Κατάδικος αλλά έξω υπό όρους ο 26χρονος που βοήθησε «Κομμωτή»-Μιλούσαν μέσω Instagram, παραδέχθηκε αλλά...

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως σε σχέση με την απόδραση του ισοβίτη Θεόδωρου Θεοφάνους, ο οποίος από τις 26 Σεπτεμβρίου, οπότε ξέφυγε από τα χέρια δεσμοφυλάκων και αστυνομικών οι οποίοι τον μετέφεραν σε πάρτι στην οικία του, παραμένει άφαντος, γεγονός που εκθέτει όλο και περισσότερο Αστυνομία και Κεντρικές Φυλακές, οι οποίες βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο.

Η Αστυνομία είχε προχωρήσει στη σύλληψη τεσσάρων προσώπων, εκ των οποίων οι δύο, πατέρας και φίλος του ισοβίτη, αφέθηκαν ελεύθεροι από το Δικαστήριο αφού δεν υπήρχε μαρτυρία που να τους συνδέει με την απόδραση, ενώ ελεύθερος από την Αστυνομία αφέθηκε και ο πατέρας του 26χρονου που παραδέχθηκε εμπλοκή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εκτεθειμένη ξανά η Αστυνομία, «απογυμνωμένη μαρτυρία» για πατέρα και φίλο-Αφέθηκαν ελεύθεροι, παραδέχθηκε ο 26χρονος

Ο 26χρονος, μπορεί να ομολόγησε πως συνέδραμε στην απόδραση του ισοβίτη, ωστόσο οι ισχυρισμοί του δείχνουν άγνοια για το σχέδιο του «Κομμωτή», αφού ανέφερε πως ο ίδιος γνώριζε πως θα μετέβαινε στην Πάφο για να μεταφέρει ένα ξάδελφο του κατάδικου, με τον οποίο στο μεταξύ ο ύποπτος συνομιλούσε μέσω instagram που διατηρούσε στο παράνομο κινητό του που κατείχε εντός του κελιού του.

Περαιτέρω, από την μαρτυρία του επιβεβαιώνεται πως το σχέδιο του «Κομμωτή» ήταν καλά οργανωμένο και αυτό έγινε με το παράνομο κινητό που είχε στην κατοχή του, ενώ αυτό που ρίχνει και άλλο λάδι στη φωτιά, είναι πως ο 26χρονος αποφυλακίστηκε μόλις τον περασμένο Αύγουστο από το Συμβούλίο Αποφυλακίσεως και συνεπώς βρισκόταν ελεύθερος υπό συγκεκριμένους όρους.

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο ανακριτής ενώπιον Δικαστηρίου, ο 26χρονος ήταν κατάδικος μέχρι τα τέλη του περασμένου Αυγούστου και κρατείτο στην ίδια πτέρυγα με τον ισοβίτη, με τον οποίο διατηρούσαν φιλικές σχέσεις.

Σημειώνεται πως ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε ξανά ενώπιον Δικαστηρίου, πως ο ισοβίτης, με βάση μαρτυρία που εξασφαλίστηκε, έχει στην κατοχή του όπλο, ενώ φορούσε άσπρη κοντομανικη φανέλα, βερμούδα χρώματος χακί, αθλητικά άσπρα παπούτσια και γυαλιά ηλίου.

Έκανε σήμα σε οδηγό ο Κομμωτής

Σε σχέση με τον 26χρονο που παραδέχθηκε, η Αστυνομία ανέφερε πως μετά από εξετάσεις, εξασφαλίστηκε μαρτυρία, ότι αυτοκίνητο. μάρκας Mercedes, μοντέλο E200, χρώματος ασημί με μαύρα φιμέ γυαλιά, περιφερόταν μεταξύ των ωρών 11:00-11:30 εντός του χωριού Χολέτρια και συγκεκριμένα πλησίον του Δημοτικού σχολείου Χολετριών, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την κατοικία του Θεοφάνους.

Περαιτέρω εξασφαλίστηκε μαρτυρία, ότι την 28/09/24, δηλαδή δύο ημέρες μετά την απόδραση, ενώ πολίτης κατευθυνόταν με το ιδιωτικό του όχημα προς το χωριο Χολέτρια, είδε στην οδό Ελλάδος ένα πρόσωπο, το οποίο φαινόταν αναστατωμένο να βρίσκεται στην μέση του δρόμου και να της κάνει σήμα με το χέρι του για να προχωρήσει. Κατά τον χρόνο που είδε το πιο πάνω πρόσωπο, αντιλήφθηκε ότι στην αριστερή πλευρά του δρόμου ήταν σταθμευμένο ένα αυτοκίνητο μάρκας Mercedes, μοντέλο E200, χρώματος ασημί με μαύρα φιμέ γυαλιά. Επίσης είδε από το ανοικτό παράθυρο του οδηγού, ότι εντός του πιο πάνω αυτοκινήτου υπήρχαν δύο πρόσωπα στις μπροστινές θέσεις (οδηγός και συνοδηγός).

Αργότερα την ίδια ημέρα και με την δημοσίευση της φωτογραφίας του δραπέτη Θεοφάνους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο εν λόγω πολίτης τον αναγνώρισε ως το πρόσωπό που είδε κατά τον πιο πάνω χρόνο να βρίσκεται στην μέση του δρόμου και να της κάνει σήμα να προχωρήσει και ενημέρωσε σχετικά την Αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οκτώ ημέρες πριν το αίτημα για άδεια του ισοβίτη, εγκρίθηκε από Διεύθυνση με λίστα καλεσμένων 23 άτομα-Νέα στοιχεία στο φως

Θεάθηκε και από άλλο πολίτη

Περαιτέρω, εξασφαλίστηκε μαρτυρία, ότι στις 26/09/24, δηλαδή την ημέρα της απόδρασης, ενώ πολίτης κατευθυνόταν από τα Χολέτρια προς την Πάφο, είδε ένα άντρα να εισέρχεται στα πίσω καθίσματα αυτοκινήτου μάρκας Mercedes, μοντέλο 1200, χρώματος ασημί με μαύρα φιμέ γυαλιά, το οποίο βρισκόταν σταματημένο στην αριστερή άκρη του δρόμου στην οδό Ελλάδος στα Χολέτρια.

Ο άνδρας, σύμφωνα με τον μάρτυρα, φορούσε άσπρη φανέλα κοντομάνικη, γυαλιά ήλιου χρώματος καφέ και παντελόνι, πιθανόν μακρύ, χωρίς όμως να προσέξει το χρώμα του.

Αργότερα την ίδια ημέρα και με την δημοσίευση της φωτογραφίας του δραπέτη Θεοφάνους, ο εν λόγω πολίτης τον αναγνώρισε ως το πρόσωπο που είδε να εισέρχεται στα πίσω καθίσματα του πιο πάνω οχήματος.

Τι έδειξαν οι κάμερες

Με βάση τις πιο πάνω πληροφορίες που εξασφαλίστηκαν ελέγχθηκαν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης υποστατικών που βρίσκονται πλησίον της οδού που θεάθηκε το πιο πάνω όχημα να κινείται. Από την αξιολόγηση των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης, διαπιστώθηκε πως η ώρα 10:43 καταγράφεται αυτοκίνητο μάρκας Μercedes χρώματος ασημί με μαύρο φιμέ γυαλιά, του οποίου διακρίνονται τα τελευταία τρία ψηφία να τελειώνουν, να περνά από την οδό Ελλάδος στα Χολέτρια.

Αφού έγινε αναζήτηση μέσω του μηχανογραφημένου συστήματος της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι το μόνο όχημα που ταυτίζεται είναι του πατέρα του 26χρονου, ο οποίος είχε συλληφθεί και αφεθεί ελεύθερος, αφού διαπιστώθηκε πως οδηγείτο από τον γιο του.

Επιπρόσθετα, από εξετάσεις που έγιναν μέσω της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων, διαπιστώθηκε μέσω κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, ότι το όχημα στις 10:15 περνά από την σήραγγα και κατευθύνεται προς Πάφο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πιέζει ο μη εντοπισμός του ισοβίτη, προσπάθεια... απόδρασης από τις ευθύνες-Στον τοίχο Φιλιππίδης και Παπαθεοδώρου

Όσα παραδέχθηκε ο 26χρονος, ελεύθερος με parole

Ανακρινόμενος ο 26χρονος ύποπτος, ανάφερε ότι μεταξύ ενόσω ήταν κατάδικος στις Κεντρικές Φυλακές στην πτέρυγα 1Α, κατά το 2023 γνώρισε τον Θεόδωρο Θεοδώρου και άρχισαν να κάνουν παρέα με αποτέλεσμα να αναπτύξουν αρκετά καλές φιλικές σχέσεις.

Πριν από ενάμιση μήνα αποφυλακίστηκε υπό όρους (parole) από το Συμβούλιο των Φυλακών. Πριν περίπου μία βδομάδα, τον πήρε τηλέφωνο μέσω Instagram ο Θεοφάνους, και του είπε ότι «θα ερχόταν ένας ανιψιός του στα Χολέτρια με λεωφορείο και να πάει να τον πιάσει με το αυτοκίνητο του και να τον έπαιρνε εκεί που θα του έλεγε».

Του είπε επίσης, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, να περιμένει τον ανιψιό του στην στάση λεωφορείων στον κύριο δρόμο στα Χολέτρια και το λεωφορείο θα έφτανε μεταξύ των ωρών 11:00 – 13:00. Ο Θεοφάνους τον ρώτησε με ποιο αυτοκίνητα θα ερχόταν και ο ύποπτος του είτε με Mercedes χρώματος γκρίζου, του οποίο τον συμβούλεψε να μην πάει.

Μάλιστα, ο Θεοφάνους του είπε πως θα του πλήρωνε και το μεροκάματο που θα έχανε από τη δουλειά του αφού θα πήγαινε στα Χολέτρια να το εξυπηρετήσει, ενώ ο 26χρονος ισχυρίστηκε στους ανακριτές, πως τα όσα του ζήτησε ο ισοβίτης τα συζήτησε και με συγγενικό του πρόσωπο που τον συμβούλεψε να μην το κάνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έσφιξε ο κλοιός, ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής-Ώρα δύσκολων αποφάσεων Προέδρου για Παπαθεοδώρου και Φιλιππίδη

H ημέρα της απόδρασης

Ωστόσο ο ύποπτος, σύμφωνα πάντα με τα όσα ανέφερε ο ανακριτής, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου και περί η ώρα 9 και 30 πήρε το Mercedes, γκρίζου χρώματος, του πατέρα του και πήγε στα Χολέτρια, στην στάση λεωφορείου που του είπε ο Θεοφάνους. Επειδή έφτασε εκεί κατά τις 10 και 40 αποφάσισε να οδηγήσει μέσα στο χωριό μέχρι να τον πάρει τηλέφωνο ο Θεοφάνους, ο οποίος τον κάλεσε ξανά μέσω Instagram και του είπε ότι ανιψιός του θα έφτανε εκεί σε 15 με 20 λεπτά.

Περί η ώρα 11 και 40 καθώς ο 26χρονος βρισκόταν μόνος του στο αυτοκίνητο, είδε τον Θεοφάνους να κατευθύνεται πεζός προς το αυτοκίνητο και στη συνέχεια να ανοίγει την πόρτα του συνοδηγού, να μπαίνει μέσα και να του λέει ‘’φύε, φύε’’.

Ο Θεοφάνους κρατούσε μία μαύρη σακούλα και μία τσάντα πλάτης. Ξεκίνησε το αυτοκίνητο ακολουθώντας πορεία που του υποδείκνυε Θεοφάνους, ο οποίος σε κάποια στιγμή σηκώθηκε από την θέση του συνοδηγού και κάθισε στα πίσω καθίσματα.

Στην συνέχεια και αφού εισήλθαν στον αυτοκινητόδρομο Πάφου - Λεμεσού, ο Θεοφάνους του είπε να τον αφήσει μετά την έξοδο του Ύψωνα κοντά στις αποθήκες της DHL.

Ο ύποπτος ανάφερε ότι δεν είδε προς τα που κατευθύνθηκε ο Θεοφάνους και πως δεν γνωρίζει κάτι περαιτέρω, ωστόσο τα όσα ισχυρίζεται θα διερευνηθούν, ενώ το κινητό του, με το οποίο συνομιλούσε με τον ισοβίτη, θα σταλεί για εξετάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στις ελεύθερες περιοχές δείχνει τον «Κομμωτή» το στίγμα του κινητού του-Αγώνας δρόμου και... κρυφτούλι με την Αστυνομία

Δειτε Επισης

Βλάβη σε πλυντήριο προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στο Φρέναρος-Εξήλθαν έγκαιρα οι ένοικοι
Νεκρός κάτω από το όχημα του εντοπίστηκε 58χρονος στη Λεμεσό-Ατύχημα δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις
Κατάδικος αλλά έξω υπό όρους ο 26χρονος που βοήθησε «Κομμωτή»-Μιλούσαν μέσω Instagram, παραδέχθηκε αλλά...
Εκτεθειμένη ξανά η Αστυνομία, «απογυμνωμένη μαρτυρία» για πατέρα και φίλο-Αφέθηκαν ελεύθεροι, παραδέχθηκε ο 26χρονος
Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 31χρονος μοτοσικλετιστής μετά από τροχαίο στην Περιστερώνα
Απουσιάζει εδώ και οκτώ ημέρες από το χώρο διαμονής του στην Κακοπετριά 38χρονος
Συνελήφθη στην Κύπρο 35χρονος καταζητούμενος για υπόθεση απαγωγής στη Γερμανία
Πυροβολισμοί κατά καφενείου στην Πάφο-ψάχνουν κίνητρο και δράστη οι Αρχές
Ξεκαθαρίζει το σκηνικό για εθελοντική κατάταξη-Tα κίνητρα που θα προωθήσει το Υπουργείο Άμυνας
Το αίσθημα ασφάλειας που έγινε ανέκδοτο και η κοινωνία που γελά για να μην κλαίει