Ολονύχτια επιχείρηση στη Λεμεσό για τον ισοβίτη-Ήταν κοντά η Αστυνομία αλλά συνεχίζει να ξεφεύγει ο Κομμωτής

Ολονύχτια επιχείρηση σε συγκεκριμένη περιοχή στη Λεμεσό, στήθηκε από την Αστυνομία, η οποία θεωρούσε πως βρισκόταν ένα βήμα πριν την σύλληψη του ισοβίτη Θεόδωρου Θεοφάνους, γνωστός ως «Κομμωτής» που απέδρασε το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου από την οικία του στην Πάφο, όπου είχε μεταφερθεί από αστυνομικούς και δεσμοφύλακες, αφού προηγουμένως η Διεύθυνση των Φυλακών ενέκρινε αίτημα του για άδεια, το οποίο είχε υποβληθεί στις 18 Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οκτώ ημέρες πριν το αίτημα για άδεια του ισοβίτη, εγκρίθηκε από Διεύθυνση με λίστα καλεσμένων 23 άτομα-Νέα στοιχεία στο φως

Μάλιστα, είχαν εγκρίνει και λίστα 23 καλεσμένων που θα συμμετείχαν στο πάρτι, χωρίς ωστόσο να αξιολογηθούν οι κίνδυνοι και να ελεγχθούν όλα τα δεδομένα, κάτι που συμπεραίνεται εκ των αποτελέσματος, αφού ο ισοβίτης, εκμεταλλευόμενος τις συγκυρίες, μετέβη στην αποθήκη να φέρει μπίρες, χωρίς όμως να επιστρέψει, ενώ η απόδραση του έγινε αντιληπτή λίγα λεπτά αργότερα, οπότε δεν επέστρεψε στο τραπέζι και γύρω από το ψήσιμο της σούβλας.

Η απόδραση του, που εξέθεσε ανεπανόρθωτα Αστυνομία και Κεντρικές Φυλακές, με τους επικεφαλής των δύο Τμημάτων να βρίσκονται με την πλάστη στον τοίχο, εν αναμονή της επιστροφής και του Προέδρου της Δημοκρατίας από την Νέα Υόρκη, σήμανε κόκκινο συναγερμό. Εξού και τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει εξαπολυθεί ένα μεγάλο ανθρωποκυνηγητό με σκοπό τον εντοπισμό του, προτού ο ισοβίτης διαφύγει στα κατεχόμενα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες τις Αστυνομίας, από εκεί θα επιχειρήσει μέσω Κωνσταντινούπολης να φτάσει στην Κολομβία.

Οι έρευνες της Αστυνομίας έχουν επεκταθεί σε ολόκληρη την Κύπρο, ενώ δεδομένου πως το κινητό του ισοβίτη εκπέμπει σήμα, τα μέλη της Δύναμης διενεργούν έρευνες σε κάθε περιοχή όπου υπάρχει «καπνός», εντούτοις μέχρι στιγμής δεν έγινε κατορθωτός ο εντοπισμός του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έσφιξε ο κλοιός, ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής-Ώρα δύσκολων αποφάσεων Προέδρου για Παπαθεοδώρου και Φιλιππίδη

Ωστόσο, χθες βράδυ, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του REPORTER, υπήρχαν συγκεκριμένες πληροφορίες και στοιχεία που έδειχναν πως ο ισοβίτης βρίσκεται σε συγκεκριμένο σημείο και ως εκ τούτου, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση και στήθηκε επιχείρηση για σύλληψη του, η οποία μάλιστα θεωρείτο θέμα ωρών.

Εντούτοις, παρά τα δεδομένα και την μεγάλη κινητοποίηση, με την συνδρομή πάνοπλων μελών της Αστυνομίας, ο ισοβίτης άφησε με... άδεια χέρια τους αστυνομικούς, αφού κατάφερε να ξεφύγει από το σημείο, για το οποίο επαναλαμβάνεται υπήρχαν συγκεκριμένες πληροφορίες.

Σημειώνεται εξάλλου, πως ο 26χρονος που συνελήφθη και παραδέχθηκε πως βοήθησε τον ισοβίτη, παραλαμβάνοντας τον από συγκεκριμένο σημείο στην Πάφο, χωρίς όμως - όπως ισχυρίζεται - να γνώριζε πως θα παραλάμβανε τον ίδιο αλλά ένα ξάδελφο του, όπως του είπε, - ανέφερε στους ανακριτές πως μετέφερε τον Κομμωτή στην Λεμεσό και τον άφησε μετά την έξοδο του Ύψωνα, χωρίς στη συνέχεια να γνωρίζει την πορεία που θα ακολουθούσε.

Ωστόσο, οι έρευνες συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και σε άλλες περιοχές, ενώ με το ίδιο τέμπο συνεχίζουν και σήμερα, αφού δίνεται μια μάχη με το χρόνο, ώστε να μην διαφύγει στα κατεχόμενα, από γκρίζα σημεία.

Δεδομένου πως ο ισοβίτης δεν έχει στην κατοχή του οποιαδήποτε έγγραφα, αυτό δίνει ελπίδα στην Αστυνομία υπό την έννοια πως το έργο του κρίνεται δύσκολο, αφού και στα κατεχόμενα να διαφύγει, δεν θα μπορεί να ταξιδέψει. Βέβαια, ως γνωστόν, υπάρχουν και άλλοι τρόποι ή ουδείς γνωρίζει εάν ο ισοβίτης εξασφάλισε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, αφού όπως προκύπτει από τις μέχρι στιγμής έρευνες, σχεδίαζε εδώ και καιρό την απόδραση του, εκμεταλλευόμενος τις καταστάσεις, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κατάδικος αλλά έξω υπό όρους ο 26χρονος που βοήθησε «Κομμωτή»-Μιλούσαν μέσω Instagram, παραδέχθηκε αλλά...

Δειτε Επισης

Νέα ανακοίνωση ΑΚΕΛ για την απόδραση-«Δεν νιώθουν την ανάγκη να αναλάβουν καμία ευθύνη για αυτό το φιάσκο»
Υπήρχαν θαμώνες στο καφενείο την στιγμή των πυροβολισμών στη Γιόλου-«Στόχος του δράστη να εκφοβήσει»
Βλάβη σε πλυντήριο προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στο Φρέναρος-Εξήλθαν έγκαιρα οι ένοικοι
Νεκρός κάτω από το όχημα του εντοπίστηκε 58χρονος στη Λεμεσό-Ατύχημα δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις
Κατάδικος αλλά έξω υπό όρους ο 26χρονος που βοήθησε «Κομμωτή»-Μιλούσαν μέσω Instagram, παραδέχθηκε αλλά...
Στις ελεύθερες περιοχές δείχνει τον «Κομμωτή» το στίγμα του κινητού του-Αγώνας δρόμου και... κρυφτούλι με την Αστυνομία
Εκτεθειμένη ξανά η Αστυνομία, «απογυμνωμένη μαρτυρία» για πατέρα και φίλο-Αφέθηκαν ελεύθεροι, παραδέχθηκε ο 26χρονος
Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 31χρονος μοτοσικλετιστής μετά από τροχαίο στην Περιστερώνα
Απουσιάζει εδώ και οκτώ ημέρες από το χώρο διαμονής του στην Κακοπετριά 38χρονος
Συνελήφθη στην Κύπρο 35χρονος καταζητούμενος για υπόθεση απαγωγής στη Γερμανία