Εκτεθειμένη ξανά η Αστυνομία, «απογυμνωμένη μαρτυρία» για πατέρα και φίλο-Αφέθηκαν ελεύθεροι, παραδέχθηκε ο 26χρονος

Αδειάζει η κλεψύδρα των Αρχών σε σχέση με την απόδραση του Θεόδωρου Θεοφάνους, αφού όσο περνάει ο χρόνος τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να έχει καταφέρει να διαφύγει στα κατεχόμενα, όπως ήταν και το σχέδιο του προκειμένου να φτάσει στην Κολομβία με ενδιάμεσο σταθμό την Κωνσταντινούπολη, γεγονός που πιέζει ακόμη περισσότερο την Αστυνομία και τις Κεντρικές Φυλακές, οι οποίες παραμένουν άκρως εκτεθειμένες και οι ευθύνες είναι βαριές. Και αυτό διότι, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη πως πρόκειται για ένα πρόσωπο που διέπραξε ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα που συγκλόνισαν την Κύπρο, ενώ είναι η πρώτη απόδραση ισοβίτη που καταγράφεται μετά την Αλ Καπόνε εποχή, το 2008, και μάλιστα ο τρόπος με τον οποίο ξέφυγε ο «Κομμωτής», γελοιοποιεί τα δύο Τμήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οκτώ ημέρες πριν το αίτημα για άδεια του ισοβίτη, εγκρίθηκε από Διεύθυνση με λίστα καλεσμένων 23 άτομα-Νέα στοιχεία στο φως

Μετά την σύλληψη του πατέρα και ενός Σύρου φίλου του ισοβίτη, πρώην κατάδικος, οι οποίοι ωστόσο αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων, πατέρα και γιου. Ωστόσο, ο πρώτος, 51 ετών, αφέθηκε ελεύθερος αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος του, ενώ ο 26χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, το οποίο εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης του.

Όπως ακούστηκε ενώπιον Δικαστηρίου, ο 26χρονος ομολόγησε κατά την ανάκριση πως βοήθησε στην απόδραση του «Κομμωτή», αφού παραδέχθηκε πως τον παρέλαβε από συγκεκριμένο σημείο και τον μετέφερε με το όχημα του εκτός της κοινότητας, το οποίο καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας, εξού και η Αστυνομία οδηγήθηκε στα ίχνη του.

Την ίδια ώρα, οι ενστάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του πατέρα και του Σύρου και η αντεπίθεση στην Αστυνομία πως σε βάρος τους δεν υπάρχουν στοιχεία που να δικαιολογούν την κράτηση τους, έπιασαν τόπο, αφού το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Αστυνομίας για κράτηση τους.

Οι δικηγόροι που τους εκπροσωπούσαν, Αλέξανδρος Αλεξάνδρου και Χλόη Κωνσταντίνου, έφεραν ένσταση και στάθηκαν στις αντικρουόμενες πληροφορίες της Αστυνομίας. Και αυτό διότι, από την μια πληροφοριοδότης, τον οποίο έκριναν αξιόπιστο, έκανε λόγω για σχέδιο διαφυγής μέσω κατεχομένων με προορισμό την Κολομβία και από την άλλη, άλλος πληροφοριοδότης, επίσης που χαρακτηρίστηκε αξιόπιστος, ανέφερε πως κατασκευάστηκε κρύπτη στην οικία του, όπου θα κρυβόταν για ένα δύο μέρες, χωρίς όμως αυτή να εντοπιστεί.

Σημειώνεται πως ο Σύρος, παρουσίασε άλλοθι και παρέπεμψε στις διακινήσεις του κατά τον ουσιώδη χρόνο, ενώ η δικηγόρος του, κ. Κωνσταντίνου, υπέδειξε πως δεν υπάρχει μαρτυρία πως που σχετίζεται με τον ισοβίτη. Από την άλλη, ο κ. Αλεξάνδρου, τόνισε στο Δικαστήριο πως η Αστυνομία επικαλείται την κρύπτη, χωρίς όμως να εντοπιστεί από τις έρευνες, ενώ έκανε λόγω για αλλότρια κίνητρα πίσω από την σύλληψη του πατέρα του «Κομμωτή».

Το Δικαστήριο στην απόφαση του, χαρακτήρισε τις μαρτυρίες της Αστυνομίας «απογυμνωμένες», λέγοντας περαιτέρω πως με βάση τα όσα παρουσιάστηκαν από την πλευρά της, δεν δημιουργούν εύλογη υπόνοια σύνδεσης των υπόπτων με την απόδραση του ισοβίτη.

Με βάση τις εξελίξεις, αυτή τη στιγμή παραμένει υπό κράτηση μόνο ο 26χρονος, αφού οι άλλοι τρεις που συνελήφθησαν αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έσφιξε ο κλοιός, ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής-Ώρα δύσκολων αποφάσεων Προέδρου για Παπαθεοδώρου και Φιλιππίδη

Δειτε Επισης

Κατάδικος αλλά έξω υπό όρους ο 26χρονος που βοήθησε «Κομμωτή»-Μιλούσαν μέσω Instagram, παραδέχθηκε αλλά...
Στις ελεύθερες περιοχές δείχνει τον «Κομμωτή» το στίγμα του κινητού του-Αγώνας δρόμου και... κρυφτούλι με την Αστυνομία
Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 31χρονος μοτοσικλετιστής μετά από τροχαίο στην Περιστερώνα
Απουσιάζει εδώ και οκτώ ημέρες από το χώρο διαμονής του στην Κακοπετριά 38χρονος
Συνελήφθη στην Κύπρο 35χρονος καταζητούμενος για υπόθεση απαγωγής στη Γερμανία
Πυροβολισμοί κατά καφενείου στην Πάφο-ψάχνουν κίνητρο και δράστη οι Αρχές
Ξεκαθαρίζει το σκηνικό για εθελοντική κατάταξη-Tα κίνητρα που θα προωθήσει το Υπουργείο Άμυνας
Το αίσθημα ασφάλειας που έγινε ανέκδοτο και η κοινωνία που γελά για να μην κλαίει
Λειτουργεί εντός Οκτωβρίου το σχολείο για παραβατικούς μαθητές-Δεν πτοείται από τις φωνές το ΥΠΑΝ
Τελευταίο επεισόδιο για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη-Αναμένονται νέα μετά τη συνάντηση ΓΓ-Τατάρ