Πιέζει ο μη εντοπισμός του ισοβίτη, προσπάθεια... απόδρασης από τις ευθύνες-Στον τοίχο Φιλιππίδης και Παπαθεοδώρου

Όσο περνούν οι ώρες και ο ισοβίτης Θεόδωρος Θεοφάνους, γνωστός ως «Κομμωτής», παραμένει άφαντος μετά την απόδραση του από την οικία του στην Πάφο, όπου είχε μεταφερθεί για επίσκεψη, τόσο πιο πολύ αυξάνεται η πίεση στον Αρχηγό Αστυνομίας, τον αναπληρωτή Διευθυντή των Φυλακών αλλά και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, αναφορικά με το θέμα των ευθυνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απέδρασε ο ισοβίτης και... σίγησε ο ασύρματος που άλλοτε ήταν στη διαπασών-Καυτή πατάτα η ανάληψη ευθυνών

Μπορεί να τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τέσσερις δεσμοφύλακες και τρία μέλη της ΜΜΑΔ που είχαν την ευθύνη της φύλαξης του ισοβίτη, τον οποίο μετέφεραν στην οικία του, ωστόσο τα όσα αποκαλύπτονται, αυξάνουν τα ερωτήματα αλλά και τις ευθύνες. Και αυτό διότι, πέραν την ανεπάρκειας που επιδείχθηκε κατά την παραμονή του ισοβίτη στην οικία του, σε ότι αφορά τα μέτρα, προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για τα όσα προηγήθηκαν της απόδρασης.

-Γιατί εγκρίθηκαν από την Διεύθυνση Φυλακών και αυξήθηκαν οι επισκέψεις του ισοβίτη στην οικία του τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ προηγουμένως μεταφέρθηκε μόνο σε μία περίπτωση; (τελευταία επίσκεψη περί τα τέλη Ιουνίου)

-Γιατί ήταν ενήμερος ο ισοβίτης για την μέρα και την ώρα της μετάβασης του στην οικία του και δεν ενημερώθηκε την τελευταία στιγμή, όπως συνέβαινε στο παρελθόν;

-Αφού υπήρχαν αυξημένα μέτρα και έλεγχοι στις Φυλακές, όπως αυτά διαφημίζονταν από τους αρμόδιους, πότε ήταν η τελευταία φορά που του έγινε έρευνα ώστε να διαπιστωθεί εάν είχε στην κατοχή του κινητό; (σ.σ εκ του αποτελέσματος διαφάνηκε πως είχε και οργάνωνε το σχέδιο απόδρασης του)

-Με ποιο τρόπο η Διεύθυνση των Φυλακών και η Αστυνομία αξιολόγησαν πως δεν τίθεται οποιασδήποτε κίνδυνος;

-Γιατί αστυνομικοί και δεσμοφύλακες δεν φρουρούσαν με επάρκεια την οικία του, με αποτέλεσμα να καταφέρει να αποδράσει;

Σε πρώτο στάδιο, αποδόθηκαν ευθύνες στα επτά μέλη που είχαν εμπλοκή στην μεταφορά του ισοβίτη και από τους οποίους κατάφερε να διαφύγει, χωρίς μάλιστα να γίνει άμεσα αντιληπτός, ωστόσο οι συγκεκριμένες διαθεσιμότητες δεν αποσυμφορίζουν την πίεση σε βάρος του Αρχηγού Αστυνομίας και του αναπληρωτή Διευθυντή των Φυλακών. Και αυτό διότι, πέραν του ότι πρόκειται για απόδραση ενός ισοβίτη που διέπραξε ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα στα χρονικά, σκοτώνοντας εγκυμονούσα σύντροφο και τρίχρονο παιδί, πρόκειται για την πρώτη απόδραση ισοβίτη από την Αλ Καπόνε εποχή. Μάλιστα, η απόδραση καταγράφηκε όταν οι Κεντρικές Φυλακές πέρασαν στα χέρια της Αστυνομίας, αφού ο αναπληρωτής Διευθυντής προέρχεται από τις τάξεις του Σώματος, κάτι το οποίο επιδίωκε η Αστυνομία, προκειμένου να «βάλει τάξη», αφού δεν ήταν υποστηριχτής της προηγούμενης Διεύθυνσης. Εντούτοις, αντί... τάξη, χρεώνεται αυτή τη στιγμή μια τεράστια αποτυχία, με τις ευθύνες να μοιράζονται στα δύο, δεδομένης της εμπλοκής αλλά και της συνεργασίας των δύο Τμημάτων.

Η απόδραση του «Κομμωτή», ο οποίος όπως ακούστηκε στο Δικαστήριο κυκλοφορεί οπλισμένος, στήνει στον τοίχο τον αναπληρωτή Διευθυντή των Φυλακών αλλά και την Αστυνομία, εξού και αρκετοί ανέμεναν πως ήδη, Χάρης Φιλιππίδης και Στέλιος Παπαθεοδώρου, θα υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους για λόγους ευθιξίας. Ειδικότερα από πλευράς Αρχηγού, ο οποίος επικρίθηκε σε διάφορες περιπτώσεις για αστοχίες και λάθος χειρισμούς που εξέθεσαν το Σώμα, ενώ ένα χρόνο προηγουμένως ήταν ένα βήμα εκτός της Αστυνομίας, αφού ο Πρόεδρος αναζητούσε τον αντικαταστάτη του.

Από πλευράς Υπουργείου Δικαιοσύνης, επιχειρείται διαχωριστική γραμμή, ωστόσο δεδομένου πως το ζήτημα των ευθυνών δεν άπτεται των επιχειρησιακών ζητημάτων, τα βλέμματα αναπόφευκτα στρέφονται και στον Μάριο Χαρτσιώτη, ως προς την πολιτική γραμμή που θα χαράξει. Μπορεί μεν να κάλεσε σύσκεψη με Παπαθεοδώρου και Φιλιππίδη, ώστε να του δοθούν απαντήσεις, και να τόνισε - ορθά - πως προτεραιότητα έχει ο εντοπισμός του ισοβίτη, ωστόσο οι εξελίξεις όπως διαμορφώνονται και λαμβάνοντας υπόψη πως οι προϊστάμενοι Αστυνομίας και Φυλακών τηρούν σιγή ιχθύος, έχουν παρενέργειες και στον ίδιο τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Επίσης, οι παρενέργειες «χτυπούν» και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος για άλλη μια φορά, καλείται να πάρει αποφάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποκαλύψεων συνέχεια για την απόδραση «Κομμωτή»-Οπλισμένος και με σχέδιο διαφυγής στη Λατινική Αμερική

Δειτε Επισης

Πάνω από 220 κιλά τροφίμων κατασχέθηκαν στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου (pics)
Η Αστυνομία είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που δεν χρειάζεται ο Νίκος Χριστοδουλίδης
Πιέζει ο μη εντοπισμός του ισοβίτη, προσπάθεια... απόδρασης από τις ευθύνες-Στον τοίχο Φιλιππίδης και Παπαθεοδώρου
Υποβλήθηκε παράπονο στον Γενικό Εισαγγελέα για μη δίκαιη δίκη Αικούτ-«Διέρρευσαν οι θέσεις της υπεράσπισης»
Αποκαλύψεων συνέχεια για την απόδραση «Κομμωτή»-Οπλισμένος και με σχέδιο διαφυγής στη Λατινική Αμερική
Φωτιά στα Κελοκέδαρα-Στη μάχη τέσσερα εναέρια μέσα
Νέα υπόθεση σφετερισμού Ελληνοκυπριακών περιουσίων στα κατεχόμενα-Χειροπέδες σε 60χρονη
Σε διαθεσιμότητα και οι επτά της συνοδείας του ισοβίτη-Η πρώτη τοποθέτηση του υπουργού Δικαιοσύνης
Χειροπέδες σε 32χρονο για εμπρησμό οικίας στον Άγιο Δομέτιο-Την περιέλουσε με βενζίνη και έβαλε φωτιά
Λίγο πριν την απόδραση λήφθηκε η φωτογραφία του «Κομμωτή»-Αυξάνονται τα ερωτήματα