, είπε στο Συμβούλιο ο ΠτΔ-Προτεραιότητα για Γκουτέρες
Προκλητικός ο Φιντάν μετά τη Γενεύη-«Υπάρχει μια πραγματικότητα στην Κύπρο και πρέπει να αποκατασταθεί»
Ανησυχία για διεθνείς εξελίξεις εκφράζουν Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Αριστεράς-ΓΓ ΑΚΕΛ
Τον ρόλο της πολυμέρειας και τη συνεργασίας ΕΕ-ΗΕ τόνισαν Κόστα και Γκουτέρες
Πώς αποτιμούν τα κόμματα στα κατεχόμενα την διευρυμένη συνάντηση
Επιστολή στήριξης του GSI απέστειλαν ΡΑΕΚ και ΡΑΑΕΥ στην ΕΕ
Ενημέρωσε το ΕΛΚ για τη Γενεύη Α. Δημητρίου-«Σαφές μήνυμα ότι η ΕΕ δεν μπορεί να αποδεχθεί λύσεις εκτός πλαισίου»
Υποβλήθηκαν δυο υποψηφιότητες για τη θέση κοινοτάρχη Άλασσας
Τα αποτελέσματα της Πενταμερούς και τα επόμενα βήματα στα θέματα συζήτησης του Γ.Γ ΟΗΕ και των 27
Χριστοδουλίδης στο Euronews: Ο Τ/κ ηγέτης δεν ήθελε τον διορισμό ενός προσωπικού απεσταλμένου