Άλλες δύο συλλήψεις για την απόδραση του «Κομμωτή»-Αρνούνται εμπλοκή ο πατέρας και ο φίλος του

Την ώρα που οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη για εντοπισμό του ισοβίτη, Θεόδωρου Θεοφάνους, ο οποίος απέδρασε και εξέθεσε ανεπανόρθωτα Κεντρικές Φυλακές και Αστυνομία, το ΤΑΕ Πάφου προχώρησε σε άλλες δύο συλλήψεις, με τον συνολικό αριθμό υπόπτων να ανέρχεται στους τέσσερις.

Μετά την σύλληψη του πατέρα και του φίλου του «κομμωτή», που τους καταλογίζεται συνέργεια στο σχέδιο απόδρασης, η Αστυνομία προχώρησε σε άλλες δύο συλλήψεις.

Πρόκειται για δύο πρόσωπα ηλικίας 51 και 26 ετών, πατέρα και γιο από τη Λεμεσό οι οποίοι κατηγορούνται για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παροχής συνδρομής για διαφυγή προσώπου που τελεί υπό νόμιμη κράτηση και άλλα αδικήματα.

Όπως αναφέρθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου από τον εξεταστή της υπόθεσης Ανδρόνικο Τσαππή την Πέμπτη, γύρω στις 08:00 ο Δώρος Θεοφάνους, ο οποίος τελεί υπό νόμιμη κράτηση στις κεντρικές φυλακές αφού στις 31 Οκτωβρίου, 2012 καταδικάστηκε από Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου σε φυλάκιση δια βίου για το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης και σε φυλάκιση 35 ετών για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας αδικήματα που διαπράχτηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 11-12 Δεκεμβρίου, 2011 στην επαρχία Πάφου, παραλήφθηκε από τις Κεντρικές Φυλακές από δεσμοφύλακες του Τμήματος Φυλακών με την συνοδεία μελών της ΜΜΑΔ μεταφέρθηκε στην πατρική του κατοικία στα Χολέτρια για προγραμματισμένη επίσκεψη σε συγγενικά του πρόσωπα.

Ο εξεταστής της υπόθεσης σημείωσε επίσης ότι στις 18 Σεπτεμβρίου, 2024 ο Θεοφάνους είχε υποβάλει αίτημα για άδεια και δήλωσε κατάλογο με 23 πρόσωπα τα οποία θα παρευρίσκονταν στον χώρο κατά την επίσκεψη, αίτηση η οποία εγκρίθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οκτώ ημέρες πριν το αίτημα για άδεια του ισοβίτη, εγκρίθηκε από Διεύθυνση με λίστα καλεσμένων 23 άτομα-Νέα στοιχεία στο φως

Ακολούθως στις 11:00 της Πέμπτης ο 42χρονος ισοβίτης μεταφέρθηκε στην πατρική του κατοικία όπου αφέθηκε, υπό την εποπτεία των δεσμοφυλάκων και μελών της ΜΜΑΔ, να έρθει σε επαφή με τα συγγενικά του πρόσωπα τα οποία βρίσκονταν στην κατοικία, μεταξύ αυτών και ο 68χρονος πατέρας του, ενώ ο ισοβίτης δεν έφερε χειροπέδες ή οτιδήποτε άλλο που να περιορίζει τις κινήσεις του.

Στην συνέχεια και γύρω στις 12:05, είπε ο εξεταστής της υπόθεσης, ο 42χρονς ισοβίτης διέλαθε της προσοχής των πιο πάνω μελών οι οποίοι τον αναζήτησαν εντός και εκτός της οικίας, χωρίς να τον εντοπίσουν και διαπίστωσαν ότι αυτός τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Εναντίον του 42χρονου δραπέτη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για το αδίκημα της απόδρασης προσώπου που τελεί υπό κράτηση.

Ο εξεταστής της υπόθεσης Ανδρονίκου Τσαππής σημείωσε επίσης πως την Πέμπτη λήφθηκε πληροφορία, η οποία είναι δεόντως καταχωρημένη στα αστυνομικά μητρώα, από πρόσωπο που κρίνεται αξιόπιστο αφού στο παρελθόν συνεργάστηκε ξανά με την Αστυνομία, με θετικά αποτελέσματα, ότι η απόδραση του 42χρονου ήταν προσχεδιασμένη από τον 68χρονο πατέρα του από καιρό. Σύμφωνα με την πληροφορία ο 68χρονος κατασκεύασε κρύπτη εντός της κατοικίας του στα Χολέτρια για να παραμείνει ο γιός του εντός αυτής 1- 2 ημέρες  μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση και μετά αυτός να καταφέρει να απομακρυνθεί από την πιο πάνω οικία. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ο 42χρονος οπλοφορεί και πως δεν πρόκειται να παραδοθεί εύκολα στις αρχές, πρόσθεσε ο κ. Τσαππής.    

Ο πληροφοριοδότης ανέφερε ακόμη στην Αστυνομία ότι στόχος του 42χρονου είναι να μεταβεί στα κατεχόμενα με την βοήθεια του 1ου και του 2ου υπόπτου από όπου θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη και μετά στην Κολομβία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πιέζει ο μη εντοπισμός του ισοβίτη, προσπάθεια... απόδρασης από τις ευθύνες-Στον τοίχο Φιλιππίδης και Παπαθεοδώρου

Η σύλληψη των δύο υπόπτων έγινε χτες στις 18:20 και 19:20 αντίστοιχα.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο από τον εξεταστή της υπόθεσης ανακρινόμενος ο πρώτος ύποπτος, ο 68χρονος αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στην παρούσα υπόθεση και ότι κατά την προγραμματισμένη επίσκεψη του γιού του στην κατοικία του τον επισκέφτηκαν και διάφορα άλλα συγγενικά πρόσωπα.

Ανακρινόμενος ο δεύτερος ύποπτος ο 43χρονος ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για την παρούσα υπόθεση, δεν έχει καμία σχέση είναι οικοδόμος και πως τον δραπέτη τον γνωρίζει από τις Κεντρικές Φυλακές ως κατάδικος που ήταν, και ότι η τελευταία φορά που ήρθε στην Πάφο ήταν στις 25 Σεπτεμβρίου για να δει μια φίλη του.  Ανέφερε επίσης ότι δεν βρέθηκαν ποτέ με τον 42χρονο, ούτε μίλησε μαζί του στο τηλέφωνο, ούτε βρέθηκαν ποτέ έξω από την φυλακή. Ακόμη ανέφερε ότι στις 26 Σεπτεμβρίου ο ίδιος δεν ήταν στην Πάφο και ανέφερε τους τόπους στους οποίους μετέβηκε από τις 10:20 το πρωί της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, είπε ότι επισκέφθηκ περίτπερο στην Ευρύχου, πρατήριο βενζίνης της Star Oil στην Ευρύχου, ακολούθως μετέβηκε στον Κόρνο και στις 13:00 πήγε στο σπίτι του στην Κοράκου, όπου έμεινε μέχρι τις 17:30 το απόγευμα. Ακολούθως πήγε στον κοινοτάρχη του χωριού και μετά επέστρεψε σπίτι του μέχρι την σύλληψη του.

Ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε στο Δικαστήριο ότι οι εξετάσεις της Αστυνομίας βρίσκονται στο αρχικό τους στάδιο και πως πρόκειται για σοβαρά αδικήματα. Πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής λήφθηκαν 29 καταθέσεις, έγιναν 14 έρευνες και για την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου αναμένεται να ληφθούν ακόμη 51 περίπου καταθέσεις από το οικογενειακό εργασιακό περιβάλλον των υπόπτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποκαλύψεων συνέχεια για την απόδραση «Κομμωτή»-Οπλισμένος και με σχέδιο διαφυγής στη Λατινική Αμερική

Ανέφερε ότι καταθέσεις θα ληφθούν και από πρόσωπα που δήλωσε ο 42χρονος ισοβίτης και παρέστησαν στο οικογενειακό τραπέζι, Ακόμη, είπε, θα γίνουν εξετάσεις στην κοινότητα Χολετριών, σε γειτονικές κοινότητες για εντοπισμό και επιθεώρηση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης, ενώ θα διερευνηθούν οι ισχυρισμοί του δεύτερου υπόπτου σχετικά με τα όσα ανέφερε γραπτώς. 

Σύμφωνα με τον ίδιο θα ληφθούν καταθέσεις από μεγάλο αριθμό κρατουμένων των κεντρικών φυλακών, οι οποίοι βρίσκονται στην ίδια πτέρυγα με τον 42χρονο.  Πρόσθεσε επίσης πως θα γίνουν εξετάσεις μέσω της Δικοινοτικής Επιτροπής κατά πόσο ο δραπέτης ή οι ύποπτοι μετέβησαν στις κατεχόμενες περιοχές.

Η Αστυνομία αιτήθηκε την 8ήμερη προσωποκράτηση των υπόπτων, ωστόσο το Δικαστήριο ανέφερε πως αφού εξετάσει ότι έχει ενώπιον του θα αποφασίσει στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου.

Στην αντεπίθεση οι συνήγοροι

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 68χρονου Αλέξανδρος Αλεξάνδρου ανέφερε πως ο πληροφοριοδότης της Αστυνομίας διαψεύδεται από τις καταθέσεις των αστυνομικών και δεσμοφυλάκων. Σχετικά με την κρύπτη ο κ. Αλεξάνδρου ανέφερε στο Δικαστήριο πως μετά από έρευνες της Αστυνομίας δεν εντόπισε κρύπτη, ωστόσο ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε πως η Αστυνομία διερευνά στην υπόθεση την συμμετοχή του πατέρα του ισοβίτη στην απόδραση του.

Ο  δικηγόρος διερωτήθηκε επίσης γιατί ο πληροφοριοδότης δεν έδωσε την πληροφορία του πιο έγκαιρα στην Αστυνομία εφόσον η απόδραση του 42χρονου σχεδιάστηκε από καιρό.  Ο κ. Αλεξάνδρου έθεσε επίσης το ερώτημα ποιες ενέργειες έκαναν οι δύο ύποπτοι για να βοηθήσουν τον 42χρονο ισοβίτη να αποδράσει.

Κάλεσε την Αστυνομία με επιτελεί το έργο της με το Νόμο και όχι να στερεί την ελευθερία συγκεκριμένου ατόμου υποβάλλοντας πως τα κίνητρα τους είναι αλλότρια.

Από την πλευρά του ο εξεταστής της Αστυνομίας ανέφερε πως δεν είναι αλλότρια τα κίνητρα της Αστυνομίας και ότι απλά η Αστυνομία επιτελεί το έργο της. 

Η συνήγορος υπεράσπισης του 43χρονου Χλόη Κωνσταντίνου ρώτησε τον κ. Τσαππή για το ποια σχέση έχουν ο πελάτης της με τον 68χρονο, με τον εξεταστή της υπόθεσης να αναφέρει, ότι υπάρχει σχέση στη βάση πληροφορίας. Επιπρόσθετα η κ. Κωνσταντίνου ζήτησε να εξεταστεί κατά πόσο ο πελάτης της όπως ισχυρίζεται βρισκόταν στην Ευρύχου αναφέροντας παράλληλα πως δεν υπάρχει καμία μαρτυρία που να σχετίζει τον ισοβίτη με τον πελάτη της.  

Ο Δικαστής αναμένεται αύριο στις 10:ΟΟ το πρωί να ανακοινώσει την απόφαση του και διέταξε όπως δοθούν όλες οι διευκολύνσεις στον 68χρονο που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. 

Σημειώνεται πως για την υπόθεση της απόδρασης του ισοβίτη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα τρεις δεσμοφύλακες και τρία μέλη της ΜΜΑΔ ενώ έχει ζητηθεί από την ΕΔΥ όπως τεθεί σε διαθεσιμότητα ακόμα ένας δεσμοφύλακας για να διαπιστωθούν οι συνθήκες γύρω από την απόδραση και κατά πόσο έχουν οποιαδήποτε σχέση.

Στο μεταξύ οι έρευνες για εντοπισμό του 42χρονου συνεχίζονται και σήμερα με εντατικούς ρυθμούς με τη συνδρομή μεγάλης δύναμης της Αστυνομίας και τη συμμετοχή ελικοπτέρου, σκύλων και drones.

Το 2011 το Μόνιμο Κακουργιοδικείο είχε επιβάλει στον Θεοφάνους ποινή δια βίου φυλάκισης για τον εκ προμελέτης φόνο της συντρόφου του Γιούλιας Οπόροκ, 24 ετών, και 35 χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας για το φόνο της 3χρονης κόρης της Βικτώριας, ποινές οι οποίες είναι συνεχόμενες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ανατράπηκε βάρκα με δύο επιβαίνοντες στην περιοχή του Μαζωτού
Ξέσπασε φωτιά σε όχημα ενώ βρισκόταν σταθμευμένο-Έτρεχε και πάλι η Πυροσβεστική
Άλλες δύο συλλήψεις για την απόδραση του «Κομμωτή»-Αρνούνται εμπλοκή ο πατέρας και ο φίλος του
Έτρεχε να προλάβει τα χειρότερα η Πυροσβεστική-Δύο πυρκαγιές σε οικίες μέσα σε 20 λεπτά
Στην εντατική 89χρονος πεζός-Παρασύρθηκε από όχημα στο Στρόβολο
Στο Νοσοκομείο δύο οδηγοί μετά από τροχαίο ατύχημα
Οκτώ ημέρες πριν το αίτημα για άδεια του ισοβίτη, εγκρίθηκε από Διεύθυνση με λίστα καλεσμένων 23 άτομα-Νέα στοιχεία στο φως
Πάνω από 220 κιλά τροφίμων κατασχέθηκαν στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου (pics)
Πιέζει ο μη εντοπισμός του ισοβίτη, προσπάθεια... απόδρασης από τις ευθύνες-Στον τοίχο Φιλιππίδης και Παπαθεοδώρου
Υποβλήθηκε παράπονο στον Γενικό Εισαγγελέα για μη δίκαιη δίκη Αικούτ-«Διέρρευσαν οι θέσεις της υπεράσπισης»