Οκτώ ημέρες πριν το αίτημα για άδεια του ισοβίτη, εγκρίθηκε από Διεύθυνση με λίστα καλεσμένων 23 άτομα-Νέα στοιχεία στο φως

Με διαδικασίες... εξπρές φαίνεται να εγκρίθηκε το αίτημα του ισοβίτη Θεόδωρου Θεοφάνους, γνωστός ως «Κομμωτής», ο οποίος με την απόδραση του μέσα από τα χέρια δεσμοφυλάκων και αστυνομικών της ΜΜΑΔ, προκάλεσε τεράστιους τριγμούς σε Κεντρικές Φυλακές και Αστυνομία, οι επικεφαλής των οποίων βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, δεδομένου των ευθυνών που τους καταλογίζονται, ως προς την διαχείριση της κατάστασης, η οποία εκ του αποτελέσματος ήταν αποτυχημένη.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον Δικαστηρίου από τον επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας, ο ισοβίτης είχε υποβάλει αίτηση για άδεια στις 18 Σεπτεμβρίου, δηλαδή οκτώ ημέρες πριν την απόδραση του. Αίτηση η οποία εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κατάταξής των Φυλακών, στην οποία μεταξύ άλλων συμμετείχε ο αναπληρωτής Διευθυντής των Φυλακών, Χάρης Φιλιππίδη, καθώς και η Ανώτερη λειτουργός, Μαρία Σιαλή, η οποία έχει αυξημένα καθήκοντα και είναι η αμέσως επόμενη στην πυραμίδα της Διεύθυνσης. Σημειώνεται πως η εν λόγω Επιτροπή αποτελείται από τον Διευθυντή, τους λειτουργούς Φυλακών, το δάσκαλο, κοινωνικό λειτουργό και τον ψυχολόγο.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ανακριτής, πέραν της αίτησης, υποβλήθηκε κατάλογος με 23 ονόματα προσώπων, τα οποία θα παρευρίσκονταν κατά την επίσκεψη του ισοβίτη στην πατρική του οικία.

«Η αίτηση του εγκρίθηκε», όπως ανέφερε ο ανακριτής, ωστόσο άγνωστο εάν αξιολογήθηκαν οι κίνδυνοι και με πιο τρόπο, όπως επίσης και το εάν ελέγχθηκαν τα πρόσωπα που θα βρίσκονταν στην οικία του ισοβίτη, που όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, είχε στηθεί πάρτι, ενώ ο «Κομμωτής» κατάφερε να πιάσει στον ύπνο δεσμοφύλακες και αστυνομικούς που είχαν την ευθύνη για την φρούρηση του.

Σημειώνεται, πως ο ισοβίτης είχε ενημερωθεί από πριν για την έγκριση του αιτήματος του, ενώ ανάλογη μεταφορά του έγινε ξανά περίπου τρεις μήνες προηγουμένως, ωστόσο και πάλι δεν ήταν η πρώτη φορά.

Σύμφωνα με τον ανακριτή, στις 26/09/2024 και ώρα 08:00 ο Θεόδωρος Θεοφάνους, παραλήφθηκε από τις Κεντρικές Φυλακές από δεσμοφύλακες και με την συνοδεία μελών της ΜΜΑΔ, μεταφέρθηκε στην πατρική του οικία στα Χολέτρια.

Ακολούθως και λίγο πριν τις 11:00, ο «Κομμωτής» έφθασε στην πατρική του οικία όπου αφέθηκε, υπό την εποπτεία των δεσμοφυλάκων και των μελών της ΜΜΑΔ, προκειμένου να έρθει σε επαφή με τα συγγενικά του πρόσωπα, τα οποία βρίσκονταν στην οικία, μεταξύ αυτών και ο πατέρας του που συνελήφθη. Σημειώνεται πως ο ισοβίτης δεν έφερε χειροπέδες ή οτιδήποτε άλλο που να περιορίζει τις κινήσεις του.

Στην συνέχεια και περί ώρα 12:05, ο Θεοφάνους διέλαθε της προσοχής των μελών που τον συνόδευαν, οι οποίοι στην συνέχεια τον αναζήτησαν εντός και εκτός της οικίας χωρίς να τον εντοπίσουν και διαπίστωσαν ότι αυτός τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποκαλύψεων συνέχεια για την απόδραση «Κομμωτή»-Οπλισμένος και με σχέδιο διαφυγής στη Λατινική Αμερική

Ο πληροφοριοδότης που έδωσε τον πατέρα και σχέδιο

Σύμφωνα πάντα με τα όσα ο ίδιος ο ανακριτής ανέφερε ενώπιον Δικαστηρίου, μετά την απόδραση του ισοβίτη, λήφθηκε πληροφορία «από έμπιστο πληροφοριοδότη της Αστυνομίας ο οποίος και στο παρελθόν συνεργάστηκε με την Αστυνομία με θετικά αποτελέσματα», ότι πρόσωπο που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμο και είναι του στενού περιβάλλοντος της οικογένειας του δραπέτη, έδωσε προφορική μαρτυρία την οποία δεν επιθυμεί να δώσει σε γραπτή κατάθεση, σύμφωνα με την οποία η δραπέτευση σχεδιάστηκε πριν από καιρό. Μάλιστα ανέφερε, ότι σε αυτή βοήθησαν ο πατέρας του «Κομμωτή». ο οποίος έχει σοβαρές διασυνδέσεις στα κατεχόμενα, καθώς και ο Σύρος, που επίσης έχει συλληφθεί, ο οποίος διαμένει στην Κοράκου.

Σύμφωνα με την πληροφορία, οι δύο ύποπτοι είναι αυτοί που με τις ενέργειες τους συνέδραμαν στην απόδραση και διαφυγή του Θεοφάνους από τα Χολέτρια, όπου βρισκόταν για επίσκεψη. Περαιτέρω ο πληροφοριοδότης ανέφερε πως στόχος του ισοβίτη είναι να μεταβεί στα κατεχόμενα με την βοήθεια των συνδέσμων των υπόπτων, από όπου θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη και μετά στην Κολομβία.

Δεύτερη πληροφορία: «Κρησφύγετο» στην οικία του

Πέραν την πιο πάνω πληροφορίας, ο ανακριτής της υπόθεσης αναφέρθηκε και σε αναφορές δεύτερου πληροφοριοδότη, από πρόσωπο που «κρίνεται αξιόπιστο αφού στο παρελθόν συνεργάστηκε ξανά στην Αστυνομία με θετικά αποτελέσματα», ο οποίος ανέφερε πως η απόδραση του «Κομμωτή» ήταν προσχεδιασμένη από τον πατέρα του ισοβίτη, ο οποίος κατασκεύασε κρύπτη εντός της οικίας του στα Χολέτρια για να παραμείνει εντός αυτής για περίοδο μία με δύο ημερών, μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση, ώστε ακολούθως να μπορεί να διαφύγει.

Ο ίδιος πληροφοριοδότης, ανέφερε επίσης πως Θεοφάνους οπλοφορεί με πιστόλι και δεν πρόκειται να παραδοθεί εύκολα στις Αρχές.

Σημειώνεται πως έγιναν έρευνες στην οικία του Θεοφάνους, ωστόσο άγνωστο εάν εντοπίστηκε κρύπτη, ώστε να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί η πληροφορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Black jack αποδράσεων με εμπλοκή Αστυνομίας επί θητείας Παπαθεοδώρου-Το πάθημα δεν γίνεται μάθημα

Δεν παραδέχονται

Ανακρινόμενος ο πατέρας του ισοβίτη, αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση, ενώ ισχυρίστηκε πως κατά την προγραμματισμένη επίσκεψη του γιού του στην κατοικία του, τον επισκέφθηκαν και διάφορα άλλα συγγενικά του πρόσωπα με σκοπό να τον δουν.

Από την πλευρά του, ο δεύτερος ύποπτος, ο οποίος ήταν πρώην κατάδικος και αποφυλακίστηκε πριν από περίπου ένα χρόνο, ανέφερε ότι δεν γνωρίζει οτιδήποτε και πως δεν έχει καμία σχέση. Όπως ανέφερε, γνωρίζει τον «Κομμωτή» από τις Κεντρικές Φυλακές ως κατάδικος που ήταν, ότι η τελευταία φόρα που ήλθε στην Πάφο ήταν την προηγούμενη της απόδρασης για να δει μία φίλη του, ενώ ισχυρίστηκε πως δεν μίλησε ποτέ του στο τηλέφωνο με τον Θεοφάνους και ούτε βρεθήκαν ποτέ έξω από την Φυλακή.

Ακόμη ανέφερε ότι στις 26/9/24, οπότε σημειώθηκε η απόδραση, δεν ήλθε στην Πάφο και ανέφερε τους τόπους στους οποίους μετέβηκε πριν και μετά την απόδραση.

Η πληροφορία από δικηγορικό

Επίσης, ο ανακριτής της υπόθεσης αναφέρθηκε σε πληροφορία που δόθηκε από υπάλληλο δικηγορικού γραφείου, η οποία ανέφερε πως την προσέγγισε ο πατέρας του ισοβίτη, λέγοντας της πως έχει σπίτια και τεμάχια γής για πώληση και ως εκ τούτου, της ζήτησε να αναζητήσει αγοραστές. Επίσης, ανέφερε πως ο πατέρας του «Κομμωτή» ζητούσε περίπου 100 χιλιάδες ευρώ για την αγορά σπιτιού.

Περαιτέρω, ανέφερε πως πριν από ένα μήνα, επικοινώνησε μαζί της πρόσωπο το οποίο ήθελε να αγοράσει ένα σπίτι στα Χολέτρια και αφού της εξήγησε για ποιο ήταν, κατάλαβε ότι ήταν του πατέρα του ισοβίτη, αλλά τελικά δεν έγινε η αγορά, ενώ πρόσφατα ξαναεπικοινώνησε μαζί της και την ρώτησε εάν βρήκε κάποιο αγοραστή για τα ακίνητα του.

Επικοινωνία δραπέτη

Πέραν των πιο πάνω, ο ανακριτής ανέφερε πως το πρωί της Παρασκευής, δηλαδή μια ημέρα μετά την απόδραση του ισοβίτη, παρουσιάστηκε στο τμήμα συγγενικό πρόσωπο του δραπέτη, το οποίο ανέφερε ότι η ώρα 07:39 ενώ βρισκόταν στα Χολέτρια, δέχτηκε κλήση στο κινητό της τηλέφωνο από τον δραπέτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πιέζει ο μη εντοπισμός του ισοβίτη, προσπάθεια... απόδρασης από τις ευθύνες-Στον τοίχο Φιλιππίδης και Παπαθεοδώρου

Δειτε Επισης

Έτρεχε να προλάβει τα χειρότερα η Πυροσβεστική-Δύο πυρκαγιές σε οικίες μέσα σε 20 λεπτά
Στην εντατική 89χρονος πεζός-Παρασύρθηκε από όχημα στο Στρόβολο
Στο Νοσοκομείο δύο οδηγοί μετά από τροχαίο ατύχημα
Οκτώ ημέρες πριν το αίτημα για άδεια του ισοβίτη, εγκρίθηκε από Διεύθυνση με λίστα καλεσμένων 23 άτομα-Νέα στοιχεία στο φως
Πάνω από 220 κιλά τροφίμων κατασχέθηκαν στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου (pics)
Πιέζει ο μη εντοπισμός του ισοβίτη, προσπάθεια... απόδρασης από τις ευθύνες-Στον τοίχο Φιλιππίδης και Παπαθεοδώρου
Υποβλήθηκε παράπονο στον Γενικό Εισαγγελέα για μη δίκαιη δίκη Αικούτ-«Διέρρευσαν οι θέσεις της υπεράσπισης»
Αποκαλύψεων συνέχεια για την απόδραση «Κομμωτή»-Οπλισμένος και με σχέδιο διαφυγής στη Λατινική Αμερική
Φωτιά στα Κελοκέδαρα-Στη μάχη τέσσερα εναέρια μέσα
Νέα υπόθεση σφετερισμού Ελληνοκυπριακών περιουσίων στα κατεχόμενα-Χειροπέδες σε 60χρονη