«Ήταν ένα κλασικό, κυπριακό, οικογενειακό τραπέζι, με σούβλες, μπίρες και όλοι μια παρέα...»

Σε διάφορες υποθέσεις, πολλές φορές, η Αστυνομία ψάχνει τις συνθήκες που συνέβη ένα γεγονός, ώστε να έχει πλήρη εικόνα και να στήσει το παζλ του χρονικού. Μπορεί η απόδραση του ισοβίτη από την οικία του στην Πάφο, όπου είχε μεταφερθεί μετά από έγκριση άδειας από την Διεύθυνση των Φυλακών, να είναι βαρύνουσας σημασίας και να φέρνει τα πάνω κάτω, ωστόσο σε ό,τι αφορά το μέτωπο των ερευνών, τα πράγματα είναι εύκολα.

Και αυτό διότι, ο ισοβίτης δεν χρειάστηκε εξειδικευμένο και διερευνημένο σχέδιο απόδρασης, τύπου prisson break, αντιθέτως τα πράγματα για αυτόν, ήταν πάρα πολύ εύκολα. Τι έκανε ο ισοβίτης; Αφού μεταφέρθηκε ξανά και ξανά στην οικία του, χαρτογράφησε τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται και εντόπισε τα κενά σημεία και πώς θα καταφέρει να ξεφύγει από τα χέρια των δεσμοφυλάκων και των ΜΜΑΔιτών.

Δεν χρειάστηκε ούτε να προτάξει όπλα ή άλλα επιθετικά όργανα, ούτε να χρησιμοποιήσει βία, ούτε τίποτα από αυτά που βλέπουμε στις ταινίες. Επιστράτευσε... σούβλα και μπύρες! Τόσο απλά.

Υπέβαλε αίτημα στην Διεύθυνση των Φυλακών στις 18 Σεπτεμβρίου, ώστε να μεταφερθεί στην οικία του. Ο αναπληρωτής Διευθυντής, Χάρης Φιλιππίδης, και η ανώτερη λειτουργός, Μαρία Σιαλή, που ακολουθεί της θέσης του, ενέκριναν το αίτημα του. Μάλιστα, ενέκριναν και την λίστα καλεσμένων του, η οποία ήταν 23 άτομα. Τώρα γιατί τον μετέφερναν κάθε τρεις μήνες, γιατί ενέκριναν την αίτηση του για να πάει στο πάρτι, γιατί συμφώνησαν με την λίστα των καλεσμένων και ποιοι έλεγχοι έγιναν (προφανώς κανένας), αυτά είναι λεπτομέρειες. Η ουσία στρέφεται στον σχέδιο του.

Τι έκανε λοιπόν ο ισοβίτης; Με βάση τα όσα προκύπτουν από τις έρευνες, απλά διοργάνωσε ένα πάρτι στο σπίτι του, με τους οικοδεσπότες να τηρούν τις παραδόσεις και να σερβίρουν τους ξένους, που στην προκειμένη ήταν οι δεσμοφύλακες και οι αστυνομικοί.

Όπως μας ανέφερε πρόσωπο που έχει εμπλοκή στις έρευνες, «ήταν ένα κλασικό, κυπριακό, οικογενειακό τραπέζι, με σούβλες και μπίρες». Όλοι έγιναν έναν γύρω από το τραπέζι και τα κάρβουνα και όλα πήγαιναν περίφημα.

Σε κάποια στιγμή, σύμφωνα με την ίδια αξιόπιστη πηγή, ο ισοβίτης ζήτησε να πάει στην αποθήκη για να παραλάβει μπίρες. Τον συνόδευσε μέλος και επέστρεψαν στην διασκέδαση. Μετά όμως, ζήτησε εκ νέου να μεταβεί στην αποθήκη. Μα και αυτός, κάθε τρεις και λίγο θα ενοχλεί τα μέλη για να πάει να πάρει μπίρες; Έτσι, την δεύτερη φορά, τον άφησαν να πάει μόνος του. Πέρασαν δύο τρία λεπτά, αλλά ο ισοβίτης δεν επέστρεψε. Τον έψαξαν από εδώ, τον έψαξαν από εκεί, οι μπίρες υπήρχαν, αλλά ο ισοβίτης όχι.

Και κάπως έτσι, το πάρτι είχε τραγική κατάληξη. Όχι για τον ισοβίτη, για τις Φυλακές και την Αστυνομία.

Δειτε Επισης

Η διαχρονική υποτίμηση των εγκλημάτων κατά των γυναικών από την Αστυνομία
Τους έφυγε ο κομμωτής και ασχολούνται με τρίχες
Ο… Παττακός στην κυπριακή Βουλή
Ο Τρυφωνίδης σε ρόλο αστυνομικού
Καμία τρύπα δεν είναι πιο μεγάλη από την τρύπα της ασφάλειας σε ένα κράτος
Ο Μαυρίδης θέλει να βάλει πρόστιμο στους βουλευτές που αργούν
Το μόνο που έπρεπε να δηλώσει ο Αρχηγός είναι την παραίτησή του
To αδίκημα της... καταπιεστικής συμπεριφοράς Λοϊζίδη σε Αρχηγό και ο αλά καρτ ζήλος για τις πειθαρχικές
Δεν μπορούν να βρουν αντικαταστάτη της Στέλλας Κυριακίδου στις Βρυξέλλες
Ησαΐας καλεί Ανδριάνα;