H επιβεβαίωση της Χεζμπολάχ για το θάνατο του Νασράλα-Διαβουλεύσεις για τα επόμενα βήματα

Τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα κατά τη διάρκεια των χθεσινών βομβαρδισμών στη Βηρυτό, ανακοίνωσε η λιβανέζικη οργάνωση λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Σε αυτό το πλαίσιο, ιρανικές πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι ο ανώτατος ηγέτης της χώρας, Αλί Χαμενεΐ μεταφέρθηκε σε ασφαλές μέρος με αυξημένη ασφάλεια, λίγο μετά τις επίσημες ανακοινώσεις των IDF για τον Νασράλα.

Ίδιες πηγές τόνισαν πως η Τεχεράνη βρίσκεται σε επαφή με τη Χεζμπολάχ και άλλους συμμάχους στην περιοχή για να καθοριστεί το «επόμενο βήμα» μετά τον θάνατο του Νασράλα.

Παράλληλα, ο Χαμενεΐ, που έχει μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος με αυξημένη ασφάλεια, τόνισε ότι «το Ισραήλ θα πρέπει να γνωρίζει πως δεν μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά στην ισχυρή δομή της Χεζμπολάχ», χωρίς να αναφέρεται ευθέως στη δολοφονία του Νασράλα.

«Οι σιωνιστές εγκληματίες πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι πολύ μικροί και δεν μπορούν να προκαλέσουν σημαντική ζημιά στην ισχυρή δομή της Χεζμπολάχ στο Λίβανο. Όλες οι δυνάμεις αντίστασης στην περιοχή στέκονται στο πλευρό της Χεζμπολάχ» είπε ο Ιρανός ηγέτης, προσθέτοντας πως «η μοίρα αυτής της περιοχής θα αποφασιστεί από τις δυνάμεις αντίστασης, με επικεφαλής τη Χεζμπολάχ... ο Λίβανος θα κάνει τον κακό και απόκληρο εισβολέα να μετανιώσει για τις πράξεις του».

Επεσήμανε, ακόμα, ότι «η κυρίαρχη τρομοκρατική συμμορία του σιωνιστικού καθεστώτος δεν έχει πάρει μάθημα από τον εγκληματικό πόλεμο που διεξάγεται εδώ και ένα χρόνο στη Γάζα».

Και συμπλήρωσε: «Οφείλουν όλοι οι μουσουλμάνοι να σταθούν στο πλευρό του λιβανέζικου λαού και της Χεζμπολάχ, που είναι υπερήφανοι για τις δυνατότητές τους, και να βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί το σφετεριστικό, άδικο και κακόβουλο καθεστώς».

Την ίδια ώρα, τρία συγκεκριμένα κτίρια στη νότια Βηρυτό έχουν βάλει στο στόχαστρο και χτυπούν οι IDF, θέλοντας να διασφαλίσουν ότι η Χεζμπολάχ θα χάσει οριστικά κάθε δυνατότητα να επιτεθεί σε ισραηλινά πλοία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Νεκρός και ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν
Ιαχές πολέμου από το Ιράν-Έτοιμο να στείλει στρατό σε Λίβανο και Συρία
Σύσταση της ΕΕ στις αεροπορικές εταιρίες να αποφύγουν τον εναέριο χώρο Λιβάνου και Ισραήλ
H επιβεβαίωση της Χεζμπολάχ για το θάνατο του Νασράλα-Διαβουλεύσεις για τα επόμενα βήματα
Τραγωδία στη Ρωσία-13 νεκροί από έκρηξη σε βενζινάδικο, ανάμεσά τους 2 παιδιά
Η πρώτη αντίδραση από τον ηγέτη του Ιράν με τη δολοφονία Νασράλα-«Το Ισραήλ δεν μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά στη Χεζμπολάχ»
Οργή για την εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα - «Ασφυκτιούσε επί οκτώ λεπτά»
Σε ασφαλές σημείο ο Χαμενεΐ μετά τη δολοφονία Νασράλα-Διαβουλεύσεις Ιράν και Χεζμπολάχ
Βίντεο από το αρχηγείο των IDF την ώρα που εκτελείται το σχέδιο δολοφονίας του Νασράλα
Έξι τουλάχιστον νεκροί σε ρωσικό πλήγμα σε νοσοκομείο στην περιφέρεια Σούμι