Η Ελλάδα δεν έχει Ένοπλες Δυνάμεις για παρελάσεις, αλλά για να επιβιώσει

Την φρεγάτα «Σπέτσαι» η οποία αποπλέει με προορισμό την Ερυθρά Θάλασσα, προκειμένου να ενταχθεί στην Επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ», επισκέφθηκε ο Νίκος Δένδιας την Παρασκευή, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Δημήτρη Χούπη και τον Αρχηγό ΓΕΝ, Δημήτριο – Ελευθέριο Κατάρα.

Με τις καθιερωμένες ευχές και την αναγνώριση ότι πρόκειται για μία αποστολή σε ζώνη υψηλού κινδύνου, ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα δεν έχει Ένοπλες Δυνάμεις για παρελάσεις και τελετές, η Ελλάδα έχει Ένοπλες Δυνάμεις γιατί αυτό είναι η συνθήκη για να επιβιώσει».

Η Άμυνα δεν είναι επιλογή είναι όρος εθνικής επιβίωσης

Όπως είπε «η δυνατότητα Άμυνας είναι για την πατρίδα μας είναι όχι μία επιλογή, είναι όρος εθνικής μας επιβίωσης, είναι όρος για να υπάρχουμε για να το πούμε καθαρά». Σημείωσε ότι «οι ορίζοντες της Ελλάδας είναι και πρέπει να είναι ευρείς, είναι και αυτός όρος για την εθνική μας επιβίωση. Ο ορίζοντας της πολιτικής μας δεν μπορεί να είναι μόνο η ελληνοτουρκική διαφορά».

Σύμφωνα με τον ΥΕΘΑ ορίζοντας της Ελλάδας είναι τα Βαλκάνια, η Ανατολική Μεσόγειος, η Βόρεια Αφρική, ο Κόλπος, η Ερυθρά Θάλασσα αλλά και λόγω του μεταναστευτικού και άλλων παραμέτρων και η Υποσαχάρια Αφρική.

Αποστολή για τα συμφέροντα της πατρίδας

Επανέλαβε τη θέση ότι η παρουσία της ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα είναι «είναι παρουσία σε ένα χώρο που αφορά τα συμφέροντα της πατρίδας και του ελληνισμού».

Αναφερόμενος στις γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την Ερυθρά Θάλασσα ο Δένδιας χαρακτήρισε απολύτως αναγκαία τη συνέχιση της επιχείρησης «Ασπίδες», οι οποίες όπως είπε για την Ελλάδα έχουν και «εθνική κρισιμότητα», ως ένα βήμα «στη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού αμυντικού βραχίονα».

Υπεραμύνθηκε δε της θέσης ότι η Ελλάδα έχει «απόλυτο συμφέρον στη δημιουργία μίας Κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Άμυνας και μίας δυνατότητας να εφαρμοστεί αυτή η ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας από ευρωπαϊκές δυνάμεις».

Στη Βουλή ο αντι – drone θόλος

Την ίδια στιγμή ο ΥΕΘΑ έδωσε έμφαση στο αντι -drone σύστημα «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» που κατασκεύασε η ΕΑΒ, το πρώτο σύστημα αντι -drone που παράχθηκε στην Ελλάδα «και το οποίο αξιοποιήθηκε και ελέγχθηκε η αξιοπιστία του σε πραγματικές συνθήκες μάχης».

Προανήγγειλε δε ότι τις επόμενες μέρες θα παρουσιάσει και στη Βουλή τον αντι -drone θόλο που θα δημιουργηθεί στην χώρα με το «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ»να είναι σημαντικό τμήμα του.

Η φρεγάτα προγραμματίζεται να επιστρέψει πριν τα Χριστούγεννα, ενώ ο Δένδιας σχεδιάζει να την επισκεφθεί στην Ερυθρά Θάλασσα όπως είχε κάνει τόσο με την φρεγάτα «ΥΔΡΑ», όσο και με τη φρεγάτα «ΨΑΡΑ».

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Απίστευτη υπόθεση στην Ελλάδα-Πατέρας κατήγγειλε τον βιασμό του 5χρονου γιου του από συνομηλίκους του
Η Ελλάδα δεν έχει Ένοπλες Δυνάμεις για παρελάσεις, αλλά για να επιβιώσει
Άγριο επεισόδιο μαθητών με μαχαιρώματα έξω από σχολείο στο Λαύριο
«Τα παιδιά τον εμπιστεύονταν, ήταν σαν πατέρας»-Κατάθεση της πρεσβυτέρας στη δίκη του πατέρα Αντώνιου
Νέο περιστατικό βίας ενάντια σε μαθητή στην Ελλάδα-«Το παιδί βιώνει ένα ανυπέρβλητο σοκ»
ΒΙΝΤΕΟ η στιγμή που η Μαρινέλλα καταρρέει στη σκηνή του Ηρωδείου
Κατέρρευσε στη σκηνή του Ηρωδείου η Μαρινέλλα
«Κανείς δεν ξέρει αν οργανώνουν την μοιραία επίθεση»-Κραυγή αγωνίας από τον πατέρα της 14χρονης στη Γλυφάδα
«Νόμιμα πήρα το παιδί» υποστήριξε ο παλαιοχριστιανός της Κορινθίας για την αρπαγή του νεογέννητου
Αδέσποτο σκυλί επιτέθηκε σε 2χρονο στην Λαμία-Τον έσωσε η γιαγιά του που δέχθηκε δάγκωμα