Ξεσπά η κόρη της 87χρονης που κινδυνεύει με έξωση-«Δεν μπορεί να το πληρώσαμε και να θέλουν να μας βγάλουν έξω»

Η υπόθεση της 87χρονης Μαρίας Μαυρονικόλα, που κινδυνεύει να μείνει άστεγη, αφού επιχειρείται η έξωση της από την οικία που αγόρασε και διαμένει τα τελευταία είκοσι περίπου χρόνια, στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Πέγειας, βάζει άλλο ένα λιθαράκι στο ταλαιπωρημένο ζήτημα των εγκλωβισμένων αγοραστών, που βρίσκεται ενώπιον της Βουλής.

Η γιαγιά Μαρία, είχε αγοράσει και πληρώσει το σπίτι από το 2002, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει τίτλο ιδιοκτησίας, παρότι εξόφλησε το ποσό για αγορά του. Μάλιστα, πριν από περίπου δώδεκα χρόνια αναζήτησε το δίκαιό της στην κυπριακή Δικαιοσύνη, όμως η υπόθεσή της πάει από αναβολή σε αναβολή, χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η κόρη της, η οποία επίσης δεν έλαβε ποτέ τίτλο ιδιοκτησίας για σπίτι που αγόρασε στο ίδιο συγκρότημα, ωστόσο προς το παρόν δεν επιχείρησαν έξωσή της από το σπίτι.

Μιλώντας στον REPORTER, η κόρη της κ. Μαυρονικόλα, Χαρίκλεια, ξέσπασε για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει τόσο η μητέρα της, όσο και χιλιάδες άλλοι εγκλωβισμένοι αγοραστές, οι οποίοι όπως καταγγέλλει, δεν μπορούν να βρουν το δίκαιό τους.

Μεταξύ άλλων, η κ. Μαυρονικόλα ανέφερε ότι είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ακάμα, Μαρίνο Λάμπρου, ενώ παράλληλα έχουν κινηθεί οι διαδικασίες μέσω του Προξενείου του Βελγίου, καθότι η μητέρα της έχει και βελγική υπηκοότητα, ώστε να προχωρήσουν εκ νέου μέσω της δικαστικής οδού για να βρουν το δίκιο τους και να μην μείνει στο δρόμο μια γυναίκα 87 ετών.

«Έβαλαν για πώληση το σπίτι μέσω εταιρείας εξαγοράς πιστώσεων και ήρθαν δύο άτομα το πρωί και δύο το απόγευμα για να το δουν. Δεν έγινε ούτε πλειστηριασμός, ούτε οτιδήποτε. Είναι δώδεκα χρόνια που είμαστε στα Δικαστήρια και πάει από αναβολή σε αναβολή. Εμείς πήγαμε το 2012 στο ΤΑΕ Πάφου και έκανα καταγγελία για το σπίτι της μητέρας μου και το δικό μου, επειδή έχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα. Έκαναν καταγραφή, αλλά δεν έγινε οτιδήποτε. Είμαστε εγκλωβισμένοι αγοραστές εδώ και τόσα χρόνια, έχουμε προβλήματα, δεν μπορούσαμε να βάλουμε υποθήκη το σπίτι, δεν μπορούσαμε να επιβιώσουμε».

Σε έντονο τόνο, η κ. Μαυρονικόλα υπέδειξε χαρακτηριστικά ότι «ήρθαμε από την Αφρική για να επενδύσουμε όσα λεφτά είχαμε σε αυτά τα σπίτια. Που ζούμε; Όταν λέμε ότι είμαστε στην Ευρώπη, πρέπει να τηρούμε τους νόμους της Ευρώπης. Εγώ ήρθα από την Αφρική για να μείνω στη χώρα μου και είναι χειρότερα από την Αφρική. Πρέπει να μας προστατεύσει η Δημοκρατία. Τι περιμένουν; Να πεθάνει η μητέρα μου για να δώσουν το σπίτι σε κάποιον άλλο; Τι θέλουν να γίνει;»

Πλέον, συνέχισε η κ. Μαυρονικόλα, «θα κινηθούμε νομικά για να βρούμε το δίκιο μας. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει Δικαιοσύνη στην Κύπρο. Δεν μπορεί να πληρώσαμε το σπίτι μας και να θέλουν να μας βγάλουν έξω. Έχουμε αποδείξεις πληρωμής, έχουμε πωλητήριο έγγραφο. Πρέπει κάποιος να δράσει. Τι να κάνω; Να κατέβω στην Πάφο να κάνω συλλαλητήριο και να με συλλάβει η Αστυνομία; Έζησα στο Κογκό, τέτοια πράγματα δεν είδα ξανά στη ζωή μου».

Ξεκαθάρισε πάντως, πως δεν μιλά μόνο για τον εαυτό της και τη μητέρα της, αλλά για όλους τους εγκλωβισμένους αγοραστές που έχουν το ίδιο πρόβλημα με μένα και ταλαιπωρούνται».

Υπενθυμίζεται ότι η 87χρονη Μαρία Μαυρονικόλα είχε προχωρήσει πριν από είκοσι περίπου χρόνια σε αγορά του σπιτιού που διαμένει.

Το 2012, απευθύνθηκε στην Αστυνομία καταγγέλλοντας ότι δεν της παραδόθηκε τίτλος ιδιοκτησίας και πως το σπίτι της θα έμπαινε σε πλειστηριασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Φωνές από ΠΑΣΥΔΥ για τη Μονάδα Εξαρτημένων Ατόμων-«Με τι προσωπικό θα ανοίξει η μονάδα;»
Ξεσπά η κόρη της 87χρονης που κινδυνεύει με έξωση-«Δεν μπορεί να το πληρώσαμε και να θέλουν να μας βγάλουν έξω»
Άνοιξε τις πύλες της η 63η Γιορτή του Κρασιού της Λεμεσού
Στο επίκεντρο η αγροτική οικογένεια της Κύπρου-«Στόχος η νέα δυναμική για πρόοδο και ευημερία»
Αίθριος ο καιρός-Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία
Λειτουργεί εντός Οκτωβρίου το σχολείο για παραβατικούς μαθητές-Δεν πτοείται από τις φωνές το ΥΠΑΝ
Σε 24ωρη κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Larnaca Public Transport»
Ρίφθηκαν στα σκουπίδια 294 κιλά φαγητού ανά πολίτη το 2022-Τραγική πρωτιά στην Ε.Ε. για την Κύπρο
Απαντά στις επικρίσεις και ξεκαθαρίζει για τις ενέργειες του ο Φορέας Κοινωνικής Στήριξης
Πέραν των 17 εκ. ευρώ σε εθελοντικές οργανώσεις για το 2023 μέσω σχεδίων κρατικών ενισχύσεων