Ζήτησε στήριξη από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας ο Ερτουγρούλογλου

Με τον ΓΓ του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Asad Majeed Khan συναντήθηκε στην έδρα του ΟΗΕ ο «υπέξ», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου στον οποίο ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις στη βάση της ομοσπονδίας τελείωσαν το 2017 και στη βάση αυτή η τ/κ πλευρά έχει προβάλει το όραμα των δύο κρατών για μια λύση στη βάση της κυριαρχικής ισότητας και του ίσου διεθνούς καθεστώτος.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ανακοίνωση του «υπεξ» προσθέτει ότι οι υφιστάμενες πραγματικότητες πρέπει να γίνουν αποδεκτές από τη διεθνή κοινότητα προκειμένου να διατηρηθεί η σταθερότητα και η ηρεμία στο νησί. Αναμένουν, είπε, από χώρες μέλη του Οργανισμού να ηγηθούν της έκκλησης του Τούρκου Προέδρου για αναγνώριση του ψευδοκράτους και την εγκαθίδρυση των διπλωματικών, πολιτικών και οικονομικών σχέσεων με αυτό.

Ο κ. Ερτουγρούλογλου είπε ότι το ψευδοκράτος, από τότε που έγινε μέλος στον οργανισμό παραμένει προσηλωμένο στους στόχους και το όραμα της οργάνωσης και θα συνεισφέρει στο έργο του.

Ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου είχε επίσης συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών της Μπουρκίνα Φάσο Karamako Jean-Marie Traoré και τον Υπουργό Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν Ceyhun Bayramov στην έδρα του ΟΗΕ.

Με τον κ. Traoré συζήτησε το Κυπριακό αλλά και για τους πολίτες της Μπουρκίνα Φάσο που σπουδάζουν σε «πανεπιστήμια» και δήλωσε ότι «εκτός από την ενίσχυση των υφιστάμενων σχέσεων στον τομέα της εκπαίδευσης, η ανάπτυξη άλλων διμερών σχέσεων θα ωφελήσει επίσης τις δύο χώρες».

Στον κ. Bayramov είπε ότι η «διακοινοβουλευτική ομάδα φιλίας» Αζερμπαϊτζάν – ψευδοκράτους έχει επιταχύνει την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ «των δύο φίλων χωρών» και υποστήριξε ότι το ψευδοκράτος είναι σημαντικό κομμάτι του τουρκικού κόσμου στην Ανατολική Μεσόγειο και ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση τις περιφερειακές συγκοινωνιακές συνδέσεις και την οικονομική ανάπτυξη.

Προσπαθούν, συνέχισε, να ξεπεράσουν την «άδικη απομόνωση και τα εμπάργκο» σε πολιτικούς, οικονομικούς και πολλούς άλλους τομείς και χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική την στήριξη από την Τουρκία σε αυτό και την βοήθεια από το Αζερμπαϊτζάν, ειδικά στο πλαίσιο του ΟΤΚ.

Περιμένουν, είπε, ότι κι άλλες χώρες του ΟΤΚ θα κάνουν τα βήματα που έχει κάνει το Μπακού έναντι του ψευδοκράτους και εξέφρασε ικανοποίηση που «θεσμοί» του ψευδοκράτους προσκαλούνταν τακτικά σε συναντήσεις στο Αζερμπαϊτζάν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνάντηση Ραουνά-Αριστοτέλους με επίκεντρο την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ
Έντονες αντιδράσεις στα κατεχόμενα μετά την ομιλία Ερντογάν
Παραθέτει γεύμα ο ΠτΔ τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας
Ζήτησε στήριξη από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας ο Ερτουγρούλογλου
Η Αστυνομία είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που δεν χρειάζεται ο Νίκος Χριστοδουλίδης
Επαφές με επίκεντρο το Κυπριακό είχε ο Γκιουνές Ονάρ στη Νέα Υόρκη
Τριμερή συνεργασία και περιφερειακές εξελίξεις συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Κύπρου-Ιορδανίας-Ελλάδας
Το Πεκίνο καταργεί τη βίζα για Κύπριους ταξιδιώτες-Ενημερώθηκε ο ΠτΔ από Κινέζο ΥΠΕΞ
Αντίδραση Τατάρ στην ομιλία ΠτΔ-«Τίποτα δεν είναι στατικό στην Κύπρο»
Τη στήριξη στο έργο «Αφροδίτη» επαναβεβαίωσαν ΠτΔ και Chevron