Υποβλήθηκε παράπονο στον Γενικό Εισαγγελέα για μη δίκαιη δίκη Αικούτ-«Διέρρευσαν οι θέσεις της υπεράσπισης»

Αναβλήθηκε για τις 18 Οκτωβρίου η διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας για τον Τουρκοεβραίο επιχειρηματία, Σιμόν Αϊκούτ, ο οποίος συνελήφθη στις αρχές Ιουνίου αντιμετωπίζοντας κατηγορίες, που αφορούν σφετερισμό ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα.

Την αναβολή ζήτησε η Κατηγορούσα Αρχή για να μπορέσει να μελετήσει και να απαντήσει εμπεριστατωμένα στις θέσεις της υπεράσπισης, η οποία είχε δώσει γραπτώς με ένα 40σελιδο έγγραφο προ 3 εβδομάδων. Ο Ανδρέας Αριστείδης, εκ μέρους της Κατηγορούσας Αρχής σημείωσε ότι πρέπει να προετοιμαστούν κατάλληλα λόγω του ότι υπάρχουν ζητήματα σε αυτή την υπόθεση που για πρώτη φορά θα κληθεί ν’ απαντήσει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Πρότεινε δε να αγορεύσει σήμερα η υπεράσπιση και να απαντήσει αυτός σε μια ημερομηνία αργότερα κάτι που η δικηγόρος του κατηγορουμένου, Νικολέτα Χαραλαμπίδου, δεν έκανε αποδεκτό, λέγοντας ότι οι θέσεις της υπεράσπισης διέρρευσαν σε τηλεοπτικό κανάλι κι έτυχαν μάλιστα σχολιασμού από δικηγόρο – πολιτικό πρόσωπο. Υποστήριξε ότι αυτό επηρεάζει το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη του πελάτη της και δήλωσε ότι υπέβαλαν σχετικό παράπονο στον Γενικό Εισαγγελέα.

Ο κ. Αριστείδης απάντησε ότι ο ίδιος δεν παρακολούθησε τις δηλώσεις που η υπεράσπιση είπε πως έγιναν και δεν έκανε αποδεκτό τον ισχυρισμό πως η όποια διαρροή έγινε από τη Νομική Υπηρεσία ή την Κατηγορούσα Αρχή.

Το Κακουργιοδικείο υπό την προεδρία της Χριστιάνας Παρπότα διέκοψε για ν’ αποφασίσει κατά πόσο θα κάνει αποδεκτό το αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής γι’ αναβολή, και τελικά το έκανε, επικαλούμενο τη σοβαρότητα της υπόθεσης και το γεγονός ότι για πρώτη φορά εξετάζεται σε αυτό το εύρος μια τέτοια υπόθεση.

Κατηγορούσα Αρχή και υπεράσπιση συμφώνησαν να αγορεύσουν για τις προδικαστικές ενστάσεις ταυτόχρονα την ίδια μέρα. Αρχικά προτάθηκε η 11η Οκτωβρίου, όμως λόγω του ότι είναι σημαντική εβραϊκή θρησκευτική γιορτή και δεν θα μπορούσαν να παραβρεθούν στο Δικαστήριο οι συγγενείς και ο Ισραηλινός δικηγόρος του κ. Αϊκούτ, που παρακολουθεί τη διαδικασία, ορίσθηκε η 18η Οκτωβρίου, στις 9 το πρωί.

Παρά το ότι η υπεράσπιση ζήτησε να αφεθεί μέχρι εκείνη την ημερομηνία ο κατηγορούμενος ελεύθερος με εγγύηση και υπό όρους, το Κακουργιοδικείο έκανε δεκτό το αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής όπως ο Σιμόν Αϊκούτ παραμείνει υπό κράτηση λόγω της σοβαρότητας των κατηγοριών που αντιμετωπίζει, αλλά και του κινδύνου φυγοδικίας. Η κ. Παρπότα παρέπεμψε σε δύο τουλάχιστον υποθέσεις και τη νομολογία του Ανωτάτου σχετικά με το επιχείρημα της υπεράσπισης για το μεγάλο χρονικό διάστημα κράτησής του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πάνω από 220 κιλά τροφίμων κατασχέθηκαν στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου (pics)
Η Αστυνομία είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που δεν χρειάζεται ο Νίκος Χριστοδουλίδης
Πιέζει ο μη εντοπισμός του ισοβίτη, προσπάθεια... απόδρασης από τις ευθύνες-Στον τοίχο Φιλιππίδης και Παπαθεοδώρου
Υποβλήθηκε παράπονο στον Γενικό Εισαγγελέα για μη δίκαιη δίκη Αικούτ-«Διέρρευσαν οι θέσεις της υπεράσπισης»
Αποκαλύψεων συνέχεια για την απόδραση «Κομμωτή»-Οπλισμένος και με σχέδιο διαφυγής στη Λατινική Αμερική
Φωτιά στα Κελοκέδαρα-Στη μάχη τέσσερα εναέρια μέσα
Νέα υπόθεση σφετερισμού Ελληνοκυπριακών περιουσίων στα κατεχόμενα-Χειροπέδες σε 60χρονη
Σε διαθεσιμότητα και οι επτά της συνοδείας του ισοβίτη-Η πρώτη τοποθέτηση του υπουργού Δικαιοσύνης
Χειροπέδες σε 32χρονο για εμπρησμό οικίας στον Άγιο Δομέτιο-Την περιέλουσε με βενζίνη και έβαλε φωτιά
Λίγο πριν την απόδραση λήφθηκε η φωτογραφία του «Κομμωτή»-Αυξάνονται τα ερωτήματα