Κόμπος οι έρευνες στις Κεντρικές για «Κομμωτή»-Δεν βρήκαν το κινητό του, άγνοια από συκγρατούμενους του

Στην πρίζα συνεχίζει να βρίσκεται Αστυνομία και Κεντρικές Φυλακές, σε σχέση με την απόδραση του ισοβίτη Θεόδωρου Θεoφάνους, τον οποίον μετέφεραν φρουρούμενο σε... πάρτι στην οικία του, κατά το οποίο κατάφερε να αποδράσει, αφού δεσμοφύλακες και ΜΜΑΔίτες ήταν απασχολημένοι με τις... σούβλες και τις μπίρες.

ΔΙΑΒΣΤΕ ΕΔΩ:Οκτώ ημέρες πριν το αίτημα για άδεια του ισοβίτη, εγκρίθηκε από Διεύθυνση με λίστα καλεσμένων 23 άτομα-Νέα στοιχεία στο φως

Από το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου, οπότε ο ισοβίτης μετέβη ασυνόδευτος στην αποθήκη για να πάρει μπίρα, χωρίς βέβαια να επιστρέψει, η Αστυνομία ψάχνει τα ίχνη του, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει κατορθωτός ο εντοπισμός του, γεγονός που αυξάνει ακόμη περισσότερη πίεση στους επικεφαλής των δύο Τμημάτων που είχαν εμπλοκή, οι οποίοι βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο. Και αυτό διότι, πέραν των ευθυνών που τους καταλογίζονται, εξαιτίας της κακής αξιολόγησης κινδύνου και της ανεπάρκειας τους, ένα πρόσωπο που καταδικάστηκε για ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα που διαπράχθηκαν ποτέ στην Κύπρο, κυκλοφορεί ελεύθερος αλλά και οπλισμένος, όπως ανέφερε η ίδια η Αστυνομία ενώπιον Δικαστηρίου.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο ισοβίτης οργάνωνε εδώ και καιρό την απόδραση του, αφού είχε χαρτογραφήσει τα μέτρα που λαμβάνονταν και τα κενά σημεία κατά τις μεταφορές του, οι οποίες φαίνεται να ήταν αυξημένες, γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα. Ωστόσο, το τελευταίο του αίτημα ήταν στις 18 Σεπτεμβρίου, με την Επιτροπή Κατάταξης, στην οποία συμμετέχει ο ίδιος ο αναπληρωτής Διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών, Χάρης Φιλιππίδης, και η Ανώτερη λειτουργός, Μαρία Σιαλή, που θεωρείται δεύτερη σε τάξη, να ανάβει το πράσινο φως για την μετάβαση του στην πατρική του οικία, εγκρίνοντας μάλιστα (!) και την λίστα των καλεσμένων του, η οποία περιλάμβανε 23 πρόσωπα.

Για τους ανακριτές της υπόθεσης, οι οποίοι μέχρι στιγμής έχουν προχωρήσει σε τέσσερις συλλήψεις, θεωρείται δεδομένο πως ο «Κομμωτής» είχε στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο και σχεδίαζε την απόδραση του μέσα από το κελί. Και όλα αυτά, την ίδια ώρα που εδώ και αρκετό καιρό, πολυδιαφημίζονται τα αυξημένα μέτρα και οι έλεγχοι στις Κεντρικές, με τους αρμόδιους να θεωρούσαν επιτυχία τον εντοπισμό κινητών και ναρκωτικών σε καθημερινή βάση, χωρίς ταυτόχρονα να προβληματίζονται για τον εκτροχιασμό της κατάστασης, αφού σύμφωνα με τους εκ των έσω, το Σωφρονιστικό Ίδρυμα βγήκε εκτός ελέγχου. Προς αυτή την κατεύθυνση, είναι ενδεικτικές οι υποθέσεις που απασχόλησαν τις Αρχές και καταχωρήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, τα περιστατικά βίας και πολλά άλλα που άπτονται των συνθηκών αλλά και συμπεριφορών, δεδομένα που παρουσιάστηκαν όταν ο έλεγχος των Φυλακών πέρασε στα χέρια της Αστυνομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: H πρώτη απόδραση ισοβίτη μετά την... Αλ Καπόνε εποχή-Είχαν παραιτηθεί Αρχηγός, Διευθυντής Φυλακών και Υπουργός

Μετά την απόδραση του ισοβίτη διενεργήθηκαν έρευνες στο κελί του, ενώ νέες έρευνες διενεργήθηκαν και χθες από την Αστυνομία, η οποία έκανε φύλλο και φτερό το δωμάτιο του, στο οποίο διέμενε μόνος του, ώστε να εντοπιστούν στοιχεία ή το κινητό του ισοβίτη, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο βρέθηκαν οι καλεσμένοι στο πάρτι, η λίστα επισκεπτών του ισοβίτη και οι επικοινωνίες του από τα τηλέφωνα των Φυλακών, οι συνομιλίες των οποίων καταγράφονται, ενώ το ΤΑΕ Πάφου, προχώρησε αρχικά στη σύλληψη του πατέρα και ενός πρώην κατάδικου, φίλου του «Κομμωτή», στους οποίους αποδίδεται ρόλος συνεργού. Από την μία στον πατέρα καταλογίζεται πως βοήθησε το γιο του και γνώριζε τα σχέδια του, προσπαθώντας μάλιστα να εξασφαλίσει και χρήματα, ενώ από την άλλη ο Σύρος φέρεται - κατά την εκδοχή της Αστυνομίας - να συνέδραμε στην διαφυγή του.

Εντούτοις και οι δύο απορρίπτουν τα όσα τους καταλογίζονται, με το Δικαστήριο στις 10 το πρωί να αποφασίζει εάν θα παραμείνουν υπό κράτηση ή όχι, αφού οι συνήγοροι υπεράσπισης τους, Αλέξανδρος Αλεξάνδρου και Χλόη Κωνσταντίνου, έφεραν ένσταση και στάθηκαν στις αντικρουόμενες πληροφορίες της Αστυνομίας. Και αυτό διότι, από την μια πληροφοριοδότης, τον οποίο έκριναν αξιόπιστο, έκανε λόγω για σχέδιο διαφυγής μέσω κατεχομένων με προορισμό την Κολομβία και από την άλλη, άλλος πληροφοριοδότης, επίσης που χαρακτηρίστηκε αξιόπιστος, ανέφερε πως κατασκευάστηκε κρύπτη στην οικία του, όπου θα κρυβόταν για ένα δύο μέρες, χωρίς όμως αυτή να εντοπιστεί.

Από εκεί και πέρα, στο πλαίσιο των ερευνών, η Αστυνομία οδηγήθηκε στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων, πατέρα και γιου, 51 και 26 ετών, από τη Λεμεσό, στους οποίους καταλογίζεται επίσης συνέργεια, αφού όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, φέρονται να μετέφεραν τον ισοβίτη με όχημα, από την Πάφο στην Λεμεσό. Εξου και οι έρευνες των Αρχών επεκτάθηκαν και στη Λεμεσό, ενώ δεδομένης της πληροφορίας που λήφθηκε από συγγενικό πρόσωπο του ισοβίτη, ότι αυτός επικοινώνησε μαζί της από το τηλέφωνο του, το πρωί της Παρασκευής, γίνεται προσπάθεια να εντοπιστεί το σήμα του και να ακολουθηθεί η πορεία του, στην περίπτωση που η πληροφορία ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Οι δύο νέοι ύποπτοι, αναμένεται επίσης να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης τους, ενώ την ίδια ώρα εξετάζονται και κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, κυρίως στην Πάφο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απέδρασε ο ισοβίτης και... σίγησε ο ασύρματος που άλλοτε ήταν στη διαπασών-Καυτή πατάτα η ανάληψη ευθυνών

Πάντως, όσο περνάει ο χρόνος, αδειάζει επικίνδυνα η κλεψύδρα για την Αστυνομία και όχι για τον κατάδικο, καθώς το γεγονός ότi σχεδίαζε να διαφύγει στο εξωτερικό, κάθε λεπτό που χάνεται χωρίς τον εντοπισμό του, λειτουργεί σε βάρος των Αρχών και δίνει προβάδισμα στον «Κομμωτή» ώστε το σχέδιο του να στεφθεί με επιτυχία.

Ωστόσο, παρά το γεγονός πως έχουν περάσει σχεδόν δύο 24ωρα, τα μέλη της ανακριτικής ομάδας, εκτιμούν πως ο ισοβίτης δεν διέφυγε στα κατεχόμενα και βρίσκεται στις ελεύθερες περιοχές, εντούτοις, παρά τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε διάφορα σημεία, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών και στοιχείων, δεν έχει εντοπιστεί.

Σημειώνεται πως στα πλαίσια της διερεύνησης της υπόθεσης, μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί περίπου 30 καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και συγκρατούμενοι του ισοβίτη, οι οποίοι δηλώνουν άγνοια, ενώ οι καταθέσεις συνεχίζονται εντός και εκτός Φυλακών. Επίσης η Αστυνομία αποτάθηκε στην Δικοινοτική Επιτροπή, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο ο δραπέτης ή οι ύποπτοι μετέβησαν στις κατεχόμενες περιοχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πιέζει ο μη εντοπισμός του ισοβίτη, προσπάθεια... απόδρασης από τις ευθύνες-Στον τοίχο Φιλιππίδης και Παπαθεοδώρου

Δειτε Επισης

Κόμπος οι έρευνες στις Κεντρικές για «Κομμωτή»-Δεν βρήκαν το κινητό του, άγνοια από συκγρατούμενους του
Ανατράπηκε βάρκα με δύο επιβαίνοντες στην περιοχή του Μαζωτού
Ξέσπασε φωτιά σε όχημα ενώ βρισκόταν σταθμευμένο-Έτρεχε και πάλι η Πυροσβεστική
Άλλες δύο συλλήψεις για την απόδραση του «Κομμωτή»-Αρνούνται εμπλοκή ο πατέρας και ο φίλος του
Έτρεχε να προλάβει τα χειρότερα η Πυροσβεστική-Δύο πυρκαγιές σε οικίες μέσα σε 20 λεπτά
Στην εντατική 89χρονος πεζός-Παρασύρθηκε από όχημα στο Στρόβολο
Στο Νοσοκομείο δύο οδηγοί μετά από τροχαίο ατύχημα
Οκτώ ημέρες πριν το αίτημα για άδεια του ισοβίτη, εγκρίθηκε από Διεύθυνση με λίστα καλεσμένων 23 άτομα-Νέα στοιχεία στο φως
Πάνω από 220 κιλά τροφίμων κατασχέθηκαν στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου (pics)
Πιέζει ο μη εντοπισμός του ισοβίτη, προσπάθεια... απόδρασης από τις ευθύνες-Στον τοίχο Φιλιππίδης και Παπαθεοδώρου