Προαναγγέλλονται αποφάσεις από το Προεδρικό, με την πλάτη στο τοίχο Φιλιππίδης-Παπαθεοδώρου

Εξελίξεις προαναγγέλλονται από το Προεδρικό σε σχέση με την απόδραση του ισοβίτη Θεόδωρου Θεοφάνους, ο οποίος έφερε τα πάνω κάτω και εξέθεσε ανεπανόρθωτα αλλά και γελοιοποίησε τόσο τις Κεντρικές Φυλακές όσο και την Αστυνομία, με τον Νίκο Χριστοδουλίδη να καλείται να λάβει καθοριστικές αποφάσεις. Και αυτό διότι, ο ίδιος ο Χριστοδουλίδης, σε διάφορες περιπτώσεις, διαμήνυσε πως το θέμα ασφάλειας των πολιτών είναι υψίστης σημασίας για την Κυβέρνησή του, χωρίς μάλιστα να δέχεται οποιεσδήποτε εκπτώσεις.

Ωστόσο, τα όσα εκτυλίχθηκαν τις τελευταίες ημέρες με την απόδραση του «Κομμωτή», κάθε άλλο παρά ασφαλείς μπορούν να νιώθουν οι πολίτες, ειδικότερα όταν ακούνε και διαβάζουνε πως ένας ισοβίτης που καταδικάστηκε για την δολοφονία της εγκυμονούσας συντρόφου του και της τρίχρονης κόρης της, ένας από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα που διαπράχθηκαν ποτέ στην Κύπρο, κατάφερε να ξεφύγει μέσα από τα χέρια των αστυνομικών και των δεσμοφυλάκων. Όταν ακούνε, πως δεν είχε ιδιαίτερο σχέδιο απόδρασης, αλλά επιστράτευσε σούβλα και μπίρες, στα οποία ήταν απορροφημένα τα μέλη που έπρεπε να μην τον χάνουν από τα μάτια τους. Όταν ακούνε, πως κάθε τρείς μήνες ο ισοβίτης μεταφερόταν με άδεια, ότι η Διεύθυνση των Φυλακών ενέκρινε 23 καλεσμένους και όταν γνωρίζουν πλέον πως ένας κατάδικος που θεωρείτο υψηλού κινδύνου, κυκλοφορεί πλέον ελεύθερος και οπλισμένος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κατάδικος αλλά έξω υπό όρους ο 26χρονος που βοήθησε «Κομμωτή»-Μιλούσαν μέσω Instagram, παραδέχθηκε αλλά...

Οι ευθύνες και στα δύο Τμήματα, που άλλοτε διαφήμιζαν την στενή συνεργασία τους αλλά μετά την απόδραση του ισοβίτη - στο παρασκήνιο - ρίχνει ο ένας το μπαλάκι της ευθύνης στον άλλο, είναι μοιρασμένες στα δύο. Και αυτό διότι, τόσο η Αστυνομία όσο και οι Φυλακές, που έπρεπε να αξιολογήσουν τον κίνδυνο και ήταν επιφορτισμένοι με την φρούρηση του ισοβίτη, είχαν εμπλοκή και εξαιτίας της λανθασμένης διαχείρισής τους και κατ' επέκταση της ανεπάρκειάς τους, ένας κατάδικος όχι μόνο ξεφτίλισε τις δύο υπηρεσίες, αλλά μέχρι σήμερα κυκλοφορεί ελεύθερος.

Πέραν των επτά μελών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και ορθώς τους καταλογίζονται ευθύνες, με γυρισμένη την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται από την μια ο αναπληρωτής Διευθυντής των Φυλακών και από την άλλη ο Αρχηγός της Αστυνομίας, η ιστορία του οποίου δεν λειτουργεί στα υπέρ, λόγω διαδοχικών αστοχιών, ενώ πριν από ακριβώς ένα χρόνο βρισκόταν με το ένα βήμα έξω από την Αστυνομία, ωστόσο παρέμεινε στη θέση του, όχι επειδή αξιολογήθηκαν εκ νέου οι ικανότητές του αλλά επειδή ο Πρόεδρος αναζήτησε αλλά δεν έβρισκε τον αντικαταστάτη του.

Με βάση τα όσα αποκαλύπτονται και δείχνουν ένα πλέγμα σοβαρών λαθών, που είχαν ως αποτέλεσμα την απόδραση του «Κομμωτή», σε συνδυασμό με την γελοιοποίηση και των εξευτελισμό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλείται να απαντήσει μόνο σε ένα ερώτημα. Είναι ικανοποιημένος; Η απάντηση ασφαλώς και είναι όχι. Αυτό τονίζουν κυβερνητικές πηγές, οι οποίες την ίδια ώρα προαναγγέλλουν εξελίξεις με την επιστροφή του από την Νέα Υόρκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οκτώ ημέρες πριν το αίτημα για άδεια του ισοβίτη, εγκρίθηκε από Διεύθυνση με λίστα καλεσμένων 23 άτομα-Νέα στοιχεία στο φως

Εξελίξεις που αφορούν Χάρη Φιλιππίδη και Στέλιο Παπαθεοδώρου, το μέλλον των οποίων, όπως αναφέρουν πηγές από το Προεδρικό, μοιάζει δυσοίωνο. Εξάλλου, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Αρχηγού Αστυνομίας, πριν από ένα χρόνο του έδωσε την ευκαιρία, χωρίς βέβαια ο ίδιος να το εκμεταλλεύεται, ενώ από την άλλη θα πρέπει να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στην κοινωνία. Αν το όραμα με το οποίο έπεισε τους ψηφοφόρους προεκλογικά να τον στηρίξουν ήταν η Κύπρος της προχειρότητας και του ζαμανφουτισμού, η Κύπρος των ορφανών ευθυνών και της συνεχούς διολίσθησης. Αν τόσο πολύ υποβιβάζει στις προτεραιότητες του το αίσθημα ασφάλειας και την τήρηση της δημόσιας τάξης και συμβιβάζεται με τα όσα συμβαίνουν.

Πηγές από το Προεδρικό, αναφέρουν σε κάθε τόνο πως ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα λάβει αποφάσεις σε σχέση με τους αναπληρωτή Διευθυντή Φυλακών και Αρχηγό Αστυνομίας και, δεδομένων των προαναγγελιών, τα σενάρια είναι συγκεκριμένα. Η παύση του Στέλιου Παπαθεοδώρου και η επιστροφή του Χάρη Φιλιππίδη στις τάξεις της Αστυνομίας. Σε σχέση με το σενάριο να παυθεί ο Αρχηγός αλλά να δοθεί δεύτερη ευκαιρία στον αναπληρωτή Διευθυντή, πηγή ανέφερε πως πρόκειται για δύσκολη εξίσωση, δεδομένης της εμπλοκής και των δύο και σε μια τέτοια περίπτωση ο Πρόεδρος ενδεχομένως να επικριθεί για αλα καρτ απόδοση ευθυνών, αν λάβει κανείς υπόψη πως η ιστορία ξεκίνησε από τις Κεντρικές.

Ωστόσο, παρά τις πληροφορίες και τα σενάρια, άγνωστο τι τελικά θα πράξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος όμως, όπως αναφέρουν πηγές, θα λάβει καθοριστικές αποφάσεις, αφού γίνεται αντιληπτό και για τον ίδιο, πως η όλη κατάσταση και οι αστοχίες άλλων, πέραν του ότι προκαλούν έντονα την κοινή γνώμη, έχουν αρνητικό αντίκτυπο και στην ίδια την Κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έσφιξε ο κλοιός, ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής-Ώρα δύσκολων αποφάσεων Προέδρου για Παπαθεοδώρου και Φιλιππίδη

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Παρανάλωμα του πυρός όχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Καταστράφηκε ολοσχερώς
Σεισμός 3,9 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κύπρο-Αισθητός σε Λεμεσό και Πάφο
Τα προσκλητήρια του γάμου, η απόδραση του ισοβίτη και το μεγάλο μας... τσίρκο
Προαναγγέλλονται αποφάσεις από το Προεδρικό, με την πλάτη στο τοίχο Φιλιππίδης-Παπαθεοδώρου
Διερευνώνται τα αίτια πυρκαγιάς στη Διερώνα-Πρόλαβε τα χειρότερα το Τμήμα Δασών
Νέα σύλληψη γυναίκας για σφετερισμό Ε/Κ περιουσιών στα κατεχόμενα
Νέα ανακοίνωση ΑΚΕΛ για την απόδραση-«Δεν νιώθουν την ανάγκη να αναλάβουν καμία ευθύνη για αυτό το φιάσκο»
Υπήρχαν θαμώνες στο καφενείο την στιγμή των πυροβολισμών στη Γιόλου-«Στόχος του δράστη να εκφοβήσει»
Ολονύχτια επιχείρηση στη Λεμεσό για τον ισοβίτη-Ήταν κοντά η Αστυνομία αλλά συνεχίζει να ξεφεύγει ο Κομμωτής
Βλάβη σε πλυντήριο προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στο Φρέναρος-Εξήλθαν έγκαιρα οι ένοικοι