Αποκαλύψεων συνέχεια για την απόδραση «Κομμωτή»-Οπλισμένος και με σχέδιο διαφυγής στη Λατινική Αμερική

Οπλισμένο και με στόχο να διαφύγει στη Λατινική Αμερική, σκιαγραφούν οι Αρχές τον Θεόδωρο Θεοφάνους, γνωστός ως «Κομμωτής», ο οποίος δραπέτευσε χθες κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο πατρικό του, στα Χολετριά της Πάφου, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν το πρωί στο Δικαστήριο, κατά την προσαγωγή του 68χρονου πατέρα του και του 43χρονου Σύρου φίλου του, που συνελήφθησαν για την υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ενώπιον Δικαστηρίου, ο εκπρόσωπος του ΤΑΕ Πάφου, Ανδρόνικος Τσαππής, οι Αρχές έχουν πληροφορίες ότι ο «Κομμωτής» είναι οπλισμένος και δεν αναμένεται να παραδοθεί στις Αρχές.

Σύμφωνα πάντα με όσα τέθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, η Αστυνομία τόνισε ότι οι πληροφορίες έχει ενώπιον της στοιχεία ότι η απόδραση ήταν προσχεδιασμένη, με τις Αρχές να υποστηρίζουν ότι ο ισοβίτης θα καθόριζε το σχέδιό του ανάλογα με την ημέρα και την ώρα μεταφοράς του στο πατρικό του.

Επίσης, το σχέδιό του ήταν να διαφύγει στα κατεχόμενα και από εκεί στην Κωνσταντινούπολη, με τελικό προορισμό την Κολομβία. Το σκεπτικό για την Κολομβία, σύμφωνα πάντα με τον ανακριτή της Αστυνομίας, σχετίζεται με το γεγονός ότι δεν υπάρχει συμφωνία για έκδοση στις κυπριακές Αρχές.

Φαίνεται παράλληλα ότι ο ισοβίτης βρήκε τρόπο να εξασφαλίσει τα χρήματα που χρειαζόταν για να υλοποιήσει το σχέδιο του. Όπως ακούστηκε στο Δικαστήριο, η οικογένειά του πουλούσε ακίνητα για να εξασφαλίσει τα απαραίτητα χρήματα.

Τόσο για τον πατέρα, όσο και για τον 43χρονο Σύρο, τους οποίους η Αστυνομία εκτιμά ότι είχαν εμπλοκή στην υπόθεση, η Αστυνομία ζήτησε την οκταήμερη κράτηση τους, ωστόσο η απόφαση του Δικαστηρίου επιφυλάχθηκε για αύριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο «Κομμωτής, είχε μεταφερθεί συνοδεία τριών μελών της ΜΜΑΔ και τεσσάρων δεσμοφυλάκων στο χωριό Χολετριά της Πάφου, για οκτάωρη επίσκεψη στο πατρικό του.

Σε κάποια στιγμή, διέφυγε του ελέγχου των επτά συνοδών του και τράπηκε σε φυγή, χωρίς μέχρι στιγμής να εντοπιστεί. Για την υπόθεση, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και οι επτά, ενώ αναμένεται να αρχίσει πειθαρχική έρευνα, από ερευνώντες λειτουργούς.

Σημειώνεται ότι ένα στοιχείο, που ενδεχομένως να έχει τη δική του σημασία, είναι πως λίγο πριν την απόδρασή του, ο ισοβίτης φωτογραφήθηκε στην αυλή της οικίας του, όπου δεν φορούσε χειροπέδες. Μια φωτογραφία, που στη συνέχεια ανήρτησε η Αστυνομία, ανακοινώνοντας ότι καταζητείται.

Σε ανακοίνωσή του για το θέμα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε πως, για διευκόλυνση της έρευνας και για λόγους δημόσιου συμφέροντος, ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως σύμφωνα με τη Νομοθεσία, έθεσε σε διαθεσιμότητα τους τρεις έκτακτους δεσμοφύλακες που συνόδευαν τον ισοβίτη κατάδικο και με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας εισηγήθηκε τη διαθεσιμότητα του μόνιμου μέλους του προσωπικού του Τμήματος Φυλακών και επικεφαλής της συνοδείας.

Το Υπουργείο ανέφερε επίσης ότι συγκάλεσε άμεσα σύσκεψη με τον Αρχηγό της Αστυνομίας και τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος Φυλακών για να ενημερωθεί λεπτομερώς για τα γεγονότα και τις συνθήκες που οδήγησαν στην απόδραση του ισοβίτη κατάδικου και για τις εξελίξεις των ερευνών που διεξάγονται για τη σύλληψη του δραπέτη.

Καταληκτικά, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, ο υπουργός Δικαιοσύνης, τόνισε εμφαντικά τόσο στον Αρχηγό της Αστυνομίας, όσο και στον Αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος Φυλακών, ότι στο παρόν στάδιο πρωταρχικός στόχος είναι η σύλληψη του ισοβίτη κατάδικου, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πάνω από 220 κιλά τροφίμων κατασχέθηκαν στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου (pics)
Η Αστυνομία είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που δεν χρειάζεται ο Νίκος Χριστοδουλίδης
Πιέζει ο μη εντοπισμός του ισοβίτη, προσπάθεια... απόδρασης από τις ευθύνες-Στον τοίχο Φιλιππίδης και Παπαθεοδώρου
Υποβλήθηκε παράπονο στον Γενικό Εισαγγελέα για μη δίκαιη δίκη Αικούτ-«Διέρρευσαν οι θέσεις της υπεράσπισης»
Αποκαλύψεων συνέχεια για την απόδραση «Κομμωτή»-Οπλισμένος και με σχέδιο διαφυγής στη Λατινική Αμερική
Φωτιά στα Κελοκέδαρα-Στη μάχη τέσσερα εναέρια μέσα
Νέα υπόθεση σφετερισμού Ελληνοκυπριακών περιουσίων στα κατεχόμενα-Χειροπέδες σε 60χρονη
Σε διαθεσιμότητα και οι επτά της συνοδείας του ισοβίτη-Η πρώτη τοποθέτηση του υπουργού Δικαιοσύνης
Χειροπέδες σε 32χρονο για εμπρησμό οικίας στον Άγιο Δομέτιο-Την περιέλουσε με βενζίνη και έβαλε φωτιά
Λίγο πριν την απόδραση λήφθηκε η φωτογραφία του «Κομμωτή»-Αυξάνονται τα ερωτήματα